Ήταν η πρώτη κινητοποίηση στην Αγία Τριάδα ενάντια στις παράνομα εγκατεστημένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας που τα είχε όλα: 
αγωνιστικότητα  (συμβολικό κλείσιμο της κεντρικής οδικής αρτηρίας Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας), 
ελπίδα (η παρουσία των μικρών μαθητών που κρατώντας το πανό φώναζαν τα συνθήματα που υιοθετούσαν οι μεγάλοι), 
συσπείρωση φορέων (συμμετείχαν οι Σύλλογοι Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Αγίας Τριάδας, η Ένωση Γονέων Θερμαϊκού, ο Σύλλογος Γυναικών Αγίας Τριάδας), 
εμφάνιση δημοτικών συμβούλων αλλά και του Δημάρχου (που τάχτηκαν στο πλευρό των μαθητών και των κατοίκων),
συμμετοχή συλλογικοτήτων της περιοχής (Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού και Λαϊκή Επιτροπή).
Αλλά παράλληλα έλαμψαν δια της απουσίας τους:

  • Η πλειονότητα των κατοίκων  του χωριού. Θα μπορούσαν να υπάρξουν δικαιολογήσεις αναφορικά με το εργάσιμο της ημέρας αλλά συνήθως οι διαδηλώσεις και οι διεκδικήσεις δεν γίνονται Κυριακή μετά τον εκκλησιασμό. Αρνητικά σχολιάστηκαν κάτοικοι που έκριναν σημαντικότερο τον καθαρισμό και καλλωπισμό των αυλών τους παρά τον κίνδυνο που διατρέχουν τα παιδιά ή τα εγγόνια τους. 
  • Οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου, που αν και εφέροντο να υπογράφουν το κείμενο για την απομάκρυνση των κεραιοσυστημάτων, δεν "μπόρεσαν" να παραβρεθούν στην κινητοποίηση (έστω δι' αντιπροσωπείας των). 
Η πορεία μπροστά από το κτίριο Cavo Verde,
όπου βρίσκονται εγκατεστημένες οι παράνομες κεραίες
Η προκήρυξη  ζητά την άμεση απομάκρυνση των κεραιών, ζήτημα που παρομοιάζει με το γεφύρι της Άρτας (διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες της κωμικοτραγικής αυτής ιστορίας και την εμετική εμπλοκή της κυβέρνησης αλλά και των περιφερειακών αρχών).
Η προκήρυξη, που μοιράστηκε στους οδηγούς των διερχόμενων αυτοκινήτων αλλά και στους κατοίκους:

«Εδώ και 3,5 χρόνια οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Vodafone,Cosmote και Wind, βομβαρδίζουν το δημοτικό σχολείο μας και εμάς τους ίδιους, έχοντας εγκαταστήσει παράνομα κεραίες στο CavoVerde, σε απόσταση 60 μέτρων από το σχολείο. Ζητάμε το αυτονόητο: Να φύγουν τώρα οι κεραίες !!».


Θετικά αξιολογήθηκε η διακριτική αλλά και ουσιαστική παρουσία δύναμης του Αστυνομικού τμήματος Ν. Επιβατών καθώς και της Δημοτικής Αστυνομίας στη ρύθμιση της κυκλοφορίας.





Σχετικά άρθρα:

Κινητοποίηση γονέων για τις παράνομες κεραίες της Αγίας Τριάδας


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.