Δεν προλάβαμε να χαρούμε  την  αγωνιστική στάση του Τοπικού Συμβουλίου Μηχανιώνας την περασμένη Παρασκευή, που κατάφερε να αποτρέψει την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας (συγκεκριμένα πύργου 45 μέτρων) σε κοντινή απόσταση από τα σχολεία (Λύκειο και Γυμνάσια) της πόλης και να που σήμερα με παντελή απουσία των δημοτικών και τοπικών συμβούλων της Περαίας έγινε (με συνοδεία και προστασία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων) ανάρτηση κεραιοσυστήματος στην οδό Ιωνίας.
Με το ενιαίο "περιτύλιγμα" πλέον (wind και vodafon) και την παντελή αδιαφορία των τοπικών συμβούλων (τι κι αν υπάρχει αδειοδότηση για το στήσιμό τους) ακόμη ένα σημείο ισχυρής εκπομπής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας θα "βομβαρδίζει" τους εφησυχασμένους κατοίκους της Περαίας.
Το άλλο σημείο ισχυρής εκπομπής, στα δυτικά, αυτό της Αγίας Τριάδας συνεχίζει το "θεάρεστο" και προσοδοφόρο έργο του ακτινοβολώντας επί 4ετία τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου Αγίας Τριάδας.
Τι κι αν αναφέρονται παράξενες παθήσεις σε παιδιά ή και σε ενήλικες των γύρω περιοχών, τι κι αν οι κεραίες είναι παράνομες, τι κι αν υπήρξε απόφαση της πολεοδομίας για αποξήλωσή τους, τι κι αν ο Δήμος  έθεσε στη διάθεση της περιφέρειας εξοπλισμό και προσωπικό για την κατεδάφιση........
Το τέρας της κινητής τηλεφωνίας έχει πολλά κεφάλια και ίσως πολλές διασυνδέσεις.....


Κάτι συμπτώσεις...


Μετά μια βδομάδα από τη μέρα που η περιφέρεια αποφασίζει (ύστερα από καθυστέρηση τριών μηνών από την όχληση του Δήμου) να κοινοποιήσει τη απόφασή της για άμεση κατεδάφιση των κεραιοσυστημάτων της Αγίας Τριάδας,  δημοσιεύεται ο νόμος 4053/2012 σύμφωνα με τον οποίο δίδεται προθεσμία 2 χρόνων σε όλες τις εταιρίες που έχουν εγκαταστήσει παράνομες κεραίες να τις νομιμοποιήσουν.


Που με απλά λόγια σημαίνει πως το κράτος - αρωγός στα συμφέροντα των εταιριών έρχεται ως "από μηχανής θεός" να τους λύσει το πρόβλημα.
Μπορεί λοιπόν η βουλή να νομοθετεί όταν χρειάζεται για όποιους χρειάζεται.
Όχι βέβαια για τους θιγόμενους αλλά για τους θύτες.
Όχι για τους πληττόμενους αλλά για τους πλήττοντες.
Όχι για τους βομβαρδιζόμενους αλλά για τους βομβαρδίζοντες.


Και βέβαια είναι σε όλους γνωστό πλέον το παιχνίδι με τις μετρήσεις και με το δήθεν ακίνδυνο των εκπομπών των κεραιοσυστημάτων. Κανείς δεν πιστεύει πλέον τις μετρήσεις.
Και πως να αποδεχθείς ως αληθείς τις μετρήσεις που εκπορεύονται από φορέα του οποίου χορηγοί είναι οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, τις οποίες υποτίθεται πως ελέγχει και καταμετρά;


Άρα πλέον άλλες λύσεις και δράσεις θα πρέπει να προκριθούν από τους πολίτες και από τις δημοτικές αρχές αν θέλουν να βρίσκονται στην πλευρά των δημοτών τους.
Προτάσεις υπάρχουν. Πολιτική βούληση και ενιαία στάση απαιτείται.
Τολμάμε να προτείνουμε μια ανοιχτή συνέλευση κατοίκων όπου να τεθεί το πρόβλημα στις αληθινές του διαστάσεις και να να αναζητηθεί μια συγκεκριμένη και διαχρονική κοινωνική - πολιτική συμφωνία για την αντιμετώπιση του προβλήματος.


Ακτιβιστής


Σχετικά: 

Η  Περιφέρεια  καλεί   το   Δήμο   Θερμαϊκού   να   κατεδαφίσει   τις    παράνομες   κεραίες    στην    Αγία  Τριάδα

Κεραίες Αγίας Τριάδας: Μπαλάκι μεταξύ ανευθυνοϋπεύθυνων η υγεία των παιδιών της Αγίας Τριάδας

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.