Από ένα κράτος - μπάχαλο δεν μπορεί - φαίνεται - κανένας εχέφρων πολίτης να αναμένει επίλυση ακόμη και των στοιχειδώς αυτονόητων ζητημάτων που ταλαιπωρούν ή στη συγκεκριμένη περίπτωση απειλούν την ίδια την υγεία των κατοίκων. Αυτό προκύπτει από ανασκόπηση της πορείας του προβλήματος των παράνομα εγκατεστημένων κεραιοσυστημάτων σε ιδιωτικό χώρο, δίπλα από το δημοτικό σχολείο της Αγίας Τριάδας.
Το πρόβλημα της αποξήλωσης των παράνομα τοποθετημένων κεραιών απασχόλησε την τελευταία (4η, 17/2/12) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν το έθεσε η σύμβουλος κ. Ντίνα Μώραλη.


Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι η επίλυση (προκειμένου να μην υπάρξει) γίνεται μπαλάκι που πετιέται από την Πολεοδομία στην Περιφέρεια και από κει στο Δήμο, και κάπου ανάμεσα βρίσκεται η  υγεία των μαθητών του σχολείου που επί τέσσερα σχεδόν χρόνια απειλείται από τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.


Δυστυχώς ενώ υπάρχει απόφαση από την πολεοδομία για κατεδάφιση των κεραιών (και των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας) η αποκεντρωμένη διοίκηση δηλώνει αδυναμία να τις "κατεβάσει" για το λόγο ότι δεν διαθέτει αντίστοιχη υπηρεσία.
Ο Δήμος εδώ και μήνες δήλωσε ότι μπορεί να διαθέσει τα μέσα (και το προσωπικό) για την επίτευξη του έργου και αναμένει το πρωτόκολλο κατεδάφισης από την Αποκεντρωμένη.
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όπως πληροφόρησε το σώμα εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου, αποστέλλει έγγραφο στο Δήμο πως θα εποπτεύσει των εργασιών της αποξήλωσης.
Αλλά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος - αν και δηλώνει πως είναι σύμφωνος με την άμεση κατεδάφισή τους - "κολλάει" στο ότι δεν έχει στα χέρια του το απαραίτητο έγγραφο.


Ειλικρινά δεν μπορούμε  (ή μήπως μπορούμε ;) να καταλάβουμε πως παίζεται αυτό το ιδιόρρυθμο πιγκ-πογκ. Φυσικά και αντιλαμβανόμαστε τα ιδιωτικά ή εταιρικά οικονομικά συμφέροντα που διακυβεύονται. Αλλά είμασταν πεπεισμένοι πως εφόσον την εποπτεία την αναλαμβάνει η περιφέρεια και τα μέσα τα διαθέτει ο Δήμος ήταν θέμα μιας ώρας να φτάσουμε στη λύση του προβλήματος.
Μήπως όμως μια διαφεύγει κάποια λεπτομέρεια;
Ή μήπως θα πρέπει να αναλάβουν δράση οι κάτοικοι, με όποιο κόστος;
Υπέρτατα αγαθά του ανθρώπου είναι η ελευθερία, η υγεία και η αξιοπρέπεια.
Από κάποιους φαίνεται ότι έχουν χαθεί.




Ακούστε απόσπασμα από όσα ενδιαφέροντα ακούστηκαν την Παρασκευή στην αίθουσα συνεδριάσεων. Απόφαση ΚΑΜΙΑ!!!


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Για αλλη μια φορα επιβεβαιωνεται η κοινη πλεον διαπιστωση οτι "η μαρμιτα ειναι πολυ μεγαλη".Αναλογιστειτε απλα και μονο οτι αυτη η ιστορια παιζεται τεσσερα ολοκληρα χρονια με καταγγελιες, "πραξεις και αποφασεις κατεδαφισεως" και αλλα πολλα "ομορφα" που στον καθε πολιτη αυτου του ταλαιπωρου τοπου μονο μειδιαμα πικριας φερνουν στα χειλη του και αφθονη οργη.Δυστυχως καποιοι "αρχοντες" μπροστα στο χρημα δεν υπολογιζουν τιποτα,ουτε την υγεια μικρων παιδιων.Για ακομα μια φορα θα επαναλαβω οτι οι μοναδικες κεραιες που κατεδαφιστηκαν στο δημο μας ειναι αυτες που "επεσαν" κατοπιν πρωτοβουλιας ευαισθητοποιημενων κατοικων.Και ακομα υπαρχουν ενα σωρο εντος του δημου μας,να μην τις απαριθμω παλι και γινομαι κουραστικος.Να μην ξεχναμε την Ιωνιας 20 και την Κρητης 78Α οπου και στις δυο περιπτωσεις αρπαξαμε σφυρια,λοστους,αποφασιστικοτητα και στειλαμε στον αγυριστο και τις τρεις εταιρειες "θανατου".Οπως επισης να μην ξεχναμε το θρασος ειδικα της VODAFONE και WIND που κατεθεσαν και μηνυση κατα αγνωστου για κατεδαφιση των παρανομων κεραιων τους....Ξυπνηστε ρεεε,καθε λιγο "φυτρωνει" και μια καινουργια εστια καρκινου διπλα στο σπιτι σας.Κοψτε τους επιτελους τη φορα!
    Μην περιμενετε τιποτα απο τα καρεκλατα απολιθωματα που μας διοικουν....


    Αγανακτισμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.