alexandris3του Ακτιβιστή
Εκδικάστηκαν σήμερα στο Μονομελές τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Δήμος Θερμαϊκού κατά του ιδιοκτήτη που εγκατέστησε παράνομα τις τρεις κεραίες κινητής τηλεφωνίας (Cosmote, Wind, Vodafone) στην ταράτσα οικοδομής αλλά και κατά των τριών εταιρειών.
Με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ζητείται η διακοπή λειτουργίας καθώς και η κατεδάφιση του παράνομου κεραιοσυστήματος.
Ουσιαστικοί λόγοι γι' αυτό είναι η συνεχής έκθεση των παιδιών του Δημοτικού σχολείου της Αγίας Τριάδας ( που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση , μικρότερη των 100 μέτρων ) αλλά και των κατοίκων στην Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.
Την πρωτοβουλία για τη  δικαστική αυτή διαδικασία είχε αρχικά ( με προσωπική του προσφυγή)  ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Αλεξανδρής. Τώρα πλέον ο Δήμος ....

έχει αναλάβει την υπόθεση με ενάγοντα τον Δήμαρχο, ο οποίος ήταν παρών σε όλη τη σημερινή διαδικασία. Με την τριπλή ιδιότητά του (δήμαρχος, γιατρός, γονιός) απέδειξε ότι βρίσκεται μπροστά στη σημαντική μάχη για την προστασία της υγείας των κατοίκων. Και αν και δεν απαιτείτο, η φυσική του παρουσία εμπεριέχει ένα ξεκάθαρο συμβολισμό της προσπάθειας που καταβάλλει. Μαζί του ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος κατέθεσε ως μοναδικός μάρτυρας και ο οποίος ευαισθητοποιημένος και πλήρως καταρτισμένος για το θέμα έδωσε καίριες και εύστοχες απαντήσεις στις πολλές και παραπλανητικές ερωτήσεις των πολυάριθμων δικηγόρων των εταιρειών. Οι οποίοι αποδεχόμενοι το παράνομο της εγκατάστασης και λειτουργίας του σταθμού βάσης, προσπάθησαν να μεταθέσουν τη συζήτηση στην μη επικινδυνότητα - δήθεν - των εκπομπών του. 

Παρόντες στα δικαστήρια και οι γνωστοί ακτιβιστές και γνώστες των παράνομων κεραιών κκ Κίσσας Γιάννης και Κυριακή Κυριακοπούλου καθώς και λιγοστοί γονείς από το σχολείο, όπως και κάτοικοι από την Περαία για ανάλογη περίπτωση (με μηνυτή και πάλι τον Δήμο Θερμαϊκού) παράνομου κεραιοσυστήματος που συνεκδικάστηκε.
Έλαμψε δια της απουσίας του, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Τριάδας, του οποίου το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην παραστεί και να μην καταθέσει   εκπρόσωπός του στη δικαστική αυτή προσφυγή του Δήμου.
Η απόφαση της Προέδρου του Μονομελούς αναμένεται να εκδοθεί μετά από δύο έως τρεις μήνες
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.