Με μια ανεξήγητη απόφαση του, το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με δικαστή την κα Ευφροσύνη Φουκαράκη  απέρριψε τα αιτήματα του Δήμου, που ζητούσε τη διακοπή λειτουργίας καθώς και την κατεδάφιση του παράνομου κεραιοσυστήματος στην ταράτσα οικοδομής, στην Αγία Τριάδα.


Και την χαρακτηρίζουμε ως ανεξήγητη γιατί δεν απαντά κατ' ουσία στο αίτημα του Δήμου για σταμάτημα της λειτουργίας των κεραιών επειδή  στερούνται άδειας τόσο από την αρμόδια Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, όσο και από την πολεοδομία. 


Το δικαστήριο όμως χωρίς να απαντά στα παραπάνω, κρίνει ως  απαράδεκτη την αίτηση του Δήμου «λόγω της αοριστίας της»! Κι αυτό διότι όπως αναφέρει «δεν διαλαμβάνεται σ’ αυτήν για ποιο λόγο είναι επικίνδυνη για την υγεία των περιοίκων δημοτών η ποσότητα της ακτινοβολίας και ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων που εκπέμπει ο επίμαχος σταθμός βάσης».


Δηλαδή εδώ έχει  θέση η παροιμία "Καλημέρα Γιάννη, κουκιά σπέρνω!".


Πάντως η Πρόεδρος του δικαστηρίου, στο σκεπτικό της απόφασής της, δέχεται ότι παράνομα τοποθετήθηκε ο σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας των τριών εταιριών στην Αγία Τριάδα, καθώς όπως αναφέρει: «…Το γεγονός και μόνο ότι κατά τα ιστορούμενα στην αίτηση για την εγκατάσταση του σταθμού βάσης και των κεραιών κινητής τηλεφωνίας παραβιάσθηκε η σχετική διοικητική νομοθεσία, επισύρει μόνο διοικητικές και ποινικές συνέπειες και δεν αρκεί για να δικαιολογήσει τη ζητούμενη, λόγω προσβολής του αγαθού της υγείας και απαγόρευση λειτουργίας του σταθμού βάσης και των κεραιών κινητής τηλεφωνίας».


Μετά από την παραπάνω απόφαση που βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με τα αισθήματα και τις επιδιώξεις των κατοίκων και κυρίως των γονέων που ανησυχούν τα μέγιστα για τις επιπτώσεις της εκπομπής των κεραιών στην υγεία των μαθητών του σχολείου που βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τα παράνομα κεραιοσυστήματα επικρατεί η άποψη ότι πρέπει να αναζητηθούν προσφορότεροι τρόποι που θα οδηγήσουν στην αποκαθήλωση του παράνομου σταθμού βάσης.


Από φιλικά στη Διοίκηση ιστολόγια πληροφορούμαστε ότι είναι στις προθέσεις του Δημάρχου κ.Γιάννη  Αλεξανδρή  μετά και από συνάντηση που είχε με τον Νομικό σύμβουλο του Δήμου  να προχωρήσει  σε τακτική αγωγή και να φέρει το θέμα στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής.


Εμείς, ως Ακτιβιστής, αν και θεωρούμε σημαντική μια ομαδική αγωγή με πρωτοστάτη το Δήμο εναντίον των εταιριών αλλά και των ιδιοκτητών που έθεσαν πληθυσμό σε πεδίο παράνομης ακτινοβολίας  και πιστεύουμε ότι θα μπορούσαν να κερδηθούν σημαντικά ποσά ως αποζημιώσεις, εντούτοις  πιστεύουμε ότι με απλές κινήσεις και όχι με χρονοβόρα δικαστήρια ο Δήμος μπορεί άμεσα και νομιμότατα να τις απομακρύνει.Το παράδειγμα της Πτολεμαΐδας, της Θέρμης και τόσων άλλων Δήμων μπορούν να   αποτελέσουν τον οδηγό δράσης.


Ακτιβιστής


Σχετικές αναρτήσεις:

ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ: Δήμαρχε ... θέλει αρετή και τόλμη ... το Δημαρχηλίκι

Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για τις παράνομες κεραίες.Σε δύο μήνες η απόφαση.

Σοβαρότατες οι επιπτώσεις από τις παράνομες κεραίες για τα παιδιά και τους κατοίκους

Παρέμβαση της Ένωσης Γονέων Θερμαϊκού για την απομάκρυνση των κεραιών

Προς Τοπική κοινωνία αλλά και Δημοτικούς άρχοντες του Θερμαϊκού: ΕΤΣΙ ΞΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ (βίντεο)

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Αρχικά πιστεύω ότι για να εβγαλε το δικαστήριο αυτή την απόφαση κάποια στοχεία θα εξέτασε, δεν μπορεί...
    Ας μην τα αμφισβητούμε όλα πια επειδή δεν έρχονται σε σωμφωνία με τις απόψεις μας και δεύτερον προτέινετε μια ομαδική αγωγή για να απομακρυνθούν οι κεραίες η για να κερδηθούν σημαντικά ποσά ως αποζημιώσεις? ποιά η σχέση της υγείας των κατοίκων με αποζημειώσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν αρχισε η ιστορια με τις αποκαλυψεις των παρανομων κεραιων στο δημο μας και ειχα πει οτι η μαρμιτα ειναι μεγαλη και οτι τα νομικα (αναπηρα)μεσα που χρησιμοποιουνται απο το δημο ειναι μονο σταχτη στα ματια των συμπολιτων,ειχα χαρακτηριστει απο μερικους ως "γραφικος".Δεν χαιρομαι ολοσδιολου για το οτι επιβεβαιωθηκα.Απλα καποια στιγμη να ωριμασουμε και οταν παμε στη ρημαδα την καλπη να κουναμε λιγο το κεφαλι μας και να σκεφτομαστε τι παμε να ψηφισουμε.Δυστυχως οι δοσιλογοι και οι πουλημενοι αποτελουν πλειοψηφια και εν μεσω ενος οχετου πρεπει να ψαξουμε για διαμαντια.Δυστυχως οσες κεραιες κατεδαφιστηκαν στο δημο μας,ηταν απο ενεργους και ευαισθητοποιημενους συμπολιτες μας που αρπαξαν σφυρια,λοστους και εστειλαν στον αγυριστο ολα τα κατασκευασματα των αδιστακτων λαμογιων....γιατι καποιοι αποδεικνυονται συνεχως αναξιοι των περιστασεων και της εμπιστοσυνης μας...γιατι στη χωρα οπου γεννηθηκε η Δημοκρατια βασιλευει πλεον ο νομος της ζουγκλας...να τους χαιρομαστε ολους τους καραγκιοζηδες μας.Αμην.

    Αγανακτισμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.