Με μεγάλο ενδιαφέρον  παρακολουθούμε τις δραστηριότητες της Ένωσης Γονέων Θερμαϊκού  τον τελευταίο καιρό. Είναι γεγονός πως οι οργανώσεις γονέων (σύλλογοι και ένωση) παρουσιάζουν μια πλούσια κινητικότητα σε μια ευρύτητα θεμάτων που τις αναγορεύει σε σημαντικό παράγοντα - φορέα στη ζωή του Θερμαϊκού. Κι αυτό γιατί οι παρεμβάσεις τους προς την κατεύθυνση της προστασίας της σχολικής στέγης ( που πλήττεται από την απώλεια   αναγκαίων χώρων) αλλά και  της αναβάθμισης των συνθηκών εκπαίδευσης αλλά και οι πρωτοβουλίες διοργάνωσης εκδηλώσεων δείχνουν έναν ενδιαφέροντα βηματισμό που θετικές εντυπώσεις δημιουργεί στους δημότες.
Παράγοντες που νομίζουμε ότι συντελούν στη θετική και δημιουργική πορεία της Ένωσης  είναι η σύμπνοια των μελών του ΔΣ με επικεφαλής και πρωτεργάτη την Πρόεδρο κ. Βουλγαράκη και η πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των ΔΣ των Συλλόγων από όλα τα διαμερίσματα του Δήμου. Στοιχεία που εφοδιάζουν με ενθουσιασμό και οδηγούν σε μια συντονισμένη δυναμική που μπορεί να αποφέρει κέρδη για τα σχολεία και κυρίως για τους μαθητές.


Νηπιαγωγείο Αγίας Τριάδας


Η παρέμβαση στήριξης της Ένωσης Γονέων, στο πλευρό των Νηπιαγωγών αλλά και των γονέων του Νηπιαγωγείου Αγίας Τριάδας, έδωσε την αίσθηση ότι ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου αναγκάστηκε να "ακολουθήσει" τις οδηγίες που εκπορεύτηκαν από τους γονείς, που είχαν και έχουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της συνεχιζόμενης έντονης δυσοσμίας στο χώρο του κτιρίου.
Η αστήρικτη και υπεραπλουστευτική άποψη του κ. Βασιλειάδη πως το πρόβλημα "λύθηκε" με τον ελαιοχρωματισμό θυμηδία προκάλεσε στους υφιστάμενους το πρόβλημα ( γονείς των νηπίων).
Η δε σουρεαλιστική  εκτίμηση ότι η δυσοσμία οφείλεται σε ελλιπή καθαριότητα του χώρου, εκτός της οργής που προκάλεσε, επιστρέφεται από τους  γονείς στην Διοίκηση του Δήμου που είναι υπεύθυνη γι' αυτήν.


Πληροφοριακά να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες μας ευρέθη και πιθανολογείται πως η  έκλυση των δυσάρεστων οσμών, οφείλεται σε αποσύνθεση αγωγού κάτω από το νηπιαγωγείο και ότι δεν έχουν τοξική προέλευση. Και επιβάλλεται η άμεση αντικατάστασή του αγωγού στις προσεχείς διακοπές των Χριστουγέννων.


Προσφυγή της Ένωσης για την απώλεια του οικοπέδου Ο3


Η -με τη μέθοδο του σαλαμιού - απώλεια του σημαντικού οικοπέδου ΟΤ3, μοναδικού στην ευρύτερη περιοχή του Μπαξέ και Αγίας Τριάδας για ανέγερση σχολικής στέγης, που συνετελέσθη από τη Διοίκηση του Δήμου παρά τις διαμαρτυρίες και αντίθετη άποψη της αντιπολίτευσης, δεν φαίνεται να γίνεται αποδεκτή από την Ένωση Γονέων.


Με προσφυγή που κατέθεσε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ζητά την ακύρωση της συγκεκριμένης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία αποχαρακτηρίζεται ο χώρος του οικοπέδου ΟΤ3.


Μάλιστα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση (Περιφέρεια) με έγγραφο που απέστειλε την περασμένη εβδομάδα στον Δήμο ( και κοινοποιεί στην Ένωση)  ζητά πρόσθετα στοιχεία, εντός 10 ημερών, ώστε να εξετάσει την προσφυγή. Σημείο που ενδεχόμενα δηλώνει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το  θέμα.


Ο αγώνας για την κατεδάφιση των παράνομων κεραιών


Στο πλευρό των γονέων, αλλά και διδασκόντων του Δημοτικού σχολείου Αγίας Τριάδας, βρέθηκε η Ένωση με ενέργειες και έγγραφα που κατέθεσε. Μάλιστα εξ όσων περιήλθαν σε γνώση μας, αν ο Δήμος δεν προχωρήσει στην κατεδάφιση των παράνομων κεραιών, θα αναπτυχθούν δράσεις    που θα κινητοποιήσουν γονείς, μαθητές και δημότες δημιουργώντας προϋποθέσεις αποξήλωσης των παράνομων και βλαπτικών κεραιών.


Ως γνωστόν η Πολεοδομία με έγγραφό της παραγγέλλει στην Περιφέρεια την κατεδάφιση των κεραιοσυστημάτων. Η περιφέρεια αδυνατεί να το πράξει λόγω έλλειψης μηχανισμού και μεταβιβάζει τις αναγκαίες ενέργειες στον Δήμο Θερμαϊκού. 


Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Λαζαρίδης, που και στο παρελθόν επέδειξε ευαισθησία για το ζήτημα των κεραιών, φέρεται να κινεί τις διαδικασίες με σκοπό την επίλυση του οξυμένου ζητήματος. 
Ας ελπίσουμε να μην χρειαστούν κινητοποιήσεις, πανό, κλεισίματα δρόμων για μια αυτονόητη και αναμενόμενη δράση και πρακτική του Δήμου (πλέον).


Διαγυμνασιακό και Διαλυκειακό σκακιστικό πρωτάθλημα Θερμαϊκού


Μια σημαντική πρωτοβουλία Συλλόγων της αγκάλιασε η Ένωση Γονέων φέτος. Πέρσι οι Σύλλογοι Γονέων 1ου και 2ου Γυμνασίου Περαίας, με εμπνευστές τους Προέδρους τους κκ. Χατζηθεοδώρου Σταυρούλα και Λιαλιάρη Θεόδωρο, είχαν πραγματοποιήσει με μεγάλη επιτυχία το 1ο Διαγυμνασιακό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Περαίας.


Φέτος η Ένωση παίρνει υπό την σκέπη της την εκδήλωση και, με διοργανωτές τους παραπάνω Προέδρους - μέλη της αλλά και δραστήριους Προέδρους από τη Μηχανιώνα και την Επανομή, την αναβαθμίζει σε 2ο Διαγυμνασιακό και 2ο Διαλυκειακό Σκακιστικό Πρωτάθλημα ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ, που κατά πληροφορίες μας  θα συμμετέχουν όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου  μας και θα γίνει λίγο πριν τις γιορτές του Δεκέμβρη.


Συγκεντρώσεις για γνωστοποίηση προβλημάτων παιδείας (Διοίκηση - αντιπολίτευση)


Σε δύο κινήσεις  προχώρησε η Ένωση προκειμένου να ευαισθητοποιήσει αλλά και να ενημερώσει φορείς της περιοχής μας για τα ζητήματα Παιδείας. 


Στη μια, με την παρουσία άνω των 80 μελών Διοικήσεων Συλλόγων Γονέων των Σχολείων, έθεσε τα προβλήματα που απασχολούν τους Συλλόγους στους προσκεκλημένους της, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Βασιλειάδη και τον Πρόεδρο Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Θερμαϊκού κ. Χρ. Βογιατζή και τους κάλεσε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιλυθούν τα τρέχοντα: 

  • Μεταφορά μαθητών
  • Σχολική στέγη
  • χρηματοδότηση σχολείων
  • απομάκρυνση παρακείμενων κεραιοσυστημάτων σε σχολεία
  • Νηπιαγωγείο Αγίας Τριάδας
  • ασφάλεια προσέγγισης και απομάκρυνσης μαθητών στις σχολικές μονάδες (διαγραμμίσεις)
  • και διάφορα επί μέρους θέματα που ετέθησαν από Προέδρους και αφορούσαν τα σχολεία ειδικότερα 
Στην άλλη, που προκλήθηκε από πρόταση της μείζονος αντιπολίτευσης, παραβρέθηκε το ΔΣ της Ένωσης και έθεσε τα ίδια ζητήματα στους δημοτικούς συμβούλους κκ Μαυρομάτη, Μπαλασά, Μισαλέμη και ζήτησε τη συνδρομή τους για την επίλυση των οξυμένων ζητημάτων που απασχολούν γονείς και μαθητές.

Ακτιβιστής

Σχετική αρθρογραφία:


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.