Διαπολιτισμικό Ν. Επιβατών 
Η ιστορία της απώλειας ενός οικοδομικού τετραγώνου, που κατά γενική ομολογία και παραδοχή, ήταν το μοναδικό στο οποίο μπορούσε ο Δήμος να δημιουργήσει μια νέα σχολική στέγη που θα κάλυπτε τις ανάγκες των κατοίκων Μπαξέ και Αγίας Τριάδας. Δυστυχώς η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, επικαλούμενη οικονομική αδυναμία απεμπόλησε το δικαίωμά της να διατηρήσει το χαρακτηρισμό του αντίστοιχου οικοπέδου (που υφίστατο από το 1962) .
Με μια σύντομη ανασκόπηση θα λέγαμε ότι η απόφαση της περασμένης Τετάρτης (15η συνεδρίαση και μάλιστα με την διαδικασία της εκτός ημερησίας διάταξης) αποτελεί την τελευταία πράξη της απωλείας που είχε ξεκινήσει από το 2008 (προηγούμενη Διοίκηση Αλεξανδρή).
Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε την εισήγηση.
Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της μειοψηφίας που μίλησε για  "οριστικό ξήλωμα της ...κάλτσας" στην υπόθεση της παράδοσης των ελπίδων για την ίδρυση του σχολείου σε όλη την περιοχή κάτω από τον κεντρικό δρόμο Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας.
Θεωρούμε ότι είναι η πλέον κακή απόφαση της Διοίκησης. 
Να σημειώσουμε πως οι Σύλλογοι Γονέων καθώς και η Ένωση Γονέων Θερμαϊκού ήταν εκ διαμέτρου  αντίθετοι με τον αποχαρακτηρισμό του ΟΤ3 (δεν ενημερώθηκαν για την εμβόλιμη εισαγωγή του θέματος)  και να υποθέσουμε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις τόσο για την απόφαση αλλά και για τον τρόπο που λήφθηκε.
Ακούστε όλη τη συζήτηση που έγινε στη 15η συνεδρίαση:



Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Η όλη κουβέτα περιστρέφετε γύρο από "λεφτά". Ο Ενδιαφερόμενος δημότης ήταν παρόν στην συνεδρίαση και όταν τον ρώτησα, αν και σήμερα ακόμα ήταν διατεθημένος να παραχωρήσει το εν λόγο οικόπεδο παίρνοντας σαν αντάλλαγμα κάποιο άλλο ίσης αξίας μου απάντησε χωρίς περιστροφές "βεβαίως". Απ' ότι κατάλαβα απλά δεν θέλει να χάσει αυτά που δικαιούτε και είναι αυτονόητο. Δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην πάρει και τα όσα αντιτοιχούν στα τμήματα δρόμων, σε ανταλλαγή γης. Συνολικά περι τα 1500 μέτρα (το τμήμα του οικοπέδου που συζητήθηκε μαζί με ότι αφαιρείτε για τους δρόμους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.