Σε αναζήτηση στέγης, για τα νήπια της Αγίας Τριάδας, βρίσκεται (ή πρέπει να βρίσκεται) η Δημοτική αρχή του Θερμαϊκού. Λόγος η ακαταλληλότητα του υπάρχοντος Νηπιαγωγείου Αγίας Τριάδας, όπως αναφέρει έκθεση των Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,   προκειμένου να προφυλαχθεί η υγεία των μικρών παιδιών από τις συνεχείς αναδιδόμενες οσμές που εκλύονται εξαιτίας αδιευκρίνιστης αιτίας στο χώρο του ιδρύματος. 
Μέχρι τότε (μέχρι να ευρεθεί η αιτία στην οποία οφείλεται η έντονη δυσοσμία του νηπιαγωγείου) εντέλλεται ο Δήμος Θερμαϊκού να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ταυτοποίηση της πηγής των οσμών και την εξάλειψη της αιτίας που την δημιουργεί.


Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων ενημερώνει
τον κ. Μισαλέμη και την κ. Βουλγαράκη
Σε επίσκεψη όμως τόσο της Προέδρου της Ένωσης Γονέων Δήμου Θερμαϊκού κ. Άννυς Βουλγαράκη και του δημοτικού συμβούλου κ. Μισαλέμη Ιωσήφ, διαπιστώθηκε ότι η Δημοτική αρχή προφανώς ή δεν συνειδητοποίησε τη σοβαρότητα του ζητήματος ή όντας σίγουρη  (χωρίς να προβεί σε καμία έρευνα) για την πιθανή αιτία των αυξημένων ρύπων υδροθείου και της έντονης δυσοσμίας, προσπάθησε να διασκεδάσει τις έντονες ανησυχίες των γονέων στέλνοντας συνεργείο ελαιοχρωματιστών που έβαψε το κτίριο.
Και φυσικά όσο καλός και απαραίτητος μπορεί να είναι ο ελαιοχρωματισμός του κτιρίου ( που μάλλον είχε να βαφτεί από της ιδρύσεώς του) η βιασύνη, στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, μας θυμίζει τη κακή νοικοκυρά που προσπαθεί να κρύψει τα σκουπίδια κάτω από το χαλί.
Υπάρχει αναγκαιότητα (ιδιαίτερα μετά την έκθεση των Επιθεωρητών και την εντολή προς το Δήμο με θέμα "Ανθυγιεινή εστία σε Νηπιαγωγείο") για άμεση μετεγκατάσταση του.
Ο παρακείμενος (σε απόσταση 10 μέτρων)
βιολογικός σταθμός λυμάτων
Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν ήδη οι γονείς και προτείνουν δύο πιθανές εναλλακτικές λύσεις. Μια στον χώρο του ΚΑΠΗ και μια δεύτερη στην αίθουσα Τελετών της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας.
Άμεσα και ταχύτατα οφείλει να κινηθεί η Δημοτική αρχή προς επίλυση του οξέος προβλήματος που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των μικρών παιδιών.
Παραθέτουμε την έκθεση των Εποπτών Δημόσιας Υγείας κκ Μαυρίδου Μαρίας και Γιώγλου Αθανάσιου, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να γίνει επισταμένος έλεγχος για την εξακρίβωση της αιτίας του προβλήματος, τόσο προς την κατεύθυνση του παρακείμενου βιολογικού σταθμού της ΕΥΑΘ όσο και προς το ενδεχόμενο της ύπαρξης αγωγών αποχέτευσης κάτω από το κτίριο ή και από την πιθανότητα να έχει δημιουργηθεί το πρόβλημα από συγκέντρωση και απορρόφηση στο υπέδαφος υπολειμμάτων από φυτοφάρμακα.


Ακτιβιστής

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.