Η κατάσταση στην "παιδική χαρά" των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου έχει πλέον φτάσει στο απροχώρητο. Από τις πρώτες συνεδριάσεις είχαμε τοποθετηθεί και κρίνει την κακή λειτουργία τους. Είχαμε αποδώσει ευθύνες στους συμμετέχοντες δημοτικούς συμβούλους, στην άγονες κι ανούσιες αντιπαραθέσεις για ήσσονος σημασίας θέματα ενώ δεν γινόταν καν κουβέντα για τα σημαντικά και μεγάλα. Αναλώνονταν σε "κοκκορομαχίες" που ξεκινούσαν από προσωπικές αντεγκλήσεις, ιστορικές αναδρομές, αυτοδιοικητικές ανούσιες διαφοροποιήσεις και κατέληγαν σε προσβλητικές αναφορές που ουδόλως ενδιαφέρουν τους δημότες.
Στη χθεσινή συνεδρίαση που καταφέραμε και παρακολουθήσαμε για μια ώρα, χρόνος που αναλώθηκε στην ετυμολογία των λέξεων "μαϊμού", "παραμύθια", "κωλοτούμπας" κλπ και στους αναγκαίους εκατέρωθεν διαξιφισμούς, δεσπόζουσα θέση είχαν δύο δημοσιεύματα εντύπων που ενόχλησαν το μεν πρώτο τον Δήμαρχο το δε δεύτερο τον Πρόεδρο του ΔΣ.
Το έντυπο της παράταξης του Γιάννη Μαυρομάτη κατηγόρησε τη Δημοτική αρχή για "μαϊμού" διαγωνισμούς σε μελέτη έργου, που απαγορευόταν στους συμμετέχοντες να δώσουν έκπτωση μεγαλύτερη από 5% και θεωρούσε ότι ενδεχόμενη (σε άλλη περίπτωση) δωρεάν μελέτη οδήγησε σε "φτιάξιμο" των προδιαγραφών από τον μελετητή ώστε να αναλάβει την κατασκευή του έργου.
Ψευδές χαρακτήρισε ο Γιάννης Αλεξανδρής το δημοσίευμα και παράλληλα αναφέρθηκε σε μελέτες από τον πρώην δήμαρχο Μηχανιώνας με πανομοιότυπη τακτική προδιαγραφών σε διαγωνισμούς.
Για παραμύθια του Μαυρομάτη μίλησε ο Λαζαρίδης δεχόμενος την ανταπάντηση ότι είναι "κωλοτούμπας".
Και το γαϊτανάκι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο με εκατέρωθεν κατηγορίες κι αναφορές ενώ στο μυαλό των περισσοτέρων παρευρισκομένων στη συνεδρίαση βρισκόταν το γνωστό παιχνίδι των "μελετών",  μέσω των οποίων χρηματοδοτούνται κάποιοι και που τις περισσότερες φορές οι μελέτες τους μένουν στα συρτάρια και τα έργα  -φυσικά- για τα οποία γίνονται οι μελέτες δεν εκτελούνται.


Για τη δεύτερη "κλωτσοπατινάδα" η αφορμή δόθηκε από τον Στεφανίδη που θέλοντας να πάρει τη ρεβάνς από τον Βουδούρη, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα (Κυριάκο όπως μας τόνισαν πολλοί "φίλοι" σου από τη δημοτική σου ομάδα "καλό θα είναι αν δεν έχεις να πεις κάτι καλύτερα να μην μιλάς").
Αν καταλάβαμε καλά επιχείρησε να αποσείσει τις ευθύνες του σχετικά με την προβολή της προσωπικής του ιστοσελίδας μέσω του ιστοχώρου που μεταδίδει τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.(Ακτιβιστής: Ο Δήμος Θερμαϊκού προπαγανδίζει φλιπεράκια και φρουτάκια; ).Έμπλεξε τα φρουτάκια, απείλησε με διώξεις αλλά απορία ψάλτου βηξ. Τίποτα για την ταμπακιέρα ή έστω μια συγνώμη.
Ούτε η φιλότιμη αλλά άτοπη παρέμβαση του Κούτουκα που προσέτρεξε να τον υπερασπιστεί ευδοκίμησε, λέγοντας πως ο Πρόεδρος πληρώνει την αναμετάδοση από την τσέπη του. Ούτε φυσικά και η αφελής δικαιολογία του ίδιου ότι στην προσπάθεια να εξοικονομηθούν χρήματα από το Δήμο η αναμετάδοση έγινε από τον συγκεκριμένο σέρβερ που παράλληλα διαφήμιζε και τυχερά παιχνίδια. Μάλιστα ο Βουδούρης ισχυρίστηκε πως ο συγκεκριμένος σέρβερ έχει καταδίκες για παράνομο τζόγο.


Στο δια ταύτα λοιπόν:
Κύριοι του Δήμου φτάνει το παραμύθιασμα!
Δεν μπορείτε να επικαλείστε οικονομία 80 - 100 ευρώ (που δίνει ο Πρόεδρος) όταν μόνο από απ' ευθείας αναθέσεις για εργασίες που θα μπορούσαν να διεκπεραιώσουν οι δημοτικές υπηρεσίες "πετιούνται" χιλιάδες ευρώ.
Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη των δημοτών. ΕΛΕΟΣ!!!


Και το κυριότερο: Αρθείτε στο ύψος της θέσης που κατέχετε και σταματήστε το άθλιο αυτό παιχνίδι που δεν τέρπει κανέναν πια.  Ήδη είναι πολύ αργά!


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. τελικά Χρήστο αυτό που κατάλαβα εγώ ειναι οτι για μια ωρα ο ενας διαφημιζε την εφημεριδα του και ο αλλος το μπλοκ του χαχχαχα.θα τρελαθουμε εντελώς.γι αυτο και εφυγα γρηγορα.μακρια απο κολοτουμπες και παραμυθατζιδες οπως αυτοχαρακτηριστηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.