Μια κατά πλειοψηφία απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θερμαϊκού, σχετικά με τη νομική θέση που θα υποστηρίξει ο νομικός σύμβουλος του Δήμου κατά την εκδίκαση της υπόθεσης υπεξαίρεσης, στις 28 Μαρτίου στο 7ο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δημιουργεί   αντιδράσεις  εργαζόμενων, ρήγματα στην εύθραυστη συνοχή της πλειοψηφίας, κραδασμούς στη μείζονα αντιπολίτευση και έντονη ανησυχία στους δύο ανθρώπους που εμπλέκονται.
Η απόφαση με την οποία επιχειρείται να μπει στην ίδια βαρύτητα με αυτή του πρώην Δημάρχου κ. Μαυρομάτη, από πλευράς ευθυνών, η πρώην Προϊσταμένη Οικονομικών του Δήμου Μηχανιώνας κα Ελένη Μαραγκού, ήταν η αιτία της έντονης αντιπαράθεσης στην Οικονομική Επιτροπή.
Ως γνωστό η εκδίκαση της υπόθεσης ήταν να γίνει αρχικά στις 24/1/12, αλλά αναβλήθηκε. Τότε η  παράταξη  Αλεξανδρή είχε αποφασίσει να παρέμβει ο νομικός σύμβουλος στο δικαστήριο, εκπροσωπώντας το Δήμο, καταλογίζοντας στον κ. Μαυρομάτη (και μόνο σε αυτόν) βαριά αμέλεια κατά την άσκηση των καθηκόντων του αναφορικά με την υπεξαίρεση του ποσού των 895.765,83 ευρώ από τον ταμία. Μάλιστα δεν είχαν διαφανεί προθέσεις να κατηγορηθεί με τον ίδιο χαρακτηρισμό η προϊσταμένη του Δήμου. Πληροφορίες μας αναφέρουν πως έμπαινε σε διαφορετική μοίρα η ευθύνη της Προϊσταμένης Οικονομικών.
Με την απόφαση όμως της περασμένης Τετάρτης 14 Μαρτίου το πλάνο της πλειοψηφίας άλλαξε και οι υποδείξεις  της προς τον δικηγόρο είναι να υποστηρίξει ότι πλέον βαριά αμέλεια επέδειξε τόσο ο πρώην Δήμαρχος όσο και η κα Μαραγκού.
Στην κατά πλειοψηφία απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αρνητικά ψήφισαν οι σύμβουλοι της παράταξης Μαυρομάτη κκ Μπαλασάς και Βουδούρης αλλά και ο Αντιδήμαρχος κ. Κούτουκας ο οποίος διαχώρισε τη θέση του από αυτή της παράταξής του.
Πρόταση των μειοψηφούντων συμβούλων ήταν να παραστεί ο Δήμος στην εκδίκαση αλλά με πλατφόρμα την έκθεση  των οικονομικών επιθεωρητών που ανέφερε ότι δεν επιδείχθηκε η ενδεδειγμένη επιμέλεια από τον κ. Μαυρομάτη. 
Η αλλαγή πλεύσης του Δήμου στέλνει με τις ίδιες ευθύνες και τους δύο ενεχόμενους και αυτό θεωρήθηκε ιδιαίτερα άδικο για την οικονομική υπάλληλο με αποτέλεσμα χθες να έχουμε την εκδήλωση συμπαράστασης των εργαζομένων προς τη συνάδελφό τους, που πραγματοποίησαν στάση εργασίας και συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο Μηχανιώνας.
Γνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση της κ. Μαραγκού πιστεύουμε ότι τυχόν καταδίκη της θα ήταν ιδιαίτερα σκληρή και εξοντωτική για την ίδια και την οικογένειά της. Και περιμένουμε συνεδρίαση του ΔΣ ώστε να αντιληφθούμε τους λόγους που οδήγησαν σε αλλαγή ρότας την παράταξη Αλεξανδρή.


Ακτιβιστής


Σχετικά: 

Η υπεξαίρεση του Δήμου Μηχανιώνας κρίνεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.