Την Τρίτη 24/1 εκδικάζεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο, η υπόθεση της υπεξαίρεσης των 895.765,83 που έγινε από τον μακαρίτη υπάλληλο του Δήμου. Είχε προηγηθεί το πόρισμα των Οικονομικών Επιθεωρητών σύμφωνα με το οποίο καταλογιζόταν σε βάρος του πρώην Δημάρχου Μηχανιώνας, κ. Γιάννη Μαυρομάτη, το παραπάνω ποσό, αφού είχε κάνει αποποίηση κληρονομιάς η οικογένεια του θανόντος υπαλλήλου.
Στη συνεδρίαση του ΔΣ ο πρώην Δήμαρχος κατηγόρησε τον κ. Αλεξανδρή προσωπικά ότι "μεθοδεύει την πολιτική και βιολογική του εξόντωση". Και στήριξε τη συγκεκριμένη κατηγορία στην παρέμβαση της Διοίκησης στην εκδίκαση, με παράσταση του Νομικού Συμβούλου του Δήμου. Και κυρίως με το κείμενο παρέμβασης σύμφωνα με το οποίο καταλογίζεται στον κ. Μαυρομάτη "η επίδειξη βαρειάς αμέλειας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. Επίσης θεωρεί ότι η σύνταξη του συγκεκριμένου εγγράφου παρέμβασης έγινε κατά παρέκκλιση της νόμιμης διαδικασίας (παρακάμφθηκε η Οικονομική Επιτροπή και έχει προγραμματισθεί η σύγκλισή της για την Δευτέρα 23/1, την παραμονή της εκδίκασης).
Χαρακτηριστική η μεθόδευση, όπως την χαρακτηρίζει ο πρώην Δήμαρχος:
«Οφείλατε κύριε δήμαρχε να είστε δίκαιος και έντιμος απέναντι στους πολιτικούς σας αντιπάλους. Όμως εσείς καταφύγατε σε μία ενέργεια που αποτελεί πισώπλατο χτύπημα. Εγώ δεν ήθελα να πει ψέμματα ο Δήμος, ήθελα να πει αυτά που λέει το πόρισμα και όχι ασύστολα ψεύδη».
Αντέκρουσε τις κατηγορίες ο κ. Αλεξανδρής δηλώνοντας ότι όλες οι κινήσεις του Δήμου βρίσκονται στη γραμμή υπεράσπισης των του Δήμου και των δημοτών.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοποθέτηση του κ. Λάκη Οικονομίδη ο οποίος πάνω από ενδεχόμενα συμφέροντα των δημοτών φάνηκε ότι θέτει την "συντεχνία" των δημοτικών συμβούλων.
Παραθέτουμε δύο ηχητικά αποσπάσματα:
Ακούστε τα προσεκτικά για να διαμορφώσετε άποψη για τα γεγονότα που μας αφορούν: 
το πρώτο περιέχει τις τοποθετήσεις Μαυρομάτη και Αλεξανδρή,


και το δεύτερο την "τραγική" τοποθέτηση του Οικονομίδη:


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Ε τωρα θελεις μ' αυτα που λες να πιστέψουμε ότι τρέφεις εμπάθεια για κάποιους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.