Γράψαμε από τον περασμένο Νοέμβρη και επαινέσαμε  την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία  ανατίθεται μετά από διαγωνισμό, η ανέλκυση ενός ναυαγίου που βρίσκεται στον όρμο του Αγγελοχωρίου, σε εργολάβο. Ως γνωστόν, το Δημοτικό Συμβούλιο λαμβάνοντας σοβαρά υπ'όψη του περιβαλλοντική έκθεση, σύμφωνα με την οποία το ναυάγιο επιβαρύνει μολύνοντας τη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού, και με εισήγηση που βασίστηκε σε πρωτοβουλία του συμβούλου της μειοψηφίας κ. Ιωσήφ Μισαλέμη, ανέθεσε σε κοινοπραξία εργολάβων την ανάσυρσή του από το βυθό.
Η απόφαση έτυχε της έγκρισης (πάγια διαδικασία) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ενώ έπρεπε ήδη να ξεκινήσει η ανέλκυση (ο εργολάβος ήδη έχει μεταφέρει τον αναγκαίο εξοπλισμό αλλά έχει διαθέσιμο και το απαραίτητο προσωπικό) για λόγους που αδυνατούμε να αντιληφθούμε, το έργο φαίνεται ότι "σκοντάφτει" σε μια προφορική αντίρρηση υπαλλήλου του Λιμενικού Σώματος Μηχανιώνας να συναινέσει στην έναρξη των εργασιών, προβάλλοντας ως αιτία την μη σύννομη ανάθεση του έργου.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Λαζαρίδης δικαίως ζήτησε την γραπτή (πλέον) θέση του Λιμενικού, γιατί προφανώς αδυνατεί να κατανοήσει πως μπορεί το Λιμενικό (ή ένας υπάλληλός του) να κρίνει τόσο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού αλλά κυρίως την εγκεκριμένη απόφαση από την Περιφέρεια.
Επειδή με τη συγκεκριμένη απόφαση ο Δήμος ωφελείται με το ποσό των 53.000 ευρώ ( πλέον την αξία του σκραπ επί 18 ευρώ τον τόνο) χρήματα που επρόκειτο να δοθούν σύμφωνα με σύμβαση του πρώην δήμου Μηχανιώνας σε ανάδοχο, αλλά κάπου είχε κολλήσει η τότε σύμβαση, εύλογες οι υποψίες για ενδεχόμενες κωλυσιεργίες. 
Αλλά από ποιόν και για ποιό λόγο; Μήπως μπορεί να βοηθήσει κάποιος γνώστης του θέματος; 


Σχετική ανάρτηση:  Υπάρχουν και καλές ειδήσεις από τη ζωή του δημοτικού γίγνεσθαι


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Γιώργος Λαζαρίδης17 Μαρτίου 2012 στις 10:40 π.μ.

    Χρήστο, επέτρεψέ μου να κάνω μια αναγκαία διόρθωση. Η αντίρρηση δεν αφορά το ΛΤ Μηχανιώνας, αλλά το κεντρικό λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης. Κατά τα άλλα, το ρεπορτάζ σου είναι ακριβέστατο. Μάλιστα, ίδια, αρνητική, είναι η θέση και του Λιμενάρχη, ο οποίος υποσχέθηκε να μας αποστείλει εγγράφως και αιτιολογημένη την άρνησή του. Μόλις την λάβουμε, θα προχωρήσουμε αμέσως σε ενημέρωση των ανωτέρων του και του αρμοδίου Υπουργού, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ανέλκυση των ναυαγίων.
    Γιώργος Λαζαρίδης
    Αντιδήμαρχος τοπικής οικονομικής ανάπτυξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνέχεια παρατηρήσεων στα ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ (και όχι μόνον) ΛΑΘΗ, στα σχόλια του κου Λαζαρίδη ...
    Η Προστακτική μας...προστάζει να λέμε "επίτρεψέ μου" και όχι..."επέτρεψέ μου" όπως γράφετε κε Αντιδήμαρχε.

    Γιατί τόση ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ λοιπόν;

    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.