Όταν οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν ως γνώμονα το καλό του τόπου και θέτουν (ορθώς) τον παραταξιακό πατριωτισμό σε δεύτερη μοίρα, τότε μπορεί να περιμένουμε καλύτερες μέρες και ορθολογικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Αρχής.


Δύο πρόσφατα παραδείγματα, που μας δίδουν το δικαίωμα να πιστεύουμε την  πιο πάνω παραδοχή, θεωρούμε ότι πρέπει να γνωστοποιηθούν, ώστε οι πρωταγωνιστές τους να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση:



Ο κ. Τσαπουρνάς Γιάννης, δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΘ, παραιτήθηκε του μισθού θέσης από τη Δημοτική επιχείρηση (ένα σεβαστό μηνιαίο ποσό περ. 1000 ευρώ). Ιδιαίτερη μνεία χρειάζεται να γίνει στο γεγονός ότι ο κ. Τσαπουρνάς  είναι χαμηλοσυνταξιούχος. Η ενασχόλησή του με τα κοινά  δεν είχε στόχο (όπως μας είπε απαντώντας σε σχετική ερώτησή μας) την αύξηση του εισοδήματός του, ούτε θεωρεί ότι μπορεί να δεχτεί μισθό όταν ο δήμος είναι καταχρεωμένος και οι δημότες βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Απλά η πρόθεσή του ήταν να βοηθήσει τον τόπο του. Και το κάνει. Εύγε!


Χάρη σε πρωτοβουλία του  κ. Μισαλέμη Ιωσήφ, δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας, ο Δήμος ωφελείται ποσού άνω των 53.000 ευρώ. Είναι αυτός που πρότεινε από καιρό και στην τελευταία συνεδρίαση (μετά από εισήγηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών) ψηφίστηκε ομόφωνα η ανάθεση ανέλκυσης σε εργολάβο ενός ναυαγίου που βρίσκεται  στον όρμο του Αγγελοχωρίου και από χρόνια μολύνει (σύμφωνα με περιβαλοντική μελέτη) την θαλάσσια περιοχή.
Και  χωρίς κόστος για το Δήμο αλλά και με κέρδος 18 ευρώ ανά τόνο για το ανασυρθέν σκραπ.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι για την ανέλκυση του ίδιου πλοίου υπήρξε σύμβαση στο πρόσφατο παρελθόν (ανεκτέλεστη ευτυχώς) που προέβλεπε υποχρέωση καταβολής του ποσού των 43. 000 ευρώ που θα βάρυνε τον πρώην Δήμο Μηχανιώνας.
Επιπλέον λοιπόν αυτού του ποσού που θα αποφύγει ο Δήμος, προσδοκά να εισρεύσουν στα ταμεία του και 10.000 ευρώ.
Αναγνωρίζοντας τη συμβολή του στην ευτυχή για το Δήμο εξέλιξη, ο κ. Μισαλέμης δέχτηκε τις ευχαριστίες του Δημοτικού Συμβουλίου.


Ακτιβιστής


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.