Προθεσμία μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς δίδει η Ένωση Γονέων του Δήμου,  εκφράζοντας το σύνολο των Συλλόγων Γονέων όλων των σχολείων του Δήμου,   στην Διοίκηση προκειμένου να απομακρύνει τις παράνομα τοποθετημένες, και σε απόσταση αναπνοής   από το σχολείο,   κεραίες κινητής τηλεφωνίας των vodafone, wind  και cosmote. Δεν είναι δυνατόν να ανεχθούν και τρίτο χρόνο λειτουργίας τους αναφέρουν και ζητούν από την Δημοτική αρχή  το γκρέμισμα και απομάκρυνση των συγκεκριμένων κεραιών αλλά και την ανάπτυξη δημοτικής πολιτικής που να ορίζει τη χωροταξική τοποθέτηση και άλλων κεραιοσυστημάτων σε όλο τον Θερμαϊκό (πχ. κεραίες Μηχανιώνας, Ιωνίας κλπ). Μάλιστα προαναγγέλλουν και έντονες μορφές κινητοποίησης του γονεϊκού κινήματος.
Δήμαρχε γνωρίζουμε πως περιμένεις την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά νομίζουμε πως θα πρέπει να θέσεις σε λειτουργία το plan - b. Έχουμε δείξει με ποιον τρόπο ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας σε πέντε μέρες απομάκρυνε τις κεραίες από το κέντρο της πόλης του (Προς Τοπική κοινωνία αλλά και Δημοτικούς άρχοντες του Θερμαϊκού: ΕΤΣΙ ΞΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ (βίντεο). Αλλιώς προβλέπουμε ότι θα έχεις να χειριστείς και την οργή των γονέων και των παιδιών.  
Η πλήρης  επιστολή της Ένωσης Γονέων :                                                 

Προς Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου
         Δημ. Παρατάξεις Δ.Θερμαικού

Η Ένωση Γονέων του Δήμου Θερμαϊκού με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου και των σχολείων του Δήμου ζητάει  την άμεση απομάκρυνση των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας  που βρίσκονται κοντά στο σχολείο της Αγ. Τριάδος αλλά και όσων βρίσκονται  κοντά σε σχολεία του Δήμου Θερμαϊκού. Σας επισημαίνουμε ότι οι γονείς δεν είναι διατεθειμένοι τον Σεπτέμβριο να βάλουν τα παιδιά σε σχολεία που βρίσκονται κοντά σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας και θα προβούν σε κινητοποιήσεις.
- Δεν μπορούμε ακούσια να υφιστάμεθα πολλαπλάσια βλάβη στην υγεία  των παιδιών μας από τις κερδοσκοπικές επιλογές των εταιριών κινητής τηλεφωνίας με την εγκατάσταση των κεραιών όπου αυτές θέλουν χωρίς αυστηρά ελεγχόμενη χωροθετημένη και κοινωνικά συμφέρουσα επιλογή.
- Η επίκληση των ορίων της Ε.Ε  δεν αποτελεί άλλοθι, διότι η επιλογή της Ε.Ε ήταν θέσπιση τους ως κατώτερο πλαφόν στο σύνολο των χωρών-μελών ενώ η επιτρεπόμενη ακτινοβολία κατά χώρα εξαρτάται από το ανάγλυφο της και τις καιρικές συνθήκες αλλά και από την πίεση των πολιτών.
- Είναι σημαντικό ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας δέχεται την Ευρωπαϊκή αρχή της προφύλαξης που σημαίνει ότι ακόμη και η όποια επιστημονική αβεβαιότητα για την επικινδυνότητα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας δημιουργεί τεκμήριο υπέρ της υγείας και είναι αναγκαία η λήψη μέτρων προφύλαξης από ενδεχόμενη βλάβη.
Άρα οι κεραίες θα πρέπει να τοποθετούνται όσο το δυνατόν πιο μακριά από κατοικημένες περιοχές και ειδικά από σχολεία.

    Απαιτούμε

Να εφαρμοσθεί άμεσα η απόφαση της Πολεοδομίας που κρίνει ότι είναι παράνομη η εγκατάσταση της κεραίας

Με την επιστολή μας αυτή σας καλούμε να δώσετε άμεση λύση στο πρόβλημα και την συμπαράσταση σας στις ενδεχόμενες κινητοποιήσεις των γονέων.

                                 Για το Δ. Σ
   Η Πρόεδρος                                      Ο Γεν. Γραμματέας
Βουλγαράκη Ιωάννα                         Καλογιάννης Ευάγγελος
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Πολυ καλη η κινηση των γονεων.Ελπιζω ολες αυτες οι πηγες καρκινου που ασυνειδητοι συμπολιτες μας στηνουν κυριολεκτικα "εν μεσω νυκτος" στο βωμο του κερδους να απομακρυνθουν οριστικα και αμετακλητα.Να μην ξεχναμε την κεραια της WIND που ειναι περιτεχνως εγκατεστημενη εντος της προμετωπιδας (επιγραφης) του STADIUM BOWLING επι της οδου Ρωμανου 8 και δυστυχως στο ιδιο υψος με τα μπαλκονια των γυρω διαμερισματων σε αποσταση λιγων μονο μετρων.Σκεφτειτε οτι σε καποια απο αυτα κατοικουν οικογενειες και υπαρχουν παιδια που παιζουν αμεριμνα σε αυτα τα μπαλκονια.Το ιδιο σεναριο συμβαινει στους Νεους Επιβατες.Εκει,στη συμβολη Λαχανα και Μ.Αλεξανδρου,στην ταρατσα σχετικα νεοδμητου διωροφου κτιριου υπαρχει εγκατασταση κεραιοσυστηματων της WIND καλυμμενο με τη μορφη τριων κιτρινων καμιναδων.Εννοειται οτι και στις δυο περιπτωσεις υπαρχουν οι διαπιστωσεις παρανομιας τοσο απο πλευρας Εθνικης Επιτροπης Τηλεπικοινωνιων οσο και απο την Πολεοδομια.Εχουν κριθει και τα δυο κατεδαφιστεα παρολες τις ενστασεις της WIND.Εννοειται οτι με απλες κινησεις και οχι με χρονοβορα δικαστηρια ο Δημος μπορει αμεσα και νομιμοτατα να τις απομακρυνει.Το παραδειγμα της Πτολεμαιδας,της Θερμης και τοσων αλλων Δημων ας αποτελεσουν οδηγο δρασης.Και αν θελουμε να αποθαρυνουμε τον οποιοδηποτε μελλοντικο επιδοξο τυχαρπαστο που θα σκεφτοταν να επιχειρησει κατι αναλογο στο μελλον,μια ομαδικη αγωγη με πρωτοστατη το Δημο εναντιων των εταιριων αλλα και των ιδιοκτητων που εθεσαν πληθυσμο σε πεδιο παρανομης ακτινοβολιας θα μπορουσε να αποφερει αρκετα εκατομμυρια ευρω.Να πως βελτιωνονται και τα οικονομικα του Δημου χωρις την επιβολη εξοντωτικων τελων και εισφορων.Και δεν ειναι ονειρα θερινης νυκτος.Τετοια δικαστηρια εχουν γινει εδω,στην Ελλαδα απο ιδιωτες και εχουν κερδηθει.Ποσο μαλλον απο ενα Δημο...Και τελος,να μην ξεχναμε την κεραια της COSMOTE που τοποθετηθηκε απεναντι απο τον Δημαρακειο παιδικο σταθμο και δημοτικο σχολειο Μηχανιωνας.Μιλαμε για λιγα μολις μετρα.(Στην ταρατσα απο το καταστημα με τα κινεζικα ειδη)Και το μεγα ανοσιουργημα ειναι οτι εβγαλαν και αδεια οι "κυριοι".Ποιος ηταν αυτος που υπεγραψε την μελετη περιβαλλοντικων επιπτωσεων?Και αν σας απεμειναν λιγες τριχες στην κεφαλη απο αυτο,ετοιμαστειτε να χασετε και τις υπολοιπες:Στην πλατεια Περαιας,η πρωτη κεραια που τοποθετηθηκε στον Δημο μας απο την καλη μας VODAFONE,αδειοδοτηθηκε παρακαλω επανω σε πολυκατοικια ΠΑΡΑΝΟΜΗ.Η εν λογω πολυκατοικια,μεχρι και σημερα εχει πολεοδομικες παραβασεις και μη νομιμη ρευματοδοτηση.Χρησιμοποιει ακομα την παροχη του προτερου και κατεδαφισμενου πλεον κτιριου που προυφιστατο.Αυτα τα νεα απο το Ελλαδισταν.Ελπιζω να μην κουρασα τους αξιοτιμους αναγνωστες.

    Αγανακτισμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.