Γράφαμε στην ανάρτησή μας "Πόσο αντικειμενική ήταν η απογραφή; Ποιο είναι το χρέος του Δήμου Θερμαϊκού και που πραγματικά οφείλεται; μεταξύ άλλων
....Ένα άλλο σημείο που θα έπρεπε να αποτυπωθεί, αλλά εσκεμμένα αποφεύχθηκε είναι κατά την άποψή μας η καταγραφή των εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων που ενέχουν απαιτήσεις προς το Δήμο. Είναι δυνατόν να αυξηθεί πολύ περισσότερο το χρέος που μεταφέρουν στο νέο Δήμο οι προπάτορες και ειδικά ο του Θερμαϊκού. Επίσης και οι αποφάσεις για απαλλοτριώσεις οικοπέδων που ενδεχόμενα θα επιβαρύνει έτι περαιτέρω το υπάρχον χρέος τους...."


Και λίγο πιο κάτω:


"...Όπως πολύ εύκολα γίνεται αντιληπτό, η μεθοδολογία που ακολουθείται στη σύνταξη του ισολογισμού είναι δυνατόν να δώσει - ανάλογα με τις επιδιώξεις του συντάσσοντος - τελείως διαφορετικά αποτελέσματα και άρα διαφορετική εικόνα για τους χρεωμένους ή μη δήμους..."


Και συγκεκριμένα επισημαίναμε:


"....Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στον ισολογισμό η απόφαση Διοικητικού Πρωτοδικείου για τη διεκδίκηση της υπόθεσης αποζημίωσης (Γ. Βασιλειάδης) και του ποσού 435.650 ευρώ για ακίνητα που βρίσκονται υπό απαλλοτρίωση. Και αν και δεν μπαίνουν σαν εγγραφές εντούτοις αναφέρονται στις σημειώσεις "Υπάρχουν αγωγές τρίτων κατά του Δήμου με τις οποίες διεκδικούνται αποζημιώσεις συνολικού ύψους 3.895.000, από τις οποίες ποσό ύψους 1.745.000 ευρώ είτε έχει ήδη καταγραφεί στα βιβλία του Δήμου ως υποχρέωση είτε έχει διενεργηθεί σχετική πρόβλεψη" Για δε το υπόλοιπο ποσό 2.150.000 (το οποίο είναι ακάλυπτο) σύμφωνα με τον ορκωτό λογιστή κ. Βαργιεμέζη Χρήστο, "δεν έχει γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη στις οικονομικές καταστάσεις"...."


Αυτά τα γράφαμε στις 6.6.2011, λίγες μέρες μετά την ....περιβόητη απογραφή.


Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις (17.6.2011 οι ημερομηνίες στα αντίστοιχα έγγραφα), έχουμε ήδη δύο αιτήσεις της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών (με τελικό υπογράφοντα τον Αντιδήμαρχο κ. Ι. Βογιατζή) για διάθεση  πίστωσης 224.000 ευρώ για αποζημίωση σε θιγομένους από ρυμοτομία καθώς και αντίστοιχη διάθεση ποσού 46.071,51 που αποτελεί μέρος συνολικού ποσού 170.000 ευρώ.
Το σύνολο των δύο ποσών 270.071,51 ευρώ αντιστοιχούν σε χρέη και υποχρεώσεις του πρώην Δήμου Θερμαϊκού, οι οποίες δεν συμπεριλήφθηκαν στην απογραφή.


Βλέπουμε λοιπόν τα χρέη του πρώην Θερμαϊκού, αλλά φυσικά και του νυν μεγάλου Δήμου Θερμαϊκού, να αυξάνονται.
  
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα αποκαλυφθούν κι άλλα "κρυμμένα κάτω από το χαλί" χρέη των πρώην Δήμων, που θα επιδεινώσουν έτι περαιτέρω την δυσβάστακτη οικονομική κατάσταση του Δήμου.


Ακτιβιστής 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.