Το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης μετά από εντολή του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης ανέλαβε να διερευνήσει την απόκρυψη και την μη εφαρμογή , από τον πρώην Δήμο Επανομής, των ακυρωτικών αποφάσεων της Περιφέρειας ( από το 2007 και μέχρι το 2011) που αφορούσαν παραχωρήσεις και μισθώσεις της Δημοτικής πλαζ της Επανομής.
Το θέμα είχε αποκαλυφθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου (πριν από δύο μήνες) όταν καταγγέλθηκε η σύμβαση του επιχειρηματία, ο οποίος είχε νοικιάσει τα τέσσερα αναψυκτήρια της πλαζ στον Ποταμό, εξαιτίας οφειλών προς τον Δήμο.
Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, (δείτε και Ακτιβιστής 14.5.11 Με αφορμή τη οπερέτα των δήθεν "εξώσεων" των κακοπληρωτών επιχειρηματιών: Κανόνες κύριοι, βάλτε κανόνες), τρία ζητήματα δημιούργησαν αλγεινή εντύπωση:
  • η προσπάθεια που είχε καταβληθεί από δημοτικούς συμβούλους να υπερασπιστούν τον επιχειρηματία, αν και ήταν μεγαλοοφειλέτης και κακοπληρωτής (σύμφωνα με την εισήγηση)
  • η αποκάλυψη ότι οι αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες είχε παραχωρηθεί η χρήση των αναψυκτηρίων και της δημοτικής παραθαλάσσιας γης, (τόσο από τον Δήμο προς την Δημοτική Επιχείρηση, όσο και η μίσθωσή τους από την Δημοτική Επιχείρηση προς τον επιχειρηματία) είχαν καταστεί άκυρες από την Περιφέρεια και εν τούτοις συνεχιζόταν η μίσθωση (από το 2007 έως και το 2011 κανονικά, σαν να μη συμβαίνει τίποτα)
  • η αποκάλυψη (την οποία επιβεβαίωσε και ο πρώην Δήμαρχος Επανομής) ότι ο συγκεκριμένος ενοικιαστής δεν πλήρωνε ούτε το ηλεκτρικό ρεύμα ούτε το νερό της επιχείρησης, το οποίο κάλυπτε ο Δήμος. 

Έτσι φθάνουμε στην "μεταχρονολογημένη" διερεύνηση της υπόθεσης, που δημιουργεί την εντύπωση πως ενδέχεται να αποδώσει  ευθύνες  στον πρώην Δήμαρχο ή στον πρώην Πρόεδρο της Δημοτικής επιχείρησης ή και στους δύο. Εντύπωση που δημιουργείται από το ερώτημα που απευθύνεται με την επιστολή του ΣΕΕΔΔ προς τον Δήμο Θερμαϊκού αν οι πρώην (Δήμαρχος και Πρόεδρος) είναι εκλεγμένοι δημοτικοί Σύμβουλοι.
Επίσης με το έγγραφο, ζητούνται όλες οι αποφάσεις από το 2007 που αφορούν τις παραχωρήσεις χρήσης, τις ενέργειες που έγιναν καθώς και ποιοι παρέλαβαν και χειρίστηκαν τις ακυρωτικές αποφάσεις της Περιφέρειας.

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. Χρήστο είχα γράψει σε ανάρτηση την Πέμπτη 23 Ιουνίου http://dtsiaouss.blogspot.com/2011/06/blog-post_3457.html
    οτι κλιμακιο του ΣΕΕΔ θα πήγαινε για λαυράκι στην Επανομή ....τότε κάποιοι με πήρανε τηλέφωνο και λέγανε μα δεν υπάρχει καμμια τέτοια περίπτωση,σήμερα με δικαιώνει το αρθρο σου για την πληροφορία που είχα τότε και ήταν αξιόπιστη.Δυστυχώς για τον τόπο αντί να γράφουμε για τα καλά γράφουμε συνέχεια για τα κακά των προηγούμενων διοικήσεων.Και σε πληροφορώ οτι απο εδώ και μπρός θα αρχίσει το ντόμινο....τα γεγονότα θα έρχονται το ένα μετά το άλλο....και να φανταστείς οι εκπλήξεις θα είναι τέτοιου μεγέθους που κάποιοι καλό θα ήταν να μην είχαν ασχοληθεί με τα αυτοδιοικητικά ...και ο νοών νοείτω....Σ΄ευχαριστώ για την φιλοξενία φιλικά το Τσουνάμι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρης Τεκίδης26 Ιουλίου 2011 στις 11:57 μ.μ.

    Σε πολλά άρθρα μου αλλά και σχόλια μου στον Ακτιβιστή έχω πει , πως οι καιροί άλλαξαν και όσο γρηγορότερα το αντιληφθούν κάποιοι τόσο το καλύτερο γιαυτούς . Φαίνεται πως κάποιοι δυστυχώς δεν το κατάλαβαν και να τα αποτελέσματα .
    Χρόνια τώρα δυστυχώς στη Επανομή ο ένας Δήμαρχος κάλυπτε τον άλλον . Λίγο η συγγένεια ,λίγο οι φιλίες και όλα κουκουλόνονταν . Παρά την καταγγελία τριών δημοτικών συμβούλων στην οικονομική επιθεώρηση επειδή κατείχαν την εξουσία όλα κουκουλόνονταν .
    Κάποια στιγμή ο Δημήτρης Τσιαουσίδης (ΤΣΟΥΝΑΜΙ) έκανε στον Ακτιβιστή ,ένα πολύ εύστοχο σχόλιο, από αλλού το περιμέναμε από αλλού μας ήρθε . φοβάμαι πως θα μάθουμε και πολλά άλλα . Άνοιξαν οι ασκοί του αιώλου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θέμα είναι ότι αν ο Παπαδόπουλος παραπεμθεί σε δίκη, ανάκριση κλπ, θα βγάλει πολλά στη φόρα. Εμείς εδώ στην Επανομή τον ξέρουμε καλά. Να δούμε τότε και την στήριξη από τον Λάκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.