Με αντικειμενική προσέγγιση και χωρίς να είναι στις προθέσεις μας η δημιουργία μεγαλύτερων αντιθέσεων στην πλήρως ετερογενή σύνθεση της ομάδας πλειοψηφίας του Δήμου (που θεωρεί ότι ασκεί διοίκηση) θα θέλαμε να δώσουμε κάποιες πληροφορίες που καταγράψαμε στη 10η συνεδρίαση και να καταλήξουμε σε συμπεράσματα που πιθανώς βοηθήσουν κάποια ανοιχτά μυαλά  και οδηγήσουν σε μια πιο συνεκτική λειτουργία της Διοίκησης.



Μια κατηγορία θεμάτων της ΗΔ της συνεδρίασης αφορούσε "Λύσεις μισθωτικών σχέσεων" και αποτελούσε εισηγήσεις του Αντιδημάρχου κ. Κούτουκα σύμφωνα με τις οποίες ζητούσε από το σώμα να διακόψει την σύμβαση με ενοικιαστές χώρων και καταστημάτων του Δήμου, οι οποίοι έχουν αποδειχθεί αφερέγγυοι, κακοπληρωτές, εντάσσονται στην κατηγορία των μεγαλοοφειλετών και που δεν θα θελήσουν εντός 30 ημερών να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους.
Και ενώ θα περίμενε κανείς να υπάρξει μια ενιαία και κοινή αντιμετώπιση όλων αυτών των περιπτώσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο, ίσως εξαιτίας της διαφοροποίησης μελών κύρια της ομάδας πλειοψηφίας, αλλά και εξαιτίας ενδεχόμενων πελατειακών σχέσεων (όπως  αναφέρθηκε)  των πρώην δημοτικών αρχών με τους προς έξωση επαγγελματίες - επενδυτές (;) οδηγήθηκε η συζήτηση σε μια επιλεκτική και κατά περίπτωση εξέταση των συγκεκριμένων υποθέσεων.
Μια συζήτηση που παρά την εμμονή (και καλώς) του αρμόδιου Αντιδημάρχου, κινδύνευσε να δώσει "άφεση αμαρτιών" στους υπαίτιους (σε μια περίπτωση δε οδηγήθηκε  σε αναβολή για να εξεταστεί σε επόμενη συνεδρίαση).


Τέτοιου είδους όμως αντιμετωπίσεις φαίνεται ότι συνεχίζουν την Μαυρογιαλούρικη πολιτική της έμμεσης επιβράβευσης των κακοπληρωτών, με αποτέλεσμα να δημιουργούν ένα νέο κύκλο πελατειακών σχέσεων, που  εντείνει την οργή των επιχειρηματιών που είναι συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις τους προς το Δήμο.


Και αυτό γιατί παρά την διάθεση του εισηγητή

  • δεν υπήρξε μια γενική αρχή αντιμετώπισης των (μεγαλο) οφειλετών, που θα απέρριπτε ντε φάκτο οποιαδήποτε προσπάθεια άμβλυνσης των συνεπειών λόγω άρνησης πληρωμής των χρεωστουμένων. Κανόνες κύριοι, βάλτε κανόνες και αφήστε την εύκολη λύση της "κατά περίπτωση εξέτασης των δεδομένων"
  • αναγορεύτηκαν δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας ως αυτόκλητοι υποστηρικτές των  κακοπληρωτών επιχειρηματιών, δείχνοντας το αλαλούμ που επικρατεί στην δημοτική ομάδα Αλεξανδρή (δεν υπήρξε το καθιερωμένο και πολλάκις επικαλούμενο προσυμβούλιο ;)
  • η αντιπολίτευση αντί να αρθεί στο ύψος του ρόλου της, δεν απέφυγε να φλερτάρει με το λαϊκισμό, προσπαθώντας να γίνει αρεστή σε μεμονωμένους "δήθεν επενδυτές" επιχειρηματίες που χρωστούν πολύ μεγάλα ποσά,  συνεχίζοντας έτσι να "βοηθά" κακοπληρωτές που για τη κατάστασή  τους μπορεί κι αυτή με την πρότερη "ελαστική" αντιμετώπισή τους να συνέτεινε.
Και όλα αυτά με την απεμπόληση του ρόλου όλων, ότι πρέπει να διασφαλίσουν τα έσοδα από τα ακίνητα και την περιουσία του Δήμου, προς όφελος των δημοτών και όχι των κατ' επανάληψη αρνούμενων να καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους.


Αλγεινή δε ήταν η εντύπωση που δημιούργησε η έκδηλη προσπάθεια ορισμένων δημοτικών συμβούλων να "βοηθήσουν" τους επιχειρηματίες (μάλιστα ζητώντας και την δημόσια μέσα στην αίθουσα, με χειρονομίες και νοήματα, αναγνώριση της παρέμβασής τους από τους κακοπληρωτές "επενδυτές") με ερωτήσεις που καθοδηγούσαν φαιδρές απαντήσεις για αυθαίρετα κόστη επενδύσεων εκατομμυρίων.


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Δυστυχώς η κάθε δημοτική αρχή ούτε βοηθούσε αλλά ούτε και υποστήριζε τους μεγαλοφειλέτες επιχειρηματίες !! Απλά αδιαφορούσε εγκληματικά εις βάρος των δημοτών και του δημόσιου χρήματος. Πρόσφατο παράδειγμα, ταβερνιάρης που έκλεισε την επιχείρηση του και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Επί 20 χρόνια κορόιδευε (10 χρόνια στο όνομα της γυναίκας του και 10 χρόνια στο δικό του) τους πάντες. Φυσικά και άφησε τα πάντα απλήρωτα και συνεχίζει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του στην περιοχή προσφέροντας υπηρεσίες διαδικτύου, καπνίζοντας το πούρο του και γελώντας εις βάρος όλων όσων έβαλε στο χέρι με πρώτο και καλύτερο το δήμο Θερμαϊκού. Περιστατικά σαν το παραπάνω υπάρχουν πολλά και δυστυχώς καμμία δημοτική αρχή δεν έχει το σθένος να βάλει ένα τέλος και να προστατέψει τη δημοτική περιουσία απο τους επιτήδειους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.