Παραίτηση του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης της Επανομής.
Με επιστολή του, προς τον Πρόεδρο του ΔΣ, παραιτείται ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος, καταγγέλλοντας τον κ. Αντώνη Καζάκη (Πρόεδρο του Δημ. Διαμερίσματος Επανομής) για παραβίαση θεσμών, πράξη που σε συνδυασμό με τις υπαναχωρήσεις, αναβλητικότητα και άρνηση επίλυσης του προβλήματος από τη Διοίκηση  τον οδήγησαν στην παραίτηση.
Αφορμή για την διένεξη των δύο ανδρών αποτέλεσε  η αυθαίρετη και κωμικοτραγική πράξη αντικατάσταση της κλειδαριάς των γραφείων της Δημοτικής επιχείρησης από τον κ. Καζάκη. (Διαβάστε το Ενέργειες για γέλια και για κλάματα)
Χθες στη συνεδρίαση  ετέθη το θέμα της παραίτησης (η οποία έγινε αποδεκτή, και υπήρξε άμεσα η αντικατάσταση του παραιτηθέντος - που ήταν διορισμένος από την προηγούμενη δημοτική αρχή - με άλλον της νέας διοίκησης) χωρίς να διαβαστεί η επιστολή παραίτησης.
Το θέμα προκύπτει από την ήπια αντιμετώπιση που έτυχε η λανθασμένη συμπεριφορά του Καζάκη (Δήμαρχε πολύ τον χαϊδεύεις.... λόγω ψήφων ή μήπως εξαιτίας (όπως λέχθηκε) της γαλαντόμου γενναιοδωρίας του με την οποία διευκολύνεται κατά καιρούς ο Δήμος στα τοπικά προβλήματα της Επανομής ;) από την πλειοψηφία. 
Αυστηρή κριτική σε τέτοιου είδους πρακτικές ασκήθηκε από τον κ. Μπαλασά.
Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να επιβραβεύονται τέτοιου είδους συμπεριφορές. Κι αυτό γιατί δημιουργούν κακό προηγούμενο για ενδεχόμενες νέες αντιδεοντολογικές ενέργειες που θα θίγουν το ρόλο θεσμικών οργάνων (καλών ή κακών) και φυσικά κακώς.
Και βέβαια πλήττεται και η εικόνα του Δημάρχου όταν φέρεται (δια των αποφάσεων ή μη) να  είναι δέσμιος και υπόλογος των γκροτέσκ αντιδράσεων τοπικών παραγόντων. 
Η επιστολή παραίτησης:


Ακτιβιστής

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Το καλύτερο που θα είχε να κάνει ο κ. Παπαδόπουλος, θα ήταν να παραιτηθεί από την αρχή, ως μη εκλεγμένος σύμβουλος, παρόλο που έδινε ο νόμος το δικαίωμα για παραμονή. Θα ήταν επίσης έντιμο να έδινε στη δημοσιότητα την κατάσταση με τις ημερομηνίες που έπαιρνε τη νόμιμη και προβλεπόμενη αποζημίωσή του, και από δίπλα, να έβαζε τις ημερομηνίες πληρωμών των υπαλλήλων για τους αντίστοιχους μήνες... Ενδεχομένως να είχε ενδιαφέρον. Ακολούθως, θα μπορούσε να πάρει τους εν λόγω υπαλλήλους ως μάρτυρες στη δίκη εναντίον του Καζάκη, για να επιβεβαιώσουν όσα ισχυρίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΜΑΛΟΝ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΜΕΝΗ . ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΤΑ ΚΕΦΙΑ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΦΑΓΆΝΕ . ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΗΡΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ . ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΑΥΤΟ ;

    Ο ΑΥΤΑΚΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.