Πάνω που θεωρήσαμε ότι είχαμε την είδηση και περιμέναμε την επαλήθευσή της στη συνεδρίαση της προσεχούς Δευτέρας.
Και περιμέναμε, αφού διαγνώσαμε την προβλεψιμότητα στις επιλογές του Δημάρχου,  ότι θα είχαμε επιτέλους επικεφαλής στις δημοτικές επιχειρήσεις. 
Όμως  "Άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα δε θεός κελεύει" ή αλλιώς ομηρικές μάχες προέκυψαν στο προσυμβούλιο της παράταξης της πλειοψηφίας.
Ωσάν άλλος Αγαμέμνονας, ο Επανομίτης σύμβουλος Χρήστος Βογιατζής αρνήθηκε την πρόταση να αναλάβει Πρόεδρος της Κοινωφελούς ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ την προεδρία της ΔΕΥΑΘ. Μάλιστα φέρεται να απείλησε ότι σε περίπτωση που επιμείνει ο Δήμαρχος στην ανάθεσή της στον Κώστα  Τροκάνα (όπως το ήθελε, γιατί άραγε;) τότε θα υπήρχε και η δική του δεύτερη υποψηφιότητα αλλά και επέσεισε την πιθανή ανεξαρτητοποίησή του.
Μπροστά στην έντονη αυτή διεκδίκηση ο κ. Αλεξανδρής φαίνεται πως ανέκρουσε πρύμναν και απέσυρε το αντίστοιχο θέμα από την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Δευτέρας.

Ουδόλως θα μας απασχολούσαν οι ενδοπαραταξιακές διαμάχες της ομάδας Αλεξανδρή αν η Διοίκηση των δημοτικών επιχειρήσεων δεν είχε σημασία για τους Δημότες και δεν συσχετιζόταν η  ΔΕΥΑΘ με  το πανάκριβο για την υγεία μας αγαθό του νερού, την ποιότητά και την επάρκειά του. 
Παράλληλα μας βάζει σε σκέψεις αυτή η  "μάχη"  για  την πρωτοκαθεδρία στην ύδρευση του δήμου.
Δεν θα μπούμε και στο τριπάκι να σχολιάσουμε και τη δυσανασχέτηση και άλλων (εκ των προτεινομένων) που πιστεύουν ότι άξιζαν (;) καλύτερου αξιώματος.
Θα σταθούμε στην ΔΕΥΑΘ και στα γεγονότα.
Μέλι έχει αυτή η επιχείρηση για κάποιους;
Γιατί αυτή η επιμονή να χρησιμοποιούνται πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι; 
Και μάλιστα χωρίς να  θεωρούνται επιτυχείς οι προηγούμενες θητείες τους. 
Ανείσπρακτα πάνω από 200.000 ευρώ, περιπτώσεις αδρανοποιημένων διεκδικήσεων οφειλών, ρυθμίσεις διακανονισμών οφειλών που δεν υλοποιούνται ή και πολιτική κλεισίματος άλλων "τρυπών" ή και εξυπηρετήσεων από τα έσοδα της επιχείρησης.

Όποιος κι αν χρησιμοποιηθεί θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να ασκήσει ΚΑΘΑΡΗ διοίκηση και να έχει τα προσόντα αλλά και τη διάθεση να το κάνει.
Και επιτέλους ας δοθούν  τα πλήρη απολογιστικά στοιχεία για την επιχείρηση.
Πόσα είναι τα ανείσπρακτα, ποιοι οφείλουν, ποιες ρυθμίσεις διακανονισμών τρέχουν.
Και το κυριότερο:  Τα έσοδα της ΔΕΥΑΘ είναι ανταποδοτικά.
Πρέπει να πηγαίνουν σε έργα που θα βελτιώνουν την ποιότητα και την επάρκεια του πολυτιμότερου αγαθού.

Δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα προΐσταται.
Θέλουμε διαφάνεια στη διαχείριση της επιχείρησης, επαρκή παροχή νερού, καθαρό νερό  και όχι πολιτικαντισμούς και ρουσφετολογήματα με τα έσοδα από την ύδρευση.

Ακτιβιστής

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.