Η αντίθεση του συνδυασμού του κ. Μαυρομάτη στην εισήγηση ( και τελικά απόφαση της Διοίκησης) για μεταβίβαση πακέτου μετοχών  της ΔΑΝΕΘ, από τον Δήμο Θερμαϊκού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είχε εκφραστεί με αντιπολιτευτικό λόγο αλλά και με καταψήφιση στη 10η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (10η συνεδρίαση).

Είναι γεγονός ότι η εισήγηση που αφαιρούσε από τον Δήμο 17,6% των μετοχών (από το 66,6% που κατείχε αρχικά) εκουσίως και αυτοβούλως και το παραχωρούσε στην Περιφέρεια (με το συμβολικό τίμημα 1 ευρώ η μετοχή), δίνοντάς της ταυτόχρονα και την πλειοψηφία με 51%, στηρίχτηκε στην αιτιολόγηση πως "αν και μειοψηφικό πακέτο μετοχών, ουσιαστικά αποκτά υπεραξία ισχύος και ως εκ τούτου νέα αξία εφόσον η ΔΑΝΕΘ ΑΕ θα αποτελεί την αναπτυξιακή εταιρεία της Περιφέρειας" (όπως αναφέρεται στην εισήγηση ΕΔΩ).
Βέβαια κάτι που κατά κόρον τονίστηκε στη συνεδρίαση ήταν η λέξη "μοναδική" που συνόδευε την φράση "αναπτυξιακή εταιρεία της Περιφέρειας". Και δικαιολογήθηκε η παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου, αφού μ' αυτόν τον τρόπο για την  Περιφέρεια   η ΔΑΝΕΘ θα είναι η μοναδική Εταιρεία στην οποία θα έχει το πλειοψηφικό πακέτο και άρα θα βοηθήσει την περιοχή, αφού οι επενδυτές απευθύνονται κύρια σ' αυτήν. Και άρα θα έχει λόγο να προταθούν περιπτώσεις ανάπτυξης έργων στο Θερμαϊκό. 
Και μάλιστα έδειξε η Διοίκηση να επιχαίρει επειδή αποκλείεται έτσι η περίπτωση να υπάρξει  συμμετοχή της Περιφέρειας σε άλλη εταιρεία με κάποιον άλλο Δήμο, που ενδεχόμενα θα  τοποθετούσε σε χειρότερη θέση τον Δήμο Θερμαϊκού.
Με την προσφυγή του ο κ. Μαυρομάτης ισχυρίζεται πως με την συγκεκριμένη απόφαση "παραβιάζονται οι αρχές της νομιμότητας και της διαφάνειας" και "γεννώνται πλείστα ερωτηματικά για την εκούσια απομείωση των περιουσιακών δικαιωμάτων του Δήμου". Και ζητά να ακυρωθεί η απόφαση.
Μάλιστα, αν και στην προσφυγή δεν αναφέρεται, θεωρεί ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συσταθεί άλλη αναπτυξιακή εταιρεία με άλλο Δήμο από την Περιφέρεια, γιατί αυτό έπρεπε να είχε γίνει μέχρι το τέλος του 2010. Και ήταν αδύνατο να συμβεί διότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συστάθηκε από 1/1/2011.
Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη της προσφυγής.


Ακτιβιστής

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. "γεννώνται πλείστα ερωτηματικά για την εκούσια απομείωση των περιουσιακών δικαιωμάτων του Δήμου.Η ΔΑΝΝΕΘ ΑΕ,δεν είχε ούτε γραφεία να στεγαστεί,ήταν μόνο ένας άνθρωπος,και ένα δ.σ. .Για ποιά περιουσιακά δικαιώματα μιλάει ο Μαυρομάτης? Τι απεμπόλησε η νέα διοίκιση?Αλλο ένα ανεύθυνο πειροτέχνημα τού Μαυρομάτη που αντί να προσπαθήσει να γίνει χρήσιμος στους συνδημότες μας,κάνει κινήσεις εντιπωσιασμού με μοναδικό σκοπό,να βάλει τρικλοποδια στην ανάπτυξη του Δήμου,αποκομιζοντας πολιτικά οφέλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργος Λαζαρίδης27 Μαΐου 2011 στις 3:28 μ.μ.

    Είναι πράγματι αλήθεια ότι η Περιφέρεια δεν θα μπορούσε να σχηματίσει νέα ανπτυξιακή εταιρία με κανέναν άλλο Δήμο. Αλήθεια επίσης είναι ότι η Περιφέρεια ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΗΔΗ σε εκατοντάδες τέτοιες αναπτυξιακές εταιρίες. Το γεγονός λοιπόν ότι η δική μας αναπτυξιακή, η ΔΑΝΕΘ, θα είναι πλέον η μοναδική αναπτυξιακή εταιρία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δημιουργεί πασιφανές συγκριτικό πλεονέκτημα το οποίο μόνον τυφλός δεν θα μπορούσε να δει. Πρόκειται για μια καθαράπολιτική απόφαση ( και ουδόλλως οικονομική ) την οποία λάβαμε με απόλυτη επίγνωση και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, σίγουροι ότι ενεργούμε θετικά στην κατεύθυνση ανάπτυξης του τόπου μας. Αν κάποιοι στοιχηματίζουν το πολιτικό τους μέλον στην αποτυχία της δικής μας διοίκησης, απλά, δεν κινούμαστε ούτε στην ίδια κατεύθυνση ούτε με τα ίδια κίνητρα.
    με εκτίμηση
    Γιώργος Λαζαρίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.