Όπως και να το αποκαλεί κανείς είναι η προκαταβολή 10% σε χρήμα που ειδοποιήθηκαν να πληρώσουν οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Θερμαϊκού, των οποίων τα αγροτεμάχια έχουν ενταχθεί στο σχέδιο επέκτασης και πολεοδόμησης.
Δεν ξέρουμε πόσοι θα είναι ευτυχείς που με βάση την βιαστική και ευρωβόρα μελέτη κτηματογράφησης και πολεοδόμησης καλούνται να καλύψουν  την εισφορά σε χρήμα  προκαταβάλλοντας το 10 % του συνολικού ποσού. Δεχόμαστε όμως πολλά παράπονα και εκφράσεις αγανάκτησης από κατοίκους που μη έχοντας πλέον τα απαραίτητα προς επιβίωση, από ανθρώπους που δεν πλήρωσαν τα χαράτσια της δικομματικής κυβέρνησης Παπαδήμου, από συνδημότες μας που είδαν τους μισθούς και τις συντάξεις τους να μειώνονται δραματικά και άλλους που βρίσκονται σε πολύμηνη ανεργία που καταφέρονται με οξείες επικρίσεις ενάντια στην ανάλγητη διοίκηση του Δήμου. Θεωρούν πως θα έπρεπε να σταματήσει η διαδικασία της επέκτασης του σχεδίου πόλης. Γιατί και το κόστος ένταξης (με τιμή μονάδος 81 ευρώ/τμ) είναι ιδιαίτερα υψηλό αλλά και οι συντελεστές δόμησης ιδιαίτερα χαμηλοί. Και φυσικά δεν αντιλαμβάνονται ενώ έχει παρέλθει η πενταετία γιατί ο Δήμος δεν προβαίνει στις αναγκαίες ενέργειες ώστε να μεταβληθούν, προσφεύγοντας στην αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας για επανεξέταση. Μάλιστα επικεντρώνονται στην κριτική ότι συνεχίζεται (σε καιρό έντονης οικονομικής δυσπραγίας και επιβεβαιωμένης κατακόρυφης πτώσης της  αξίας της γης) η αποστολή των σημειωμάτων από τον Δήμο εξαιτίας του μοναδικού λόγου να πληρωθεί το μελετητικό γραφείο ΓΑΙΑ του κ. Μαμουνή.
Υπόθεση που επιβεβαίωσε και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κούτουκας όταν του θέσαμε τα εύλογα ερωτήματα των δημοτών. "Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε την είσπραξη του 10% της εισφοράς σε χρήμα γιατί διαφορετικά θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις νομικές διεκδικήσεις της εταιρείας ΓΑΙΑΣ" μας είπε και μας πληροφόρησε για κατάσχεση της ίδιας εταιρείας στον Δήμο Θέρμης που οδήγησε σε αδυναμία πληρωμής των υπαλλήλων του Δήμου.
Από τη συζήτηση δεν προέκυψε ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για αλλαγή των συντελεστών και της τιμής μονάδας.


Πιστεύουμε ότι ένας δήμος που θέλει να βρίσκεται στο πλευρό των δημοτών του οφείλει να σταματήσει το κυνήγι είσπραξης ενός "χαρατσιού" που θα αναγκάσει πολίτες σε  μεγαλύτερη ανέχεια και να παραπέμψει το ζήτημα σε άλλο χρόνο που θα είναι διαφορετική η οικονομική συγκυρία. 


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.