Με αφορμή την κυκλοφορία ενός νέου   τοπικού εντύπου στην περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού, θα θέλαμε ως ιστοσελίδα να δημοσιοποιήσουμε ορισμένες σκέψεις μας.
Καταρχήν να καλωσορίσουμε τη νέα αυτή εκδοτική προσπάθεια. Είναι πράγματι ένα δύσκολο οικονομικό εγχείρημα σε μια ιδιαίτερα κακή χρονική συγκυρία.
Η ύφεση επιτείνεται, η ανεργία αυξάνει, τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται και .... η προσδοκώμενη πηγή εσόδων από διαφημίσεις (σε όλα τα έντυπα) μειώνεται δραματικά.
Άρα  αν ο στόχος της φιλόδοξης αυτής προσπάθειας είναι η επιβίωση της free press αυτής έκδοσης  από τις διαφημίσεις, μάλλον δεν κρίνεται ως ρεαλιστικός.
Έτσι αναζητήσαμε μέσα από τις σελίδες, και τα υπογεγραμμένα και μη άρθρα, του  στοχεύσεις που θα μας έδιναν το αληθινό σκοπό ύπαρξης του νέου εντύπου.
Εντρυφώντας στα τέσσερα κύρια άρθρα που υπογράφονται από τους κκ Καριώτη Γιώργο, Στεφανίδη Κυριάκο, Κουζινόπουλο Σπύρο, Ζαβέρκο Αντώνη καταλήγουμε στην εντύπωση πως με πολλές ντρίπλες και "καθαρή καρδιά" αποφεύγεται  να ειπωθεί ( προφανώς είμαστε αφελείς που το αναμέναμε) το δια ταύτα.
Αδυνατούμε να δεχτούμε "χριστιανικά" όπως αναφέρεται στο editorial  ότι "δεν υπάρχουν πίσω από το ΘερμαϊκόςΝΕΤ κανενός είδους συμφέροντα, πολιτικά, οικονομικά, παραταξιακά ή άλλα, παρά μόνο η επιθυμία κάποιων ανθρώπων να ενημερώνουν σωστά για τα όσα διαδραματίζονται στον τόπο τους".
Επειδή κι εμείς στον ίδιο τόπο ζούμε, έχουμε ιδίαν γνώμη για το ρόλο που σχεδόν πάντα καλούνται να διαδραματίσουν τα έντυπα (ακόμη και τα τοπικά). Και γι' αυτό το λόγο τέτοιου είδους υπερβατικές ωραιοποιήσεις κι ανούσιες δεσμεύσεις μας υποψιάζουν αρκετά.
Ακόμη περισσότερο "ψαχνόμαστε" όταν με ιδιαίτερο επιμελή τρόπο επιχειρείται να μην πάρει καμιά πολιτική θέση το έντυπο, στην ιδιαίτερα έντονα πολιτικοποιημένη περίοδο που διέρχεται η χώρα μας. Έτσι στέλνεται η μπάλα στα μνήματα με γενικόλογες αναφορές του τύπου: 


"Πρέπει πλέον εμείς, ανεξάρτητα σε ποιο χώρο ή κόμμα και αν ανήκουμε, να βάλουμε την πατρίδα μας πάνω από τα κόμματα τις παρατάξεις και το μικροσυμφέρον μας. Θα πρέπει να ψηφίσουμε πρόσωπα τα οποία έχουν την γενναιότητα να αλλάξουν όλη την φιλοσοφία της διοίκησης, όχι με μια λογιστική ή τεχνοκρατική αντίληψη, αλλά με το φίλτρο ενός ευσυνείδητου, γενναιόδωρου, αξιοπρεπούς, ηθικού, δίκαιου και ανδρείου πολιτικού."


"Πρέπει να ψηφίσουμε μια παράταξη η οποία θα ζητήσει ευθύνες από εκείνους τους γυρολόγους των ιδεολογιών που με τα πολιτικά ακροβατικά τσαλάκωσαν την αξιοπρέπεια  του υπαλλήλου, του εργάτη, την υπερηφάνεια του συνταξιούχου και την αυτοπεποίθηση του νέου που προσπαθεί εναγωνίως να δραπετεύσει από την ανεργία".


Δυστυχώς όσο κι αν προσπαθήσαμε δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε έστω τις λέξεις: μνημόνιο, υποτέλεια, καθεστωτικό πολιτικό σύστημα, δικομματισμός, ΔΝΤ, διαπλοκή, λαμογιά, τρόικα και άλλες που να παραπέμπουν στον εφιάλτη που καλείται ο Έλληνας να γκρεμίσει με την ψήφο του στις 6 του Μάη.


Και αναρωτιόμαστε: Τι είδους συμφωνία πολιτικών αρχών μπορεί να δεσμεύει τους προαναφερόμενους συντάκτες κι αρθρογράφους που τους οδήγησε να συστήσουν την ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ εταιρία "ΑΙΝΕΙΑΣ" που εκδίδει το έντυπο;
Γιατί δεν ξεχάσαμε τις - μόλις πριν λίγων μηνών - μεταξύ τους διενέξεις, αλλά και τις εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές καταβολές των βασικών συντελεστών της μη κερδοσκοπικής εταιρίας.


Ανεξάρτητα όμως από τις επιφυλάξεις που διατηρούμε για τις στοχεύσεις που μπορεί να έχει το νέο έντυπο, του ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο και να αποκαλύψει έγκαιρα στους δημότες  την πολιτική κατεύθυνση που έχει.


Ακτιβιστής

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. ΚΑΡΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ4 Μαΐου 2012 στις 10:31 μ.μ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΟΥ ΧΡΗΣΤΟ,,ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ,,ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ,,ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ,,,ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΑΝΤΕΞΕΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΜΕ(ΜΙΛΩ Ως ΜΕΛΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ)ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΤΕΛΕΙΕΣ...ΜΑΣ ΠΙΕΣΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΕΙ ΣΤΙΣ ΣΤΗΛΕΣ ΑΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ,,,ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΠΟΖΟΥΖΑ ΘΕΣΗ...ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΟΝΤΩΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΝΥΞΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΥΛΛΟ.. ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΞΑΜΕ,,ΑΛΛΑ Η ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ(ΑΦΑΙΡΕΣΑΜΕ ΥΛΗ) ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΕ,,ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ,,ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ,ΕΜΕΙΣ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ,.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΜΑ...ΟΠΩΣ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΕΥΣΤΟΧΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ,ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΑΡΘΡΑ.ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.