Το σημείο που σκάφθηκε
για να τοποθετηθεί η γιγάντια κεραία
Τη ρήξη με τους κατοίκους της Νέας Μηχανιώνας, επιδιώκει όπως φαίνεται η εταιρείαCOSMOTE, αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις των Μηχανιωτών στις προσπάθειές της να στήσει πύργο κεραιών κινητής τηλεφωνίας ύψους 45 μέτρων στην περιοχή των κοιμητηρίων. Ενδεικτικό των προθέσεων της εταιρίας είναι το έγγραφο που απέστειλε στο αστυνομικό τμήμα Κερασιάς, ζητώντας να υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη την Τρίτη 8 Μαίου στο σημείο της κεραίας, για να αποτρέψει τις αντιδράσεις των κατοίκων.
Τον περασμένο Μάρτιο, το συνεργείο της Cosmote είχε αναγκαστεί
να ξηλώσε το καλούπωμαγια την εγκατάσταση της κεραίας
Στον τόπο που θέλει ηCOSMOTE να τοποθετήσει τον πύργο κεραιών, λειτουργούν ήδη άλλοι δύο παρόμοιοι πύργοι, της VODAFONE και τηςWIND, κάτι που δεν συμβαίνει πουθενά, σε καμία άλλη κατοικημένη περιοχή της χώρας.
Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Θερμαϊκού, που συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 2 Μαίου, αποφάσισε ομόφωνα να μην επιτρέψει τη δημιουργία πάρκου κεραιών στην περιοχή των κοιμητηρίων της Ν.Μηχανιώνας, με το αιτιολογικό ότι σε πολύ κοντινό σημείο λειτουργούν τα δύο Γυμνάσια και το Λύκειο καθώς και ένα νηπιαγωγείο, ενώ σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται τα σπίτια του οικισμού. Η απόφαση θα εισαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, όπου πιστεύεται ότι θα υιοθετηθεί ομόφωνα.
Η COCMOTE είχε προσπαθήσει να αρχίσει τις εργασίες για το στήσιμο του πύργου κεραιών την παραμονή της 25ης Μαρτίου φέτος, έγιναν όμως αντιληπτές οι κινήσεις του συνεργείου της από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν αστραπιαία και με επικεφαλής το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ν.Μηχανιώνας υποχρέωσαν το συνεργείο της εταιρίας σε αναγκαστική διακοπή των εργασιών.
Από τις διαμαρτυρίες των μαθητών της Μηχανιώνας κατά των κεραιών
Στη συνέχεια, έγιναν επαφές της εταιρίας με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών του δήμου Θερμαϊκού κ. Κωστή Κούτουκα ο οποίος πρότεινε να στηθεί ο πύργος αντί του αρχικού σημείου, στονομαρχιακό δρόμο Μηχανιώνας-Πλαγιαρίου, μετά το στρατόπεδο. Όταν η πρόταση αυτή απορρίφθηκε, τότε ο εκπρόσωπος του δήμου διατύπωσε δεύτερη πρόταση για την περιοχή των κατασκηνώσεων. ΗCosmote έδειξε ενδιαφέρον αρχικά για το συγκεκριμένο σημείο και μάλιστα κατορθώθηκε να υπερνικηθούν οι αντιρρήσεις της Εφορίας Αρχαιοτήτων.
Όμως αιφνιδιαστικά, κι ενώ περίμεναν όλοι να υπάρξει ευνοϊκή λύση στο θέμα, έρχεται η εταιρία και επικαλούμενη την τυπικά νομότυπη άδεια που έχει στα χέρια της, εμφανίζεται αποφασισμένη να στήσει τον πύργο κεραιών στην περιοχή των κοιμητηρίων και μάλιστα την μεθεπομένη των εκλογών, οπότε το κράτος θα είναι ακόμη υπό παράλυση. Και για την αντιμετώπιση των αντιδράσεων των κατοίκων, ζητάει την προστασία της αστυνομίας. Το ζητούμενο είναι κατά πόσο θα κινητοποιηθούν οι κάτοικοι για να αποτρέψουν τα σχέδια της εταιρίας. 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Μη στεναχωριεστε παιδια για την COSMOTE.Εδω και ενα χρονο εχει στησει κεραια καμουφλαρισμενη σε φωτεινη επιγραφη σε ταρατσα πισω απο την εκκλησια και διπλα απο το σχολειο στην ανηφορα που βγαζει στα μνηματα.Για να σας βοηθησω η ταμπελα γραφει "ΑΠΟΘΗΚΗ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙΚΩΝ Ο ΠΑΝΑΝΟΣ" και η πολυκατοικια ειναι σε χρωμα σκουρο κιτρινο.Να τους χαιρομαστε τους συμπολιτες μας που για μερικα χιλιαρικα ποτιζουν με ραδιενεργεια τα παιδακια.Οσον αφορα γιατι θελει να στησει η COSMOTE και δευτερη κεραια λιγο πιο πανω ειναι γιατι η συγκεκριμενη ειναι χωρις αδεια και δεν μπορει να βγαλει στο συγκεκριμενο σημειο για λογους τεχνικους.Ο δευτερος ειναι γιατι απο την συγκεκριμενη ταρατσα δεν μπορει να καλυψει την παραλια της Μηχανιωνας οπως καταφερνουν οι διπλαδες κεραιες της WIND και της VODAFONE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.