Χωρίς το μπόνους των πενήντα εδρών που λαμβάνει το πρώτο κόμμα, σύμφωνα με τον νόμο Παυλόπουλου αλλά και με τους νέους εκλογικούς καταλόγους θα πραγματοποιηθούν οι επαναληπτικές εκλογές, αν δεν καταστεί εφικτό να σχηματιστεί κυβέρνηση, υπογραμμίζει ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης.
«Το θέμα είναι να καταλάβει ο λαός τι σημαίνει το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα δείχνει μεγάλη άρνηση. Ένα ζήτημα είναι αν θα πάμε ξανά σε εκλογές ή αν θα μπορέσει να στηριχθεί για λίγο καιρό μια κυβέρνηση με ψήφο ανοχής. Οι διερευνητικές εντολές κρατάνε τρεις μέρες η καθεμία. Φαντάζομαι ότι δεν θα εξαντληθεί το τριήμερο. Μετά θα έρθει η σύγκληση των κομμάτων και εκεί θα φανεί η στάση των μεγάλων κομμάτων και η πολιτική των δανειστών μας. Εφόσον ξαναγίνουν εκλογές θα υπάρχει τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα όχι τόσο επειδή δεν θα υπάρχει σταυροδότηση, αλλά επειδή δεν θα υπάρχει το μπόνους των 50 επιπλέον εδρών» σημειώνει ο Γιώργος Κασιμάτης.
Από την πλευρά του ο συνταγματολόγος Αντώνης Μανιτάκης αναφέρει ότι "οι επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν χωρίς σταυρό προτίμησης, αυτό είναι σαφές από την εκλογική νομοθεσία". Τονίζει όμως ότι θα έπρεπε να είχε εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα για την ανακατανομή των εδρών με βάση τα στοιχεία της απογραφής, πράγμα που μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχει γίνει.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.