Δεν θα κρύψουμε λόγια. Και φυσικά δεν θα διστάσουμε να τοποθετηθούμε και να δημοσιοποιήσουμε την άποψή μας σε σχέση με τον τρόπο χειρισμού ενός ζητήματος από την ΔΗΠΑΚΥΘ.
Πρόσφατα διαβάσαμε για 31.200 ευρώ που δόθηκαν σε ΄΄ μαέστρους ΄΄ από την ΔΗΠΑΚΥΘ με απ’ ευθείαν αναθέσεις (βλέπε Αιθερόπλωο).
Η περίπτωση στην οποία θα αναφερθούμε έχει να κάνει με την ανάληψη της διεύθυνσης των χορωδιών των ΚΑΠΗ του Δήμου από μουσικό διευθυντή. Συγκεκριμένα για τα ΚΑΠΗ του Μπαξέ και της Μηχανιώνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ενώ εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από σημαντικό μουσικό ο οποίος καλύπτει ήδη με εθελοντική προσφορά την Χορωδία του Αγγελοχωρίου και αναπτύσσει μια πολύπλευρη ουσιαστική εθελοντική πολιτιστική δράση στην περιοχή, έχοντας μάλιστα πρωτοβουλιακά συστήσει την ομάδα ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ενώ είναι σε γνώση του Προέδρου του ΔΗΠΑΚΥΘ ότι πρόκειται για μακροχρόνια άνεργο, αγνοήθηκε η πρόταση ανάληψης της θέσης. Ως αιτιολογικό της απόρριψης επικαλέσθηκε το αιτιολογικό πως δεν μπορούσε να υπάρξει άλλος τρόπος σύμβασης εργασίας παρά μόνο ως ελεύθερου επαγγελματία (δηλ. με αυτασφάλιση του ιδίου σε ασφαλιστικό φορέα) πράγμα που θα ήταν τελείως ασύμφορο κι αντιοικονομικό για τον ενδιαφερόμενο. Δηλ για να καλυφθεί ένα κονδύλι λιγότερο από 8.000 ευρώ ετησίως, θα έπρεπε να οδηγηθεί ο μουσικός σε καταβολή υψηλών κι αποτρεπτικών ασφαλιστικών εισφορών.

Έτσι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αγνοηθεί η πρόσληψη ενός ανέργου και στη θέση του να προτιμηθεί άλλος, ο οποίος «τυχαίνει» να έχει διπλό εισόδημα (του ιδίου αλλά και της συζύγου του, σε αντίθεση με του ανέργου που ούτε η σύζυγός του εργάζεται).

Πάρεργο και διπλοαπασχόληση για τον ένα, ανεργία και εθελοντισμός από τον άλλον.

Και καλά κ. Πρόεδρε της ΔΗΠΑΚΥΘ, συμφωνούμε μαζί σας. Νόμιμα πήρατε την απόφαση ανάθεσης έργου. Ηθικά όμως ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ;

Δεν θέλουμε να σχολιάσουμε την περίπτωση καθαίρεσης από τη θέση Προέδρου ΔΣ Συλλόγου Γονέων του νέου υπευθύνου μουσικού Χορωδιών των ΚΑΠΗ, μετά μάλιστα από μομφή των γονέων και απόφαση της ΓΣ. Αλλά θεωρούμε ότι κι αυτό έχει την σημασία του.

Ποια αλήθεια κριτήρια υπερτερούν στις εκάστοτε αποφάσεις σας κ. Πρόεδρε;

Αλλού αναθέσεις απ’ ευθείας κι αλλού απορρίψεις με το αιτιολογικό μιας αμφιλεγόμενης νομιμότητας;

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Γιάννης Τσακμάκας12 Μαΐου 2012 στις 5:42 μ.μ.

    Αγαπητέ Ακτιβιστή , το συνολικό κονδύλι για τις τρεις χορωδίες (Μηχανιώνας Περαίας Νέων Επιβάτων ,είναι 5000 ευρώ τον χρόνο, και είναι αρκετές φορές μικρότερο από ανάλογα κονδύλια προηγούμενων διοικήσεων. Η θέση του δασκάλου προτάθηκε στον πραγματικά σημαντικό μουσικό , όπως αναφέρεις, με πλήρη γνώση της προσφοράς και της οικονομικής του κατάστασης , αλλά εκείνος την απέρριψε για τους λόγους που επίσης αναφέρεις . Ο μοναδικός νόμιμος τρόπος που υπάρχει και εμείς γνωρίζουμε είναι αυτός της σύμβασης εργασίας και των νόμιμων κρατήσεων, ασχέτως αν μας αρέσουν ή όχι . Η πολιτική που ακολουθούνταν από προηγούμενους διοικούντες, με αδιαφανής διαδικασίες ,διάφορα «μαγικά» και πληρωμές από μαύρα ταμία μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους ,και συνέβαλε στο να φτάσει η χώρα στο σημερινό αδιέξοδο. Η επιλογή του δασκάλου έγινε ,αφού λάβαμε πέντε «κλειστές» , οικονομικές προσφορές από άξιους μουσικούς του Δήμου μας, και αφού αξιολογήθηκαν τα βιογραφικά και τα cd με τα δείγματα της δουλειάς τους από ειδικούς . Ο δάσκαλος που επιλέχθηκε είναι και αυτός σημαντικός μουσικός ,που « μειοδότησε» ,και πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίσαμε το καλύτερο για το ΔΗ.Π.Π.Α.ΚΥ.Θ ,τα οικονομικά του ,αλλά και τους εκατοντάδες δημότες ,που έχουν το τραγούδι και την χορωδία ως μέσον έκφρασης ,διασκέδασης αλλά και τρόπο «διαφυγής» από τα πολλά ,καθημερινά προβλήματα . Η αλήθεια είναι ότι θα ήταν καλύτερο να δίναμε μία θέση εργασίας σε έναν άνεργο άλλα ηθικά αισθάνομαι πολύ καλά , αφού , απολύτως νόμιμα δημιουργήσαμε τρεις χορωδίες στην τιμή που μπορούσαμε να ανταποκριθούμε, με έναν καλό δάσκαλο. Εσύ ,πώς αισθάνεσαι ηθικά που εμμέσως πλην σαφώς ,προτείνεις διαδικασίες τις οποίες καθημερινά καταγγέλεις και αντιμάχεσαι (και πολύ καλά κάνεις)?

    Υ.Γ. Όσον αφορά τα προσωπικά σχόλια για τον νέο δάσκαλο με αφήνουν αδιάφορο. Θα προτιμούσα να κριθεί για την δουλειά που μόλις ανέλαβε…..

    Γιάννης Τσακμάκας

    Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος ΔΗ.Π.Π.Α.ΚΥ.Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.