Στα πλαίσια του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Καρκίνο 2011-2015» υλοποιείται στη χώρα μας, πιλοτικά σε 140 Κέντρα Υγείας και Δήμους σε εθνική κλίμακα, πρόγραμμα πληθυσμιακού προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. 


Στόχος, η ανάπτυξη ενός συστήματος ολοκληρωμένης φροντίδας ενημέρωσης, πρόσκλησης, εξέταση, εκτίμησης αποτελέσματος, πιθανής θεραπείας και επανελέγχου, γυναικών από 25 έως 65 ετών, με μειωμένη πρόσβαση λόγω γεωγραφικών, κοινωνικοοικονομικών και άλλων φραγμών, που εξετάζονται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Εγχείρημα δύσκολο, το οποίο δυσχεραίνεται περαιτέρω, ενόσω διαρκεί η οικονομική κρίση.

Το Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας και ο Δήμος Θερμαϊκού στα όρια του οποίου διεξάγεται το πρόγραμμα θα ήθελαν να σας ενημερώσουν για την πορεία ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης σε μια ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Ο Καρκινος του Τραχηλου της Μητρας προλαμβανεται - ΧΑΡΙΣΕ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ – ΚΑΝΕ ΤΕΣΤ ΠΑΠ» που θα πραγματοποιηθεί την



ΤΕΤΑΡΤΗ 16  ΜΑΪΟΥ  2012 και ώρα 6 το απόγευμα στο
Αμφιθέατρο του Κέντρου «Κ.Α.Π.Π.Α. 2000» στην Περαία, Δήμος Θερμαϊκού

Ομιλούν και χαιρετίζουν την εκδήλωση :
Τσιτουρίδης Κ,  Διοικητής 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης.                       
Δημητριάδου Α., Υποδιοικήτρια 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης.
Γούναρης  Δ, Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ».
Συμεωνίδης Α., ιατρός,  Διευθυντής του Κ.Υ. Μηχανιώνας, μέλος της Ομάδας Υλοποίησης Προγράμματος Ελέγχου  για τον καρκίνο της μήτρας.                         
 Αλεξανδρής Ι., Δήμαρχος Δήμου Θερμαϊκού. Χαιρετισμός
 Βασιλειάδης Ι, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού. 
 Καπλάνης Κ.  ιατρός Μαιευτήρας - Γυναικολόγος, Διευθυντής Γυναικολογικού Τμήματος, Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο» 
 Δεστούνη Χ., Κυτταρολόγος Διευθύντρια Κυτταρολογικού Τμήματος, Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο»  
         Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκριση και την συμμετοχή σας.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.