Του Γιώργου Νικολαϊδη (gnborn2shoot)
(βίντεο με συνέντευξη του συνθέτη και αποσπάσματα από την μουσική εκδήλωση «Ενας ουρανός μ’ αστέρια»)

ΕΝΑΣ Μίμης Πλέσσας απ’ τα παλιά με ψυχή έφηβου. Στη Β. Ελλάδα ο γνωστός μαέστρος και μουσικοσυνθέτης για μια συναυλία, ανιδιοτελώς, στο ΚΑΠΠΑ (Κέντρο Ανάπτυξης Πολιτισμού Προσαρμοσμένου Αθλητισμού) της Περαίας και σήμανε συναγερμό με όλα τα εισιτήρια προπωλημένα εδώ και μέρες.
ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ήχων ρυθμού και μελωδίας, σε μια κατάμεστη αίθουσα. Με τις νότες του μεγάλου πιανίστα, διανθισμένες με τις μαργαριταρένιες λέξεις του, να χορεύουν πειθαρχημένα.Με τους θεατές να απολαμβάνουν μελωδικές στιγμές που απλόχερα σε ρεπερτόριο και τέχνη τους πρόσφερε ο ανεπανάληπτος μαέστρος και οι συνεργάτες του, και τον ενθουσιασμό να επιστρέφει με το ζεστό τους χειροκρότημα. Τρεις ώρες ευτυχίας κι η μελωδία να ξεχειλίζει σαν βάλσαμο στις καρδιές, τους νέους να ανακαλύπτουν τη μαγεία μιας ξεχασμένης μουσικής και τους παλιούς να θυμούνται.
Η Άντα Τσεσμελή-Edwards (θεατρική συγγραφέας και σκηνοθέτις) διοργάνωσε τη βραδιά, με την συμμετοχή της πανάξιας καλλιτεχνικά θεατρικής ομάδας του «ΚΑΠΠΑ 2000». Τραγούδι Εύη Σιαμαντά, Σπύρος Κλείσσας, μπουζούκι Γιώργος Πάχης, χορογραφίες Μίλτος Αναστασιάδης.
ΤΟ σύνολο των εσόδων διατέθηκε για τις ανάγκες του ΚΑΠΠΑ και για ΑμΕΑ.
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ στο βίντεό μας τον Συνθέτη, σε μιαν αποκλειστική του συνέντευξη στον Θανάση Νικολαΐδη και στον γράφοντα, 2 ώρες πριν την εκδήλωση στο «ΚΑΠΠΑ 2000».
Η συνομιλία είναι σύντομη, γιατί έπρεπε να μεταβεί στην αίθουσα ο Μ. Πλέσσας, για τον καθιερωμένο «έλεγχο ήχου».
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.