Έλαβα το πρωί το παρακάτω μήνυμα στο fb:

"επειδη δεν μου αρεσουν τα πολλα λογια. Δεν μου αρεσε η αναρτηση στο μπλογκ σας Για τον ΣΥΡΙΖΑ και την μουσουλμανικη μειονοτητα της θρακης, την θεωρω εθνικιστικη και βγαζει αυθαιρετα συμπερασματα. Ειμαι κατοικος Περαιας και ειχα μια διαφορετικη αποψη για την Πρωτοβουλια, δυστυχως μετα απο αυτο εχει αλλαξει αρδην. Δεν θα ηθελα να ειμαστε ουτε "φιλοι" στο ΦΒ. Γιαυτο σας διαγραφω. Ευχαριστω."



Ο καθένας επιλέγει τους φίλους του στην πραγματική ζωή. Τελευταία επιλέγουμε κάνοντας add και εικονικούς φίλους στο φατσοβιβλίο. Τους οποίους ούτε καν ξέρουμε, ούτε έχουμε ποτέ δει. Συμφωνούμε ή διαφωνούμε μαζί τους με βάσει κάποια like (στη χειρότερη) ή κάποια σχόλια ή αναρτήσεις - κοινοποιήσεις (στην καλύτερη περίπτωση)  σε έναν αχταρμά social media.
Όπως λοιπόν κάποιος μπορεί να σε επιλέξει και να ζητήσει να προστεθείς στον εικονικό κατάλογο των φίλων του, το ίδιο είναι επόμενο να αποεπιλεγείς (ή και με τη σειρά σου να αποδεσμευτείς ή να αποδεσμεύσεις). Και φυσικά δεν θα χρειαζόταν καμία αναφορά σ' αυτό το μήνυμα.
Έλα όμως που με ένα παράξενο αξίωμα (που αδυνατώ να αντιληφθώ) ο συγκεκριμένος πρώην φίλος ταυτίζει μια ανάρτηση του Ακτιβιστή (ΕΔΩ), που αποτελεί αναδημοσίευση ανάρτησης (από ΕΔΩ) και το κυριότερο - σε μια εντελώς συγχυτική κατάσταση  - συσχετίζεται η ανάρτηση με την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού;


Ευτυχώς μέχρι σήμερα ( ανεξάρτητα αν ζούμε σε ένα χουντοκρατούμενο κράτος που κυβερνιέται από πολιτικές μαριονέτες της τρόικας) ΚΑΠΟΙΟΙ έχουμε ακόμη (νομίζω ότι δεν θα παραδώσουμε ποτέ το πνεύμα ζώντες) την ελευθερία της έκφρασης των όποιων απόψεών μας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από κομματικές ντιρεκτίβες ή ανόητους  συναισθηματισμούς.
Ιδιαίτερα σε ένα ιστολόγιο - που ποτέ δεν υπήρξε όργανο κανενός κόμματος ή παρακόμματος  - με τα χαρακτηριστικά του Ακτιβιστή, είναι επόμενο να δημοσιεύονται ενδιαφέρουσες απόψεις και ρεπορτάζ ενδεχόμενα και με διαφορετική αφετηρία.
Φυσικά και ποτέ δεν ισχυριστήκαμε πως ο Ακτιβιστής είναι μια ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ιστοσελίδα. Έχει συγκεκριμένη πολιτική θεώρηση και άποψη αλλά δεν είχε ποτέ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ (και ούτε θα αποκτήσει).


Άρα η οποιαδήποτε συσχέτιση του Ακτιβιστή, του admin του και της Πρωτοβουλίας με βάση μια ή και  περισσότερες αναρτήσεις του είναι πιστεύουμε λανθασμένη.
Για την Πρωτοβουλία σχηματίζεις άποψη από τις θέσεις και τις δράσεις της.


Για δε τον Ακτιβιστή ΚΥΡΙΑ από τις εκφρασμένες και υπογεγραμμένες απόψεις του - ως Ακτιβιστής - στο blog και ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ από αναδημοσιεύσεις από άλλα ιστολόγια ή σελίδες.


Στο καλό ΠΡΩΗΝ φίλε του fb.


Ακτιβιστής

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.