Σήμερα, 26 Απριλίου, γίνεται η δημοπρασία για τα δυο δημοτικά αναψυκτήρια του «Ποταμού» που βρίσκονται μπροστά στις επιχειρήσεις των Βουδούρη και Ρεντζίκα. Το μεν πρώτο ξεκινάει με τιμή 13.500 ετησίως, το δε δεύτερο με 12.600 €. 
Αυτά τα περίπτερα είναι μια πονεμένη ιστορία που ξεκινάει επί αυτοκρατορίας Οικονομίδη. Ο πρώην δήμαρχος έπεισε τους δυο παραπάνω ιδιοκτήτες να αποσύρουν τα προσωρινά κιόσκια που είχαν μπροστά από τα καταστήματά τους και να τους τα αντικαταστήσει ο Δήμος με δυο άλλα, μπροστά στην θάλασσα, με ένα συμβολικό μίσθωμα αλλά και για λόγους ευταξίας μαζί με τα υπόλοιπα τρία περίπτερα που ήδη είχαν κατασκευαστεί. (το γνωστό : «έλα μωρέ, πάλι εσείς θα τα έχετε, ποιος θα σας πειράξει…»). 
Μέχρι εδώ, λέμε, καλά. Έλα όμως που οι καιροί αλλάζουν και η σημερινή διοίκηση – και σωστά πράττοντας – αναγκάζεται να τα βγάλει σε ανοιχτή δημοπρασία όπως και τα υπόλοιπα; Έτσι οι δυο παραπάνω επιχειρηματίες αναγκάζονται να «χτυπήσουν» σήμερα τα περίπτερα που ούτως ή άλλως θα είχαν δικαιωματικά σ’ εκείνο το μέρος. Το μπλέξιμο έρχεται να γίνει μεγαλύτερο επειδή δεν υπάρχει σαφής διαχωρισμός μεταξύ αιγιαλίτιδας ζώνης και χερσολίβαδου που είναι η νοητή γραμμή που διαχωρίζει τις περιουσίες του δημοσίου με τις ιδιοκτησίες. Σ’ όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η ληστρική επιβολή δεύτερου ενοικίου προς την κτηματική υπηρεσία για την εκμετάλλευση του χώρου μπροστά στη θάλασσα (ομπρελοξαπλώστρες) και βγαίνεις μ’ ένα πακέτο πάνω από 20.000 € το χρόνο. 
Επειδή τυχαίνει να είναι γνωστοί και φίλοι και σύμφωνα με τους περσινούς απολογισμούς που έκαναν και ο Βουδούρης και η Ρεντζίκα, δε συμφέρει με τίποτα να τα νοικιάσεις με τέτοιες τιμές. Απλά μπαίνει το εκβιαστικό δίλλημα, αν δε το πάρω εγώ, θα έρθει κάποιος άλλος μπροστά στο κατάστημά μου πράγμα που δεν δέχεται κανένας σωστός επαγγελματίας.
(επίσης σήμερα δημοπρατείται και το αναψυκτήριο στην Παραλία Όρμου με τιμή εκκίνησης 5.580 € ενώ αύριο, Παρασκευή 27/4, βγαίνει και το αναψυκτήριο του Πάλιουρα, με τιμή εκκίνησης 10.100 €).
Υ. Γ. Ένα καλό σενάριο θα ήταν να μην έρθει κανένας πλειοδότης να πάρει μέρος στις δημοπρασίες. Να δω τι θα τα κάνετε μετά. Εκτός κι αν αναλάβει το δημοτικό συμβούλιο - με σαγιονάρες και βερμούδες - να πουλάει φραπέδες το καλοκαίρι. Όλα τα λεφτά!!!

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.