Πέρασε κιόλας 1 1/5 χρόνος από τότε που ανέλαβε η σημερινή διοίκηση, με σκοπό  να τακτοποιήσει το δήμο μας.
Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη για τα πεπραγμένα της και γίνεται καθημερινά όλο και χειρότερη η κατάσταση για τους δημότες και περισσότερο για τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό στο δήμο μας.


Εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, που όλοι ελπίζουμε να έρθουν τουρίστες στο δήμο μας , ώστε να έχουμε έσοδα για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις, που έχουν συσσωρευτεί από τον χειρότερο χειμώνα που πέρασε οικονομικά για όλους μας.
Δυστυχώς αρχίζει αυτή η ελπίδα να σβήνει ,σιγά σιγά και να γίνεται εφιάλτης.



Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσω ότι ο λόγος που γράφω δεν έχει σκοπό αντιπολιτευτικό για την σημερινή διοίκηση, επειδή ήμουν υποψήφιος με την παράταξη του κ. Μαυρομάτη αλλά σκοπός μου είναι να ξυπνήσω συνειδήσεις και αντανακλαστικά δημοτικών αρχόντων ώστε να αναλάβουν πρωτοβουλίες και  να μην  χαθεί και το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα τον αφανισμό του κλάδου μας.

Σίγουρα κάποιος από την διοίκηση , θα μου πει ότι τα οικονομικά είναι τραγικά και δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα.
Κύριοι, δεν ζητάμε πλέον έργα, ούτε υποσχέσεις, που έχουν σκοπό μονάχα να ροκανίζουν τον χρόνο και να αποκοιμίζουν τους αφελείς.
Θέλουμε να είστε συνεπείς σε βασικά πράγματα που έχετε υποχρέωση βάση του ρόλου που σας ανέθεσαν οι δημότες με την ψήφο τους.


Η κατάσταση με τα σκουπίδια και τα ογκώδη έχει φτάσει στο απροχώρητο .
Δεν γίνεται ο επισκέπτης να κάνει βόλτα στην παράλια της Αγίας Τριάδας και να βλέπει τα βουνά από τα σκουπίδια και το πάρτι που κάνουν γύρω τους τα αδέσποτα σκυλιά ,των φιλόζωων συνδημοτών μας που τα βαρέθηκαν και τα παράτησαν στους δρόμους, για να ορμούν τους αμέριμνους παραθεριστές και κατοίκους.


Έχετε ιδρύσει μια τουριστική εταιρεία, αλήθεια κάποιος από εκεί μέσα γνωρίζει, τι είναι τουρισμός και πως μπορεί να αναπτυχθεί?
Η Αγια τριάδα που ήταν το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, έχει καταντήσει ορμητήριο βούλγαρων πορτοφολάδων .
Η απαξίωση της διοίκησης σας για αυτή την περιοχή είναι παροιμιώδης και δεν νομίζω σε κανέναν άλλον δήμο της Ελλάδος να έχει τέτοια άσχημη μεταχείριση δημοτικό διαμέρισμα.
Η Αγια Τριάδα, κύριοι της διοίκησης ήταν γνωστή σε όλη την Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη.
Είχε ένα κάμπινγκ στολίδι  που γέμιζε κάθε καλοκαίρι από καραβάνια τουριστών από όλη την κεντρική και ανατολική Ευρώπη, καθώς και από βαλκάνιους γείτονες μας.


Είχε το ΠΙΚΠΑ   που κάθε χρόνο, δέχονταν εκατοντάδες παιδάκια στις κατασκηνώσεις του και γέμιζε χαρούμενες φωνές η παραλία μας, την ώρα που τα πήγαιναν οι ομαδάρχες τους την απογευματινή τους βόλτα προς το κέντρο του χωριού.


Υπήρχε η πλαζ του ΕΟΤ, που κάθε 20 λεπτά τα λεωφορεία που έκαναν το δρομολόγιο της Αγίας Τριάδας ξεφόρτωναν εκατοντάδες γονείς με τα παιδάκια τους για να κάνουν το μπάνιο τους όπως και στο τέρμα των λεωφορείων που ήταν μέσα στο χωριό.


Υπήρχε η κοινοτική πλαζ (ΑΚΤΙΟ), όπου μέχρι πρόσφατα γίνονταν μπιτς πάρτι με πασίγνωστα ελληνικά συγκροτήματα και ήταν το event του καλοκαιριού.

Είχαμε την σχολή τουριστικών επαγγελμάτων, που φιλοξενούνταν στο ξενοδοχείο ΣΑΝ ΜΠΙΤΣ και κάθε χρόνο φοιτούσαν πολλοί μαθητές από όλη την βόρειο Ελλάδα με αποτέλεσμα να την διαφημίζουν έπειτα, στις περιοχές καταγωγής τους.


Είχαμε την σχολή πυροσβεστών, όπου  χρόνο παρά χρόνο, στις εγκαταστάσεις του ΠΙΚΠΑ , πάνω από 100 υποψήφιοι πυροσβέστες ενίσχυαν  οικονομικά την τοπική κοινωνία όλο τον χειμώνα.


Είχαμε τον συνεταιρισμό που έκανε εξαγωγές σταφυλιών στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ και έδινε ένα πολύ καλό εισόδημα, εκτός των παραγωγών και σε κάτοικους που απασχολούνταν στην συσκευασία .των σταφυλιών.


Είχαμε τα καραβάκια, που κάθε καλοκαίρι μετέφεραν καθημερινά  κατοίκους της Θεσσαλονίκης στην παραλία μας για να κάνουν το μπάνιο τους και να πιουν το ουζάκι τους  και γυρνώντας ευχαριστημένοι από την ολοήμερη εκδρομή τους στο χωριό μας, να λένε τα καλύτερα στους φίλους και γείτονες τους, ώστε να τους κάνουν τους επόμενους επισκέπτες μας.


Τελευταία άφησα την ντισκοτέκ που λειτουργούσε κάτω από το ξενοδοχείο ΣΑΝ ΜΠΙΤΣ που καθημερινά στοίβαζε σαν σαρδέλες τουλάχιστον 1000 νέους Έλληνες και τουρίστες που διασκέδαζαν μέχρι το πρωί.


Από όλα αυτά που έκαναν την ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ, ξεχωριστή και ονειρεμένο τόπο για να κάνει κάποιος διακοπές ,πείτε μου τι έχει απομείνει ? ΤΙΠΟΤΑ.


Το ΠΙΚΠΑ είναι έρημο και εγκαταλειμμένο και από ότι άρχισαν κάποιοι να συζητούν ίσως να γίνει και ……. στρατόπεδο λαθρομεταναστών.


Η κοινοτική πλαζ (ΑΚΤΙΟ)? ένας χώρος λεηλατημένος και στατικά επικίνδυνος για αμέριμνους περαστικούς με κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα και στέκι την νύχτα τοξικομανών, ενώ την ημέρα η χειρότερη διαφήμιση στους τουρίστες που περνούν από μπροστά του.


Ο κοινοτικός φωτισμός ?
Έσβησε….όπως και οι υποσχέσεις των διοικούντων, λόγω βραχυκυκλώματος και ελλείψεως μετρητή  η ΔΕΗ έκοψε την παροχή. Πότε θα ανάψει ? άγνωστο .
Είπαμε η  ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ τελεί υπό τιμωρία.


Τα καραβάκια ?Σταμάτησαν .
Μήπως η διοίκηση ήρθε ποτέ σε επαφή με τους ιδιοκτήτες, που τα έχουν δεμένα στην παραλία της Θεσσαλονίκης και κάνουν κύκλους μόνο εκεί μπροστά?


Τα λεωφορεία  που έκαναν αποκλειστικά την διαδρομή ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ και γνωστό, τον τόπο μας στους επιβάτες των αστικών λεωφορείων, σταμάτησαν. Ίδρωσε το αυτί κανενός?


Οι σχολές πυροσβεστών και τουριστικών επαγγελμάτων, μεταφέρθηκαν σε άλλες περιοχές .
Κούνησε κάποιος από την διοίκηση την σημερινή η την προηγούμενη, το δάχτυλο του  ?
Στη  Μηχανιώνα που απείλησαν ότι θα κλείσει η ναυτική σχολή μέχρι και τον υπουργό (μπουμπουκο)
κουβάλησαν ώστε να υποσχεθεί την συνέχεια της.


Το κάμπινγκ ? Κλειστό .
Το μόνο που έμεινε ,τα σύρματα του, να κλείνουν όπως και οι τσιμεντένιοι όγκοι των ΚΑΑΥ την απρόσκοπτη και άνετη μετακίνηση των κατοίκων και εκδρομέων, μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων του πρώην δήμου Θερμαϊκού.


Η καθαριότητα της αμμουδιάς ? Πέρυσι, άντε να βγήκε το μηχάνημα 2 με 3 φορές, για να καθαρίσει τα σκουπίδια, που μας έρχονται πεσκέσι κάθε φορά που φυσά βαρδάρης από την όμορφη Θεσσαλονίκη.
Εφέτος για να δούμε ,πόσες φορές θα δεήσουν οι αρμόδιοι να στείλουν στο χωριό μας το μηχάνημα.
Και σε όλα αυτά λοιπόν, που έκαναν  ξεχωριστό τον τόπο μας σε όλους τους ταξιδιώτες και παραθεριστές, οι αρμόδιοι τα εγκατέλειψαν ,ώστε να κλείσουν και να απαξιωθεί η περιοχή μας .


Τι έφεραν στην θέση τους για να γίνει η ισόρροπη ανάπτυξη, όπως μας διαφημίζουν τα τελευταία χρόνια ?
Ναι, καλά καταλάβατε.
Το αντλιοστάσιο ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΩΝ για να κάνει πιο ευχάριστους τους περίπατους των βούλγαρων πορτοφολάδων και κλεφτών που έχουν βρει κατάλυμα σε δωμάτια συμπολιτών μας που μπροστά στο όποιο πρόσκαιρο κέρδος τους ,δεν βλέπουν την απαξίωση που έχει το προϊόν που λέγεται , τουρισμός στην ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ .


Πολλά ακόμα θα ήθελα να γράψω αλλά δυστυχώς δεν αξίζει διότι τίποτα δεν θα αλλάξει, εάν πρώτα δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι και να ξεκολλήσουμε από το ατομικό μας συμφέρον που πολλές φορές είναι εναντίον του κοινωνικού συνόλου (βλ.ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ).
Οπότε φίλοι συγχωριανοί, εάν δεν απαιτήσουμε δυναμικά τα αυτονόητα, μην έχουμε αυταπάτες ότι η όποια διοίκηση του δήμου θα ασχοληθεί έστω και στο ελάχιστο για τον τόπο μας .
Παρά μονάχα θα ασχολείται με το μοναδικό φαινόμενο -πώς να διαλύσετε και να καταστρέψετε έναν πανέμορφο τουριστικό προορισμό-

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ –ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΡΟΜΠΕΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Και να φανταστεί κανείς ότι τη δεκαετία του 1980 υπήρχε πρόταση της αρχιτεκτονικής σχολής του ΑΠΘ για την αγία τριάδα ,ωστε να χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός,με πλακόστρωτους δρόμους,κεραμοσκεπές και επιτοίχια πετρα στα σπίτια. Κρίμα. Της άξιζε καλύτερη τύχη......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.