Το αεροπανό δεν αναρτήθηκε στο Θερμαϊκό
Μπέρδεψε τους ρόλους του ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης του Δήμου Θερμαϊκού Γιώργος Λαζαρίδης και προσπαθεί με αντίστροφες λογικές και περίεργους συμψηφισμούς να καλύψει την μέχρι τώρα αδυναμία του να παρουσιάσει συγκεκριμένο έργο στην αντιδημαρχία που ανέλαβε. Ασχολείται με το τι γράφουν ιδιωτικά έντυπα και απαντά σε δημοσιεύματα χωρίς να του έχει ανατεθεί καμιά τέτοια αρμοδιότητα από τον δήμαρχο.
Ο αντιδήμαρχος που είναι και διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας “ΠΕΡΑΙΑ”, εφημερίδα που ανήκει σε μια ανώνυμη εταιρεία όπου πρόεδρος είναι η μαμά του, βάλθηκε να ανοίξει μέτωπο με την “δ” επειδή γράψαμε κάποτε για τα αεροπανό που τοποθετούνται παράνομα στους δρόμους και αποτελούν κίνδυνο για τους οδηγούς.
Αφού όμως σήμερα και ο ίδιος συμφωνεί με την “δ” ότι πρέπει να σταματήσει αυτού του είδους η διαφήμιση ποιο είναι τελικά το πρόβλημά του;

Γράφει στο δημοσίευμά του:
“Πέρα όμως από όλα τα παραπάνω, γεγονός είναι ότι πρέπει να καταργηθεί αυτός ο τρόπος επικοινωνίας, όχι μόνο γιατί δημιουργεί κινδύνους αλλά γιατί προκαλεί και ρύπανση. Την άποψη αυτή την καταθέσαμε πριν από δύο χρόνια μέσα από τις σελίδες του εντύπου μας, παροτρύνοντας τον Δήμο και τα Νομικά του Πρόσωπα να σταματήσουν να παρανομούν.”
Θα του θυμίσω ότι και η δική του διαφημιστική εταιρεία στο παρελθόν έχει κατά καιρούς τοποθετήσει banners (λάβαρα) με τον ίδιο τρόπο που φαίνεται να τον ενοχλεί, σε συνεργασία με δημοτικά ΝΠΔΔ καθώς και με ιδιώτες. Θα ζητήσει λοιπόν κι αυτός συγνώμη από τους κατοίκους του Θερμαϊκού;
Επίσης γνωρίζει πολύ καλά ότι σ’ όλες τις εκλογικές περιόδους τοποθετούνται νόμιμα τέτοιες κατασκευές αρκεί αυτό να γίνει με συγκεκριμένο τρόπο που καθορίζεται από το δημοτικό συμβούλιο και ειδικές επιτροπές.
Εξάλλου είναι στο χέρι της διοίκησης να καθορίσει όρους για την υπαίθρια διαφήμιση στο δήμο. Από τη στιγμή μάλιστα που ο κ. Λαζαρίδης κατέχει το θέμα ως διαφημιστής στο επάγγελμα και αντιδήμαρχος που είναι, ορίστε λοιπόν “πεδίον δόξης λαμπρό”.
Ο κόσμος σήμερα δεν είναι πια ίδιος αντιδήμαρχε και η κατάσταση δε θυμίζει τίποτε με το χθες. Αν ποτέ αποφασίσεις να αλλάξεις νοοτροπία και λογική κάν’ το χωρίς προσωπικές επιθέσεις και κοίτα μπροστά. Έχεις ακόμη καιρό.
Μέχρι τώρα ελάχιστα είδαμε από τον πρώτο χρόνο της θητείας σου και καλό θα ήταν να προσπαθήσεις να αποδώσεις έργο γιατί η διετία τελειώνει και μπορεί να αντικατασταθείς πριν κάνεις κάτι για τον τόπο. Κινδυνεύεις να περάσεις μια θητεία χωρίς έργο και τότε θα λέει ο κόσμος ότι μόνο έπαιρνες μισθό.
Αν δεν μπορείς να τα καταφέρεις υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι στη ζωή.
Αλλά τι λέω; Εσένα θα σε θυμόμαστε ως τον άνθρωπο που ενώ αφιέρωνε πολλά πρωτοσέλιδα εναντίον της διοίκησης Αλεξανδρή έφτασε στο σημείο να γίνει έτσι ξαφνικά ο πιο έμπιστος άνθρωπός του
Τι να περιμένουμε λοιπόν…


Το παραπάνω άρθρο αποτελεί απάντηση στο παρακάτω δημοσίευμα της ΠΕΡΑΙΑΣ:

Απάντηση στο ερώτημα: «Ποιοι παίζουν με τις ζωές των οδηγών»;

Σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα «δ» ενημέρωνε τους δημότες του Θερμαϊκού για παράνομα και επικίνδυνα πανό στην Περαία, ενώ την ίδια ώρα αναρωτιόταν: «Ποιοι παίζουν με τις ζωές των οδηγών»;
Στο εσωτερικό της εφημερίδας, αφού αναλύονται οι κίνδυνοι από την ανάρτηση των πανό, κι αφού γίνεται ευθεία επίθεση στην δημοτική αστυνομία ότι «κάνει τα στραβά μάτια» και «δεν βεβαιώνει παραβάσεις», κάνει αναφορά και σε χορηγούς που εμφανίζονται στα πανό, αναζητώντας τιμολόγια κι αφήνοντας υπόνοιες για αδιαφανείς διαδικασίες. Τέλος, ως κορωνίδα του ρεπορτάζ, διατυπώνεται η άποψη ότι «η υπόθεση μάλλον θα πρέπει να απασχολήσει τον εισαγγελέα»!  
Μετά το δημοσίευμα και την εισαγγελική παραγγελία για προκαταρκτική έρευνα, το αστυνομικό τμήμα των Ν. Επιβατών προχώρησε σε μια σειρά μηνύσεων σε επαγγελματίες, σε πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, ενώ φύλλα αυτοψίας έκανε και η δημοτική αστυνομία σε επαγγελματίες του Δήμου.
Στις 19 Δεκεμβρίου μάλιστα, η κυρία Μ. Α., πολιτικός μηχανικός από την Περαία, προχώρησε σε καταγγελία κατά του ΑΤ Ν. Επιβατών και της δημοτικής αστυνομίας, για το ίδιο θέμα, την οποία απέστειλε  στον προϊστάμενο εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, στον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης, στο ΑΤ Ν. Επιβατών και στη δημοτική αστυνομία.
Προσπαθώντας να απαντήσει στο ερώτημα της εφημερίδας για το ποιοι παίζουν με τις ζωές των οδηγών, η «Π» διεξήγαγε έρευνα από την οποία διαπίστωσε ότι, κατά το δίμηνο και μόνο, από 28 Αυγούστου του 2009 έως 29 Οκτωβρίου του 2009, το πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Θερμαϊκού παρήγγειλε και παρέλαβε 41 μπάνερς, διαστάσεων 100χ225 εκατοστά και 2 αεροπανό, διαστάσεων 800χ70 εκατοστά, με τις αντίστοιχες ξύλινες βέργες τους.
Τόσο οι αποφάσεις ανάθεσης, όσο και τα πρωτόκολλα παραλαβής για τα παραπάνω υλικά, τα οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές των οδηγών,  φέρουν την υπογραφή του τότε Προέδρου του Πολιτιστικού κέντρου Δήμου Θερμαϊκού, κ. Τατιανού Μάγγου.
Η έκπληξή μας από την ανακάλυψη αυτή ήταν τεράστια διότι, η εφημερίδα «δ» που ανέδειξε αυτό το θέμα ανήκει στην οικογένεια του κυρίου Μάγγου. Όπως διαβάζουμε στην ταυτότητα του εντύπου, η κα Ελένη Διγενή, σύζυγος του κ. Μάγγου, είναι υπεύθυνη ύλης, η κα Μαρία Μάγγου, κόρη του κ. Μάγγου, κάνει τον σχεδιασμό και την επιμέλεια του εντύπου, ενώ το όνομα του ίδιου του κ. Τατιανού Μάγγου αναφέρεται στους συνεργάτες του εντύπου.  
Τι συμβαίνει λοιπόν; Όταν ο κ. Μάγγος αποφάσιζε την ανάρτηση δεκάδων μπάνερς στους δρόμους της πόλης, γνώριζε ή δεν γνώριζε ότι «έπαιζε με τις ζωές των οδηγών», σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται το δημοσίευμα; Εάν δεν το γνώριζε τότε, παρά το έμαθε αργότερα, καλό θα ήταν να έκανε την αυτοκριτική του και να ζητούσε συγγνώμη από τους πολίτες για τον κίνδυνο στον οποίο τους εξέθεσε.
Πέρα όμως από όλα τα παραπάνω, γεγονός είναι ότι πρέπει να καταργηθεί αυτός ο τρόπος επικοινωνίας, όχι μόνο γιατί δημιουργεί κινδύνους αλλά γιατί προκαλεί και ρύπανση. Την άποψη αυτή την καταθέσαμε πριν από δύο χρόνια μέσα από τις σελίδες του εντύπου μας, παροτρύνοντας τον Δήμο και τα Νομικά του Πρόσωπα να σταματήσουν να παρανομούν.
Καλό είναι πάντως, σε κάθε περίπτωση, να γνωρίζουν οι αναγνώστες την αξιοπιστία των πηγών ενημέρωσης, ώστε να είναι σε θέση να αξιολογούν και τα σχόλια που συνοδεύουν τις ειδήσεις, ακόμα κι όταν αυτές είναι ακριβείς.

ΥΓ. Τα τιμολόγια που ακολούθησαν τις παραπάνω εργασίες, με ημερομηνίες 1/10/2009 και 2/11/2009 είναι ακόμη και σήμερα απλήρωτα!


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.