Αίσθηση προκάλεσε στην Ελλάδα, η είδηση ότι δύο Ιταλοί δήμαρχοι, αποφάσισαν να εκχωρήσουν συμβολικά το μισθό τους στην Ελλάδα, σε ένδειξη συμπαράστασης στον ελληνικό λαό. Με αφορμή την είδηση αυτή, ο «Τ.Θ.» ρώτησε τους δημάρχους του νομού Θεσσαλονίκης αν θα προχωρούσαν και αυτοί σε μια τέτοια κίνηση και οι περισσότεροι συμφώνησαν πως η αυτοδιοίκηση και οι ίδιοι οι δήμαρχοι έχουν προσφέρει πολλά περισσότερα από ότι θα έδινε ένας μισθός στον ελληνικό λαό.



Ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, δήλωσε(με περισσή μετριοφροσύνη) :   «Θα ήθελα να πω πως ήδη δίνονται περισσότερα χρήματα από όσο ένας μισθός στο δήμο προσωπικά από εμένα και προσφέρω πολλά περισσότερα αλλά δεν θα ήθελα να σχολιάσω τίποτε άλλο σχετικά» (μόλις τόκανες)είπε και πρόσθεσε ότι «το ποσό του μισθού είναι ελάχιστο και δεν θέλω να ακουστώ σαν ένας δήμαρχος που δίνει τον μισθό του ‘για να φανεί προς τα έξω’. Αυτό είναι το τελευταίο που μπορεί να προσφέρει ένας δήμαρχος. Το τι κάνει για τους δημότες του μετράει. Τι τους προσφέρει. (???) 


και συνεχίζει ανερυθρίαστος : Και σαφώς μετράει και η βοήθεια από το κράτος. Επίσης να πούμε ότι σε εμάς τους δημάρχους ισχύει και το επαγγελματικό ασυμβίβαστο (???)και δεν μπορούμε να εργαστούμε παράλληλα. Οι βουλευτές μας, όμως, γιατί δεν μειώνουν τους μισθούς τους; Γιατί να μην δώσουν αυτοί;», τόνισε....(και έβαλε αυτάρεσκα το χέρι στο χιτώνιο ακολουθώντας το κλασσικό στυλ του Βοναπαρτισμού). 
Τι κάνεις Γιάννη μ'. Κουκιά σπέρνω.                                                        


απ' τον Τ. Θ.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Συγκινητική και συμβολική η κίνηση των Ιταλών δημάρχων να προσφέρουν τον μισθό τους, αλλά κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει κανέναν να δώσει τον μισθό του και ενδεχόμενα να το στερήσει από τα παιδιά του. Απ' όσο μπορώ να γνωρίζω οι δήμαρχοι στην Ελλάδα έχουν μόνο 1 μισθό. Οι δήμαρχοι θα έπρεπε να κρίνονται με την εργασία που προσφέρουν και όχι με τέτοιες συμβολικές κινήσεις, που φυσικά έχουν την αξία τους. Δεν μπορείς να κρίνεις ότι ο τάδε δήμαρχος είναι καλύτερος από τον άλλον γιατί είχε την διάθεση και την δυνατότητα να προσφέρει τον μισθό του.
    Όσοι κάνουν πάντως τέτοια κριτική θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα διαθέσουν όλο ή μέρος του μισθού τους για το ελληνικό χρέος, αλλιώς κύριοι δεν έχετε δικαίωμα να κάνετε κριτική. Γνωρίζω πολύ καλά τις δικαιολογίες, ότι σας έχουν περικόψει τους μισθούς σας, κλπ, κλπ. Αλλά σταματήστε επιτέλους αυτήν την ανόητη κριτική που αφορά τον οικονομικό οικογενειακό προγραμματισμό των άλλων και ασχοληθείτε με το τι προσφέρατε εσείς στην πατρίδα. Επιτέλους ας επικρατήσει η λογική της αυτοκριτικής και όχι η λογική της κριτικής των άλλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.