Στα όρια του Δήμου Θερμαϊκού έχουν εντοπιστεί αρχαιολογικά ευρήματα. Ενδεικτικά, αναφέρουμε τις ανασκαφές πουν έχουν πραγματοποιηθεί στην τραπεζόσχημη τούμπα Τάμπια ή Κουμ-καλέ νότια του ακρωτηρίου Μεγάλο Καραμπουρνού και λίγο βορειότερα  από τη Νέα Μηχανιώνα. Τα ευρήματα οδήγησαν στην ταύτιση της περιοχής με την αρχαία Αίνεια. Επίσης, στην περιοχή της Περαίας είχαν εντοπιστεί ευρήματα που τοποθετούν στην περιοχή την αρχαία Ραίκηλο. Τέλος, στην περιοχή της Επανομής πραγματοποιούνται ανασκαφές από τον ομότιμο καθηγητή της Βυζαντινής Αρχαιολογίας στο Α.Π.Θ. κ. Θεοχάρη Παζαρά, από τις οποίες έχουν προκύψει σημαντικά παλαιοχριστιανικά ευρήματα.

Το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. προχωρά στη συγκρότηση μίας ομάδας εργασίας, αποτελούμενης από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. κ. Ιωάννη Τσακμάκα, ο οποίος θα είναι ο Πρόεδρος της ομάδας εργασίας και από τους Θεοχάρη Παζαρά, ομότιμο Καθηγητή στον Τομέα Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ., Γεώργιο Καριώτη, δημότη του Δήμου Θερμαϊκού, Αγγελική Καρασταμάτη, υπάλληλο του Δήμου Θερμαϊκού, ειδικότητας ΠΕ Ιστορικών-Αρχαιολόγων και Θεοδόση Τσιρώνη, υπάλληλο του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ., ειδικότητας ΠΕ Ιστορικών, ως μέλη της ομάδας εργασίας.
Αντικείμενο της ομάδας εργασίας θα είναι η επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς για την έγκυρη ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη των αρχαιολογικών ανασκαφών. 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. "...Αντικείμενο της ομάδας εργασίας θα είναι η επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς για την έγκυρη ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη των αρχαιολογικών ανασκαφών."
    Σαν λίγα μου φαίνονται τα άτομα που θα ασχολούνται με την...ενημέρωση!
    Αφού όμως κάποιοι από την ομάδα είναι τόσο σχετικοί με την...Αρχαιολογία, άντε τότε...χαλάλι τους!
    Που θα χωρέσει όμως ρε παιδιά τόση ενημέρωση, αναρωτηθήκατε;

    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά αυτή η διοίκηση μαζί με τά εξαπτέρυγα της είναι για γέλια και για κλάματα.
    Δεν κοιτάνε να μαζέψουν κανένα σκουπίδι από τους δρόμους και από την παράλια ενόψει καλοκαιρινής περιόδου και να ανάψουν τον δημοτικό φωτισμό ,οι ανασκαφές τους μάραναν.
    Νομίζουν μέσα από τέτοιες κινήσεις ότι θα κρύψουν την ανυπαρξία τους.?

    ΜΕ ΤΑ ΤΙΜΗΣ
    ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΡΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ,,4 Απριλίου 2012 στις 4:07 μ.μ.

    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΦΑΓΟΥΡΑ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ? ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ? ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?? ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ? ειναι τοσο κακο που συγκροτησε αυτη την ομαδα?...Την πρωτοβουλια την πηρα προσωπικα εγω,,διαβασα ερευνησα ασχοληθηκα με το θεμα και εκανα προταση στον δημαρχο..που προς τιμη του,,συγκροτησε μια ευελικτη πενταμελη ομαδα,,που ολοι ειναι σχετικοι με το αντικειμενο....με σκοπο να μαζεψει στοιχεια,να ενημερωσει υπευθηνα τους κατοικους και να αναδειξει την ιστορια της περιοχης,,,Δεν θα επρεπε δηλαδη να ασχοληθει ο δημος και το πολιτιστικο κεντρο? Τωρα για τα πικροχολα σχολεια ,,,δεν κοιτουν την καθαριοτητα κλπ,,νομιζω οτι ειναι εκτος του συγγεκριμενου θεματος....Δημος δεν ειναι οι διοικουντες μονο,,αλλα και ολοι εμεις...καιαν δεν μας αρεσουν οι πραξεις τους τους ριχνουμε μαυρο. ουτε οι πολιτες που ασχολουνται για το καλο του τοπου τους ειναι εξαπτερυγα.....Εξαπτερυγα ειναι αυτοι που κατηγορηθηκαν για οικονομικα σκανδαλα στον συνθικαλιστικο τους τομεα και τωρα βαστανε τον σταυρο της ανεξαρτησιας,,ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΦΑΓΟΥΡΑ ,ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟΝ ΦΕΡΕΤΖΕ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ ...ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΛΟ ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΣΩΣΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΗΓΑΖΟΥΝ.....ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΟΙ ΕΓΩΙΣΜΟΙ,,,ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΟΧΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΗΚΟΙΣΗ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.