Γινόμαστε πολύ συχνά αποδέκτες έντονων παραπόνων από πολλούς συνδημότες μας, για την κατάσταση του οδοστρώματος σε πολλούς δρόμους του Θερμαϊκού. Δεν αναφερόμαστε στην Επανομή, όπου οι λάθος χειρισμοί της πρώην αλλά κυρίως της νυν διοίκησης έχουν κάνει τους δρόμους να μοιάζουν με αυτούς της δεκαετίας του '50. 


Μας απασχόλησε όμως η κατάσταση της οδοποιίας στην Περαία. Και χωρίς πολύ κόπο ανακαλύψαμε πως η άθλια κατάσταση των δρόμων φαίνεται πως έχει σχέση με έργα αποχέτευσης που έχουν προηγηθεί.
Ψάχνοντας περισσότερο σκεφτήκαμε μήπως δεν πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης των δρόμων , από τους εργολάβους, μετά την εγκατάσταση των σωλήνων αποχέτευσης.
Και καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως υπάρχει σχέση των δύο αυτών έργων: αποχέτευσης και οδοστρώματος.
Και επειδή σ' αυτές τις περιπτώσεις δεν δικαιολογούνται ολιγωρίες (όπως αυτές της εποχής του 70, όπου ο κάθε εργολάβος πραγματοποιούσε εργασίες καταστρέφοντας εργασίες των προηγούμενων), θέλουμε να ρωτήσουμε τους υπεύθυνους Αντιδημάρχους (της νυν αλλά και της προηγούμενης Διοίκησης) αλλά και τον Προϊστάμενο Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου:
Έχουν κατατεθεί από τους εργολάβους των έργων αποχέτευσης, εγγυητικές επιταγές για την ορθή εκτέλεση του έργου και αποκατάσταση των όποιων επιπτώσεων από τις παρεμβάσεις τους;
Και αν ναι, γιατί δεν φρόντισαν να αποκατασταθούν τα οδοστρώματα των οδών;


Αν όμως δεν έχουν ληφθεί οι απαραίτητες εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης, γιατί δεν έγινε; Για ποιό λόγο; Και ποιοι ευθύνονται για την παράλειψη;


Αναμένουμε την επίδειξη πολιτικής ευαισθησίας (έστω και εκ των υστέρων) των αρμοδίων ώστε να πληροφορηθούν οι κάτοικοι ποιόν πρέπει να κατηγορούν όταν πληρώνουν για βλάβες των οχημάτων τους λόγω των κακοτεχνιών του οδοστρώματος.


Και το κυριότερο: Να πάψουν κάποιοι να πιστεύουν πως κανένας δεν ενδιαφέρεται για τα τεχνικά έργα παρά μόνο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, με την ευθύνη του οποίου εκτελούνται. Οι εποχές που δεν γινόταν έλεγχοι έχουν παρέλθει.  Οι πολίτες αγρυπνούν επιρρίπτουν τις ευθύνες και τιμωρούν.


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.