Δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο να επισκέπτεται την περιοχή σου μία εμβληματική φυσιογνωμία που σφράγισε όσο λίγοι τη νεότερη πολιτική ιστορία της Ελλάδος, ένας ήρωας της  Εθνικής Αντίστασης, ο άνθρωπος που μαζί με τον Λάκη Σάντα κατέβασαν τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη. Γιαυτό και περιμέναμε ότι ο δήμος Θερμαϊκού ή τέλος πάντων κάποιος από τη διοίκηση του δήμου θα έσπευδε να καλωσορίσει στο δήμο τον Μανώλη Γλέζο, να του πει το «Ως ευ παρέστητε», να του μιλήσει για τα πλεονεκτήματα αλλά και τα προβλήματα της περιοχής.

Και όμως, ΚΑΝΕΙΣ από τη διοίκηση, ΚΑΝΕΙΣ από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, δεν εμφανίστηκε στο ΚΑΠΠΑ 2000 της Περαίας, το πρωί της Κυριακής, προκειμένου να πει έστω μία «καλημέρα» στον Μανώλη Γλέζο, αυτό το πανελλήνιο, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο σύμβολο Αντίστασης. Ήταν μία μεγάλη απρέπεια, μια τεράστια ντροπή, που θα μείνει μελανό στίγμα σε αυτή τη διοίκηση. Τα στελέχη της οποίας πρόσφατα, όπως θυμόμαστε, συνωθούνταν για το ποιος πρώτος θα υποδεχτεί και ποιος πρώτος θα φωτογραφηθεί με τον απίθανο τέως υφυπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και την κ. Ντόρα Μπακογιάννη.
Το πρώτο που περιμένουμε να κάνει η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, σήμερα κιόλας, είναι να στείλει μία επιστολή στον Μανώλη Γλέζο ζητώντας συγνώμη για την απρεπέστατη αυτή παράλειψή της και προσκαλώντας τον επίσημα σε κάποια άλλη ευκαιρία να επισκεφθεί το δήμο. Διαφορετικά θα είναι υπόλογη όχι μόνο απέναντι στους πολίτες που την ανέδειξαν στο δημαρχιακό αξίωμα, αλλά απέναντι στην ίδια την ιστορία.
Με την ευκαιρία πρέπει να αναφέρουμε τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης που εντοπίσαμε στην εκδήλωση (να μας συγχωρέσουν εάν δεν προσέξαμε κάποιον) και ήταν οι: Γιάννης Μαυρομάτης, Ειρήνη Παπαμιχαήλ, Θανάσης Μπαλασάς, Ιωσήφ Μισαλέμης, Νίκος Παράσχου και Ευάγγελος Κουκουρίγκος.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.