του Νίκου Ψωμιάδη
Ζήτησα μια εφημερίδα από έναν εφημεριδοπώλη στη γειτονιά. Η πρώτη του αντίδραση ήταν να με παροτρύνει να γυρίσω στο οπισθόφυλλο της εφημερίδας, όπου αντίκρισα, όπως και εκείνος είχε νωρίτερα κάνει, μία από τις πιο αντιπροσωπευτικές εικόνες της περιόδου. Δεκάδες ανθρώπους να κοιμούνται. Διαμέρισμά τους ήταν το τσιμέντο της πλατεία Κουμουνδούρου, κρεβάτι τους μια κούτα, και πάπλωμά τους (για όσους είχαν) ένα ελαφρύ σεντόνι ή μία ακόμη κούτα. Ανάμεσά τους; Ένα αναπηρικό καρότσι…


“Πεινάω” γράφουν κάποιοι από αυτούς σε ένα κομμάτι από το κρεβάτι τους, σε ένα κομμάτι χαρτόνι δηλαδή. Όσο για τους κάδους απορριμμάτων, φαίνεται πως έχουν μετατραπεί σε ένα εστιατόριο για πολλούς συμπολίτες μας, που σκάβουν ανάμεσα στις σακούλες για να βρουν ένα κομμάτι ψωμί, μία φλούδα από τυρί ίσως. Για άλλους η μοναδική δυνατότητα να φάνε προέρχεται από τα λιγοστά χρήματα που αποκομίζουν δίνοντας στην ανακύκλωση αντικείμενα που βρίσκουν στα σκουπίδια.

Ανάμεσα σε όλους αυτούς του δίχως δουλειά, δίχως στέγη, δίχως τύχη ανθρώπους, βρέθηκαν πρόσφατα δύο νεκροί. Στην Κρήτη. Άνθρωποι που ίσως άλλοτε να είχαν μια δουλειά, ένα σπίτι. Ίσως κάποτε να βρίσκονταν στη δική μας θέση, σε ένα πανεπιστήμιο, ίσως κάποτε να έκαναν όνειρα. Το πώς αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι αυτοί από την πολιτεία φάνηκε δύο μήνες περίπου πριν. Όταν ένας άλλος άνθρωπος καταβρέχτηκε από έναν υπάλληλο του δήμου, αντιμετώπισε τη συκοφαντία και την προσβολή. Ο λόγος ήταν πως είχε διαπράξει ένα μεγάλο έγκλημα. Ήταν και αυτός άστεγος…

Τα περιστατικά αυτά καθημερινής τρέλας ολοένα και αυξάνονται στην Ελλάδα του Παπαδήμου και των μνημονίων. Περιστατικά που κανένας δεν αντιμετωπίζει. Ο κ. Καμίνης μάλιστα, δήμαρχος Αθηναίων θέλει να καθαρίσει τον δήμο του από τους αστέγους, από τους εξαθλιωμένους ανθρώπους. Έτσι ακριβώς όπως καθαρίζει το γραφείο του από τη σκόνη, τη λεκάνη του από το πουρί. Είναι σκουπίδια λοιπόν οι άστεγοι. Σκουπίδια θα γίνουμε ίσως και εμείς. Έτσι είναι. Όποιος δεν έχει λεφτά στον κόσμο του καπιταλισμού είναι παντελώς άχρηστος, δεν έχει καμία αξία η ζωή και η ύπαρξή του.

Οι «κύριοι» αυτοί (πχ Στεφανίδης) νομίζουν ότι με τις παλιές τακτικές πολιτικής αηδίας αποπροσανατολισμού και ηθικολογίας  θα αποτρέψουν την ΔΙΚΑΙΗ ΟΡΓΗ ενός ταπεινωμένου λαού!!! Δεν θα ζήσετε εσείς με 400 ευρώ κ.Στεφανίδη.. εμείς φτάσαμε να παρακαλάμε για μια θέση εργασίας. ΟΧΙ λοιπόν δεν έχω να κουβεντιάσω τίποτα με τους πολιτικούς που συντέλεσαν σε μια ψεύτικη ευημερία και σε ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.. αλλά και εσείς η κάθε λογής εξουσία που παίζετε των ρόλο του μαξιλαριού και της «ελαφριάς» προώθησης των πολιτικών τους θα μας βρείτε μπροστά σας!!
 
Θα είμαστε εκεί σε κάθε σας πράξη να σας θυμίζουμε ότι για την κοινωνία έχετε σβήσει.. και όσα υπολείμματα απομένουν θα εκδιωχθούν και αυτά όπως τους αρμόζει..

Μέχρι τα ξεχασμένα όνειρα μας να πάρουνε φωτιά  
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.