Έντονη δραστηριότητα με πορείες και κινητοποιήσεις κατά της παράνομης κυβέρνησης του Μνημονίου, της υποτέλειας της χώρας και της επιχειρούμενης εξαθλίωσης και υποταγής των Ελλήνων πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Περαία.


Μετά το συμβολικό κλείσιμο της κεντρικής οδικής αρτηρίας Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας στο ύψος των Ν. Επιβατών, που πραγματοποίησαν την Παρασκευή μέλη της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών και της χθεσινής συγκέντρωσης έξω από το Δημαρχείο και το μοίρασμα προκηρύξεων κατά της ψήφισης της δανειακής σύμβασης από τη δοσίλογη κυβέρνηση στο φανάρι μπροστά από τα Goody's ακολούθησε η σημερινή μεσημεριάτικη πορεία μελών της Λαϊκής Επιτροπής και του ΠΑΜΕ, στους δρόμους της Περαίας.


Οι  δεκάδες διαδηλωτές, συγκεντρώθηκαν αρχικά στο παρκάκι απέναντι στο δημαρχείο του δήμου Θερμαϊκού και στη συνέχεια, διέσχισαν την οδό  Αμπελοκήπων και αφού μέσω της παραλιακής οδού πέρασαν από την πλατεία της Περαίας, κατευθύνθηκαν , μουσκεμένοι από την βροχή που έπεφτε ασταμάτητα στην οδό Ρωμανού.
Σε φυλλάδια που μοίραζαν στους διερχόμενους πολίτες, αναφέρονταν ότι στόχος του «Μαύρου μετώπου» που συγκρότησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπό τον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο «δεν είναι να σώσουν το λαό, αλλά να τον υποτάξουν, να τον οδηγήσουν στο ακόμα χειρότερο σφαγείο με τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο χρεοκοπίας».


Στις 4 μμ σήμερα προγραμματίζεται προσυγκέντρωση της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας μπροστά από το Δημαρχείο για να κατεβούν όσοι δεν έχουν μεταφορικό μέσο στο τόπο συγκέντρωσης (μπροστά από την Αγία Σοφία στις 5 μμ) και να ενωθούν με τους διαδηλωτές του μεγάλου συλλαλητηρίου της πλατείας Αριστοτέλους.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ


update: το κομμάτι που αναφέρεται στη σημερινή κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής αποτελεί αναδημοσίευση από το Φάρο του Θερμαϊκού (καθώς και η αντίστοιχη φωτο).
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Ευχαριστώ Χρήστο για την αναδημοσίευση του ρεπορτάζ μου σχετικά με την διαδήλωση μελών της "Λαϊκής Επιτροπής Θερμαϊκού" και της σχετικής φωτογραφίας. Δεν θα αποτελούσε κόπο όμως να αναφέρεις ότι αυτό προέρχεται από το http://farosthermaikou.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι το κομμάτι που αναφέρεται στη σημερινή κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής αποτελεί αναδημοσίευση από το Φάρο του Θερμαϊκού (καθώς και η αντίστοιχη φωτο).
    Σπύρο είναι μια παράλειψη που σίγουρα δεν εμπεριείχε πρόθεση. Και σίγουρα οφείλεται στον αναβρασμό των ημερών ενόψη της άγριας επίθεσης της τραβεστί κυβέρνησης και την αγωνία μου για άμεση ενημέρωση.
    Εξάλλου πάντοτε (και το γνωρίζεις) αναφέρομαι στις πηγές μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.