Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Θερμαϊκού, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Κυριάκος Στεφανίδης, εισήγαγε το δόγμα “Χωρίς απόφαση Πρωτοδικείου, χωρίς αίτηση με χαρτόσημα και  χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου, δεν μπορεί να υπάρξει Αλληλεγγύη”, επαιρόμενος, ταυτόχρονα, ότι δεν είναι τυπολάτρης !!!..... (επιβεβαιώνοντας, για μία ακόμη φορά, την τεράστα απόσταση που υπάρχει μεταξύ των λόγων και των έργων του).



Το δόγμα αυτό, είναι πολύ επικίνδυνο να χαρακτηρίσει ανεξίτηλα ολόκληρο το Δημ. Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού, ή όσους Δημ. Συμβούλους δεν αντιταχθούν σ' αυτό εμπράκτως, στεκόμενοι στο πλευρό των πληττομένων (αστέγων) συμπολιτών μας.

Η “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ”, αναλαμβάνει πλέον την παροχή της απαιτούμενης φροντίδας, αφού η συντεταγμένη τοπική Αρχή, ο Δήμος, θέλει να αγνοεί την ουσία της ύπαρξής της, και ζητά πρωτόκολλα βεβαίωσης για την ύπαρξη τής εξευτελιστικής φτώχειας που πλήττει δημότες, του  θανατηφόρου κρύου που αντιμετωπίζουν άστεγοι δημότες και τη έλλειψη ενός ανθρώπινου χεριού της κοινωνίας που θα δείξει ότι είμαστε κοινωνία ανθρώπων και όχι ζώων.

Η απαράδεκτη αυτή θέση του κ. Στεφανίδη, με μία μόνο δικαιολογία μπορεί να ερμηνευθεί: Είναι η προέκταση της οπτικής και της πρακτικής με την οποία το εγκληματικό καθεστώς πολιτικό σύστημα αποδέχεται την κατοχή και αιχμαλωσία της Ελληνικής κοινωνίας στα συμφέροντα των δυναστών/δανειστών μας.

Ο Δήμαρχος (ευτυχώς γι' αυτόν) δεν έλαβε (ακόμα) θέση. Κάποιοι Δημ. Σύμβουλοι, έστω και λίγοι, έδειξαν ότι δεν συμφωνούν με αυτό το (απάνθρωπο) δόγμα.

Αναμένεται η άμεση έμπρακτη τοποθέτηση του Δημάρχου στο πρόβλημα (της άμεσης στέγασης αστέγων) και ο βαθμός σύμπτωσης λόγων και έργων αυτών των συμβούλων....

Τα λόγια τελείωσαν. Τα έργα του, δείχνουν τον άνθρωπο.

Υ/Γ: Ο, αρμόδιος για την “κοινωνική πρόνοια” του Δήμου, ανιδήμαρχος κ. Βασιλειάδης Γιάννης , ενώ, στο διάλειμμα της συνεδρίασης του Δ.Σ,  συζήτησε μαζί μας και έδειξε ότι έχει διάθεση αλλά υπάρχει και δυνατότητα παροχής στέγης (που ο ίδιος είχε υπ' όψη του), την επομένη, (που είχε συμφωνηθεί να βρεθούμε για να οριστικοποιήσουμε τις λεπτομέρειες της στέγασης 4 οιοκογενειών αστέγων), παρέπεμψε, τηλεφωνικώς, στις γνωστές καλένδες της δημοτικής γραφειοκρατίας (κάντε μας ένα γραπτό αίτημα, κλπ, κλπ) το θέμα. Προφανώς δέχτηκε την “γραμμή” των προϊσταμένων του.

Θα πρέπει κάποιος (ας το κάνω εγώ) να πεί στους προϊσταμένους του ότι, η αναλγησία προς τη χειμαζώμενη κοινωνία, δεν αποτελεί την καλύτερη μέθοδο δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης και αποδοχής, μεταξύ της κοινωνίας αυτής και των ηγετών της. Όσο δε οι συνθήκες της φτώχειας και του εξευτελισμού της αξιοπρέπειας θα αγριεύουν, τόσο θα αγριεύει και το αίσθημα απαρέσκειας και εχθρότητας της κοινωνίας προς τους ηγέτες της, σε όποια βαθμίδα της ιεραρχίας αυτής της ηγεσίας και αν βρίσκονται....
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.