ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Έρευνα στο Δήμο Θερμαϊκού από τη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος
Μεγάλη απάτη αποκαλύπτεται στο Δήμο Θερμαϊκού  για τη μαύρη εργασία.  Η καλοστημένη μαύρη επιχείρηση έχει προκαλέσει την παρέμβαση του εισαγγελέα Θεσσαλονίκης ενώ στο στάδιο του ελέγχου μπήκε  το “τμήμα των εσωτερικών υποθέσεων” καθώς και  το “τμήμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος”.
  
Ήδη  ξεκίνησε ο έλεγχος όλων των σχετικών εγγράφων, αλλά και των περιουσιακών στοιχείων τριών πρωτοκλασσάτων στελεχών της δημοτικής αρχής.  Οι αρμόδιοι υπάλληλοι ξεκίνησαν την έρευνα απο την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και κανουν φύλλο φτερό τα πάντα,  ενώ αναζητούν στο εξωτερικό τις καταθέσεις των τριών, για το ενδεχόμενο ξαφνικού  και παράνομου πλουτισμού. Οι δηλώσεις του πόθεν έσχες βάζουν στο στόχαστρο κυριολεκτικά τα τρία στελέχη του Δήμου Θερμαϊκού – που απ’ ό,τι φαίνεται – έχασαν τον ύπνο τους.
Η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα  πέντε  μηνών καθως  θα επεκταθεί σύντομα και στο εσωτερικό των υπηρεσιών του Δήμου Θερμαϊκού. Έτσι   δεν αποκλείεται το γεγονός να ακολουθήσουν συνταρακτικές αποκαλύψεις.
Α. Ζαβέρκος: ΔΕΧΤΗΚΑ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ

Στο μεταξύ βροχή καταγγελιών για μαύρη και ανασφάλιστη εργασία από τους ίδιους τους εργαζόμενους στον Δήμο Θερμαϊκού σημειώθηκαν το τελευταίο δίμηνο.
Ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνης Ζαβέρκος  νοιώθει δικαιωμένος αφού ήταν αυτός που κατήγγειλε για πρώτη φορά την μαύρη εργασία και την πολιτική των ημετέρων από την σημερινή διοίκηση.
Στην 17η συνεδρίαση του ΔΣ καταγγέλθηκε από τον κ. Ζαβέρκο ότι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις μαύρης εργασίας που θα αποκαλυφθούν  σύντομα. Συγκεκριμένα μίλησε για εργαζόμενους χωρίς ένσημα και εργαζόμενοι που δεν ήταν καταγεγραμμένοι ως υπάλληλοι του δήμου, εργαζόμενους που προσλήφθηκαν με άλλη ειδικότητα και εργάζονται με διαφορετική, εργαζόμενους που προσλήφθηκαν ως εργάτες γενικών καθηκόντων και τους χρησιμοποιούσε ο δήμος ως οδηγούς απορριμματοφόρων και μάλιστα ένας από αυτούς είχε κατασχεμένο δίπλωμα λόγω μέθης. Επίσης εργαζόμενους που επί δημαρχίας Απόστολου Οικονομίδη εργαζόταν κανονικά με ένσημα και ασφάλεια και σήμερα εμφανίζονται αρχικά ως εθελοντές και μετά από 7 μήνες μετά από τις καταγγελίες, ως εργάτες με σύμβαση έργου που κόβουν αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης.
Τελικά δικαιώθηκε ο Αντώνης Ζαβέρκος, αφού κατατέθηκαν πλήθος καταγγελιών στο ΙΚΑ Καλαμαριάς για μη καταβολή δεδουλευμένων, χωρίς ασφάλεια και ένσημα. Το ΙΚΑ κάλεσε σε απολογία τους υπεύθυνους αντιδημάρχους και προέδρους επιχειρήσεων του Δήμου μας. Να σημειωθεί ότι οι καταγγελίες των εργαζομένων συνοδεύονται από μαρτυρίες τρίτων και είναι στην διάθεση κάθε αρμοδίου οι αριθμοί πρωτοκόλλων και τα αντίγραφα των καταγγελιών.
Επίσης γίνεται έρευνα και συλλέγονται στοιχεία (φωτογραφίες, φωτοαντίγραφα τιμολογίων, κλπ) και από άλλους εργαζόμενους, τα οποία θα κατατεθούν συμπληρωματικά στον εισαγγελέα, για τυχόν νομικές ευθύνες.
Περιμένουμε την θέση που θα πάρει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου που θέλει να δείχνει ότι δεν ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές.


πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.