Ο χαρακτηρισμός ανήκει στο "είδος" εκείνο της κοινωνίας μας, το οποίο κατά κανόνα δεν καταλαβαίνει παρά τη μισή από την αλήθεια και που την εκμεταλλεύεται για τις προσωπικές του ανάγκες καθώς και τις ανάγκες της ομάδας του. Είναι το είδος εκείνο που αρέσκεται στις ετικέτες και τις κολλάει οπουδήποτε για να πλασάρει το δικό του ηθικό προφίλ.

Αυτοί οι ηθικολόγοι της δεκάρας που μιλούν για αυθάδεια, κυνισμό, καχυποψία, υποκρισία, αγνωμοσύνη χωρίς να μπουν καν στον κόπο να δικαιολογήσουν όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούν για εισαγωγή σε κατάπτυστα κείμενα, είναι αυτοί που βλέπουν τις ομάδες σκεπτομένων και δραστηριοποιούμενων πολιτών ως απειλές για τις δικές τους πεποιθήσεις και τη δική τους ΑΔΡΑΝΕΙΑ.


Το δικό μας λεξικό κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου στη λέξη Σεβασμός λέει ότι είναι ένα αίσθημα εκτίμησης που οφείλεται στην αξία. Και σε κάθε περίπτωση εμπνέεται  δεν εξαναγκάζεται.
Στο δικό σας λεξικό η αγωνιστικότητα και η διεκδίκηση είναι συνώνυμες με την εκμετάλλευση και την αγένεια.
Κατά τις δικές σας ερμηνείες οι δημότες που ζουν σ΄ένα δημοκρατικό καθεστώς κάνουν κατάχρηση της δημοκρατίας και επιδεικνύουν "προκλητική ασέβεια" όταν ζητούν το λόγο να τοποθετηθούν στη συνεδρίαση του ΔΣ.    Τι θράσος !!!  Απέναντι στους εκλεγμένους άρχοντες του τόπου.  Τι κι αν το θέμα αφορά δράσεις αλληλεγγύης και στήριξης ευπαθών ομάδων. Οι κανονισμοί δεν επιτρέπουν την συνδιαλλαγή με ομάδες που δεν είναι νομιμοποιημένες  και αναγνωρισμένες.
Και το εξουσιαστικό πρόσωπό σας ρίχνει επιτέλους το προσωπείο της δημοκρατικότητάς σας αφού είναι έτοιμο δήθεν να παραβλέψει μια σειρά από παρατυπίες προς χάριν της "ευαισθησίας" που σας διακρίνει. Αλλά η αγωγή σας δεν σας επιτρέπει να ανέχεστε συμπεριφορές οι οποίες δείχνουν αγανάκτηση, άσχετα με την τραγική, όπως παραδέχεστε κατάσταση που βιώνουμε όλοι.
Η διαμόρφωση επίσης του χαρακτήρα σας ήταν τέτοια που δεν σας οδήγησε σε συνδικαλιστικές αναζητήσεις, σαν αυτούς τους πρώην που μέμφεστε. Δεν περάσατε ποτέ σαν φοιτητής από την ΟΝΝΕΔ, δεν στηρίξατε δεξιούς υποψήφιους στις τελευταίες εκλογές που τους περιφέρατε δεξιά κι αριστερά, ενώ την ίδια στιγμή φλερτάρατε με συγκεκριμένο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στην Β' περιφέρεια, διαβεβαιώνοντάς τον ότι θα τον στηρίξετε, αποδεικνύοντας εκτός από το πολιτικό και το ηθικό σας "βάρος".  Τι ήταν όλοι αυτοί αντιμνημονιακοί;
Αλλά ακόμη κι αν τα ξεχάσατε υπάρχει και το τελευταίο σας ρεζιλίκι, όταν υποδεχτήκατε και περιφέρατε την κα Μπακογιάννη στο Δήμο μας, ρεζιλίκι που έγινε γνωστό και στο πανελλήνιο. Εσείς λοιπόν δεν δικαιούστε να μιλάτε γι' αυτούς που το παίζουν υποκριτικά αντιμνημονιακοί, γιατί αυτοί το αποδεικνύουν με τα έργα τους. Και με τα δικά σας έργα αποδείξατε πόσο καλός υποκριτής μπορεί να είστε αλλά και πόσο καλός εραστής της εξουσίας.
Η αποτελεσματικότητα και η υπευθυνότητα που επικαλείστε, για σας σημαίνει ησυχία και φρονιμότητα απέναντι στο "κατεστημένο". Για το δικό μας λεξικό είναι καλλιέργειες εκτάσεων που παραχωρήθηκαν από ιδιώτες και που προβλήθηκαν σχεδόν απ' όλα τα κανάλια και ραδιοφωνικές εκπομπές, αποσπώντας επαίνους και ανακινώντας το ενδιαφέρον σ' όλη την επικράτεια.
Για τη δράση του Ανταλλακτηρίου που στήνεται, για την πρωτοβουλία καταγραφής αστέγων και τόσα άλλα που δρομολογούνται προβλήθηκε ο Δήμος Θερμαϊκού στο πανελλήνιο. Είναι απροσμέτρητο θράσος από την πλευρά σας  να απαξιώνεται ένα τέτοιο κίνημα με θεωρητικολογίες και ορισμούς που στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν και να μπερδέψουν μόνο τους αφελείς στους οποίους πλέον απευθύνεστε.


Αναμφίβολα είχαμε την επίγνωση ότι διοικούμαστε από ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν ωφεληθεί  από την μέχρι τώρα επαφή τους με τα κοινά. Διαπιστώνουμε όμως και τη σύγχυση που διακατέχει τον Πρόεδρο όσον αφορά τη "φιλανθρωπία" και την "ευαισθησία". Δεν καταλαβαίνουμε τι θέλει να πει ο ποιητής όταν αναφέρεται στην Εκκλησία και στη δράση της. Υπονοεί  να μην αναπτυχθεί καμία πρωτοβουλία στήριξης ευπαθών ομάδων εξαιτίας της ύπαρξής της; Και για την δήθεν "ευαισθησία" μας, αποδείχτηκε στην πράξη αν είναι όντως δήθεν. Όσον αφορά το μονοπώλιο για το οποίο γίνεται λόγος θα επαναλάβω και πάλι ότι από τα έργα σας κρίνεστε. Περιμένετε να κάνουν οι άλλοι  αυτά για τα οποία εσείς αποδεικνύεστε ανίκανοι και μάλιστα εσείς χρησιμοποιείτε το περιτύλιγμα του εθελοντισμού και της προσφοράς.
Πρέπει να παραδεχθείτε ότι εκείνο που δεν ανέχεστε είναι η κριτική που σας ασκείται. Την βαφτίζετε αμέσως κακοπροαίρετη και εξαιτίας της απραξίας σας οδηγείστε σε καχυποψία απέναντι σε όλους όσοι δραστηριοποιούνται.  Γι' αυτό και το πομπώδικο ύφος που προτρέπει να ενταχθεί η ομάδα των Ανεξάρτητων, όπως και κάθε ομάδα δράσης, κάτω από την σκέπη του δήμου, το μόνο που προσθέτει στην πολυλογία σας είναι η απόδειξη της ανικανότητάς σας και η προσπάθεια διάσωσης του κομφορμισμού σας.


Η διαδρομή του κάθε ανθρώπου δείχνει τις ικανότητές του. Απ' ό,τι φαίνεται η δική μας διαδρομή σηματοδοτεί μια νέα πορεία προς τα ΕΜΠΡΟΣ, η οποία έχει να υπερνικήσει πολλές δυσκολίες και εμπόδια.
Είμαστε ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ σε όλους εκείνους που μας μύησαν στην επαφή με  την αλήθεια και έγιναν ο πραγματικός μας δρόμος προς αυτήν. Ελπίζουμε αυτοί που θα θελήσουν να μας αντιγράψουν να μην διακατέχονται από ζηλόφθονη αγωνία γιατί αλλιώς θα οδηγηθούν στην παραχάραξη.


Ένα μέλος της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού


σημ. Ακτιβιστή: αποτελεί σχολιασμό στο  «Ευαισθησία» δια ροπάλου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

6 comments:

  1. ΒΡΕ ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ...ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ...ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΟΔΟ,,ΜΕ ΦΩΝΑΣΚΙΕΣ...ΚΑΙ ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΟΣ..ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ...ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΟΛΑΟΥΖΟΙ,,ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΗΜΕΡΑ,,ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,,ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΡΑΥΓΙΤΣΕΣ??..ΤΙ ΣΥΝΕΒΕΙ?..ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ??..ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΠΑΛΙ ΝΑ ΤΡΟΥΠΟΣΟΥΝ,,ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΕΡΑΣΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ...ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΝΕΟ ΕΔΑΦΟΣ..ΕΜΠΑΙΝΕ ΓΙΟΥΤΣΟ..ΡΙΞΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΣΟΥ,,ΤΟ ΚΑΚΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ..ΕΝΩ ΕΣΥ..ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΜΠΙΔΑΚΙΑ..ΤΟΥ ΓΥΡΟΛΟΓΟΥ.ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ....ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΥΘΗΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΑΚΕΥΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ..ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΑΛΑΚΤΗΡΙΟ ΘΕΡΜΟ ΟΥΤΕ ΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ..ΟΥΤΕ ΤΑ ΚΑΠΕΛΑ..ΔΙΝΟΥΝ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΣΟΥ,,,ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΙΟ ΔΙΑΦΑΝΟΣ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ..ΟΧΙ ΕΣΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ. Καριώτης έχει την τάση να σκέφτεται κατά «διαμερίσματα». Μπορεί να υποστηρίζει για παράδειγμα την αριστερά και ταυτόχρονα «γλύφει» όλους τους καρεκλοκένταυρους στη ΔΕΞΙΑ και στο ΠΑΣΟΚ με την ίδια ευκολία που αποδίδει σε άλλους αυτές τις κατηγορίες.
    Τον χαρακτηρίζει εξάλλου το ρητό: «ΚΡΙΝΕΤΕ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ». Αυτή η συμπλεγματική στάση του βέβαια προέρχεται από την πλανόδια αιλουροειδή φύση του, η οποία όταν διαμαρτύρεται συντελεί στην ανάπτυξη της κακοφωνίας.
    Στην προσπάθειά του να χτυπήσει εμένα προσωπικά αποδεικνύει και το μέγεθος της νοημοσύνης του, σ' ένα κείμενο που ενώ δεν έχει τη δική μου υπογραφή, σχολιάζει τη δική μου προσωπική πορεία.
    Ευτυχώς κ. Καριώτη που οι δρόμοι μας δεν συναντήθηκαν ποτέ, γιατί αλλιώς θα ήσασταν αναγκασμένος να αφήσετε τις ονειροπολήσεις στις οποίες περιδιαβαίνατε τόσα χρόνια περιμένοντας από ευσεβείς πόθους να δείτε να αλλάζουν τα πράγματα γύρω μας. Όλοι ονειρευόμασταν κάποτε, κάποιοι όμως έμειναν εκεί, αποδεικνύοντας και την παιδικότητα της ηλικίας τους.
    Κάποιοι άλλοι αντιθέτως πάλεψαν για να κατοχυρώσουν δικαιώματα, να διεκδικήσουν μια αξιοπρεπή ανθρώπινη κατάσταση και να διακηρύξουν ότι η ιστορία δεν μπορεί να παραμένει απαθής για την τύχη του μεγαλύτερου τμήματος της ανθρωπότητας. Αυτά πάλεψαν και γι' αυτά παλεύουν με συνέπεια και σταθερότητα τόσα χρόνια. Και όταν αποφάσισαν να κατέβουν από το καράβι, αυτό δεν βούλιαξε, όπως υποστηρίζεις, αλλά αντιθέτως αυτοί που έμειναν είχαν πολλά να κερδίσουν, αν βέβαια έκαναν και τους αμοιβαίους συμβιβασμούς. Κάτι που νομίζω ΕΣΥ το ξέρεις πολύ καλά, γιατί απόλαυσες το ταξίδι με όλα του τα εξτρά. Η δική μου όμως πυξίδα με οδήγησε σε διαγραφές (βλέπε αντιφρονούντες), σε δράσεις όπως το στήσιμο συνεταιρισμού με πάνω από 1000 μέλη, η διαμόρφωση ενός μετώπου με ξεκαθαρισμένους στόχους και άλλες παρόμοιες δράσεις για τις οποίες σίγουρα θα αναλωνόσασταν σε συζητήσεις και ίντριγκες βολιδοσκοπώντας προσωπικά οφέλη. Και επειδή μιλήσατε για κρυστάλλινη πορεία, όσο κι αν ερευνήσετε την δική μου, δεν θα βρείτε πουθενά θητεία σε καμιά διορισμένη ή πολύ περισσότερο έμμισθη θέση, όπως η κολαούζικη συμπεριφορά απαιτεί και την οποία εσείς ξέρετε να διαπραγματεύεστε τόσο καλά.
    Γυρολόγους λοιπόν και τσιμπιδάκια ψάξτε μέσα σας, γιατί εκεί είναι κρυμμένα.

    ΥΓ. Καταλαβαίνω τον πόνο σας και την πίκα σας αλλά μάθετε να ερμηνεύετε επιτέλους σωστά τα κείμενα που αναρτώνται. Ο συντάκτης του κειμένου μιλάει για τον κ. Στεφανίδη, που αποφασίσατε να γλείψετε (αλήθεια τι σας έταξε;), για στήριξη και σε άλλον υποψήφιο που ανήκει σ' άλλη παράταξη από τη νεοφιλελεύθερη, που όπως διατείνεστε έμεινε πιστός.
    Μην βιάζεστε να δώσετε τα διαπιστευτήριά σας. Όσο κι αν νιαουρίζετε αποδεικνύετε την ακαταλληλότητά σας.
    Και κάτι τελευταίο, αν ανεβαίνει η Αριστερά αυτό οφείλεται σε κάποιους ανθρώπους που τρέχουν και κάνουν πράξη τα πιστεύω τους, που διαχρονικά είναι ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε όλα τα μεταπολιτευτικά χρόνια η αριστερά έπαιξε ένα ρόλο ηθικού εισαγγελέα, ο οποίος καθόριζε στην κυριολεξία την ηθική υπόσταση του οικοδομούμενου συστήματος, ανεξάρτητα ποιος το οικοδομούσε. Θεωρούσε (όπως ακόμη θεωρεί) ότι αυτοδίκαια κατέχει το αποκλειστικό δικαίωμα να χαρακτηρίζει ό,τι αναπνέει ή κινείται σύμφωνα με το δικό της σύστημα αξιών. Αυτό της το ρόλο τον αποδέχθηκε ο ελληνικός κόσμος. Θυμόμαστε όλοι ότι τις σφραγίδες της προοδευτικότητας της μοίραζε κατά το δοκούν και ότι καμμία οποιουδήποτε είδους επένδυση δεν προχωρούσε εφόσον δεν έμπαινε η σφραγίδα της νομιμότητας, την οποία φυσικά μόνο η αριστερά μπορούσε να δώσει. Ηθικός αυτουργός λοιπόν η αριστερά, μαζί με όλους τους υπόλοιπους φυσικούς αυτουργούς του θαυμάσιου πολιτικού οικονομικού και κοινωνικού συστήματος.
    Τώρα διαρρηγνύει τα ιμάτιά της και θυμίζει μια ταινία παλιά ελληνική όπου η Μίτση Κωνσταντάρα έλεγε στην κόρη της : καλά εμένα πήγες και άκουσες? είχαν να λένε για μένα στο Βόλο ή τρελλω...... με τόνομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΤΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ,,,,ΣΑΝ ...ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ,,ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ...ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ,,,ΝΑ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΕΣΕΝΑ ΧΡΗΣΤΟ.....ΕΙΜΑΙ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ,,,ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ,,,ΑΛΟΙΩΣ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΤΟΥ,,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΕΤΟΥΝ ΛΑΣΠΗ,,ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ..ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ,,ΟΙ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ..ΠΟΥ ΧΑΛΑΝΕ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΑΡΧΙΖΕΙ.....ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,,ΒΡΙΖΩΝΤΑΣ ΑΝΩΝΥΜΑ ΤΟΝ ΚΑΡΙΩΤΗ, ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ,ΤΟΝ ΤΡΟΚΑΝΑ,ΚΛΠ ΚΛΠ ?ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΑΜΑΡΤΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΕΙ? Ο ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΔΕΝ ΕΚΡΥΨΕ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ,,,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΗ ΣΕ ΜΑΣ,,ΑΛΛΑ ΜΕΝΕΙ Σ ΑΥΤΗΝ.,,,ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΟΡΟΠΗΔΑΝΕ,ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ,ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΑΝ ΚΟΛΙΜΠΙΘΡΑ ΤΟΥ ΣΙΛΩΑΜ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ .αν δεν εχεις δρομο να δειξεις,,κοψε το δαχτυλο σου..μη δειχνεις τον γκρεμο.ΧΡΗΣΤΟ Η ΤΑΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΠΕΛΩΝΕΙΣ ΤΟ ΟΤΙ ΑΓΝΟ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ,,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟ..ΣΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ,,ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΗΘΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. . ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΓΚΡΙΝΙΕΣ.ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΧΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ,,ΕΜΕΙΣ ΚΡΙΘΗΚΑΜΕ...ΕΣΕΝΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΗΣΤΙΚΕΣ ΣΟΥ ΟΡΕΞΕΙΣ ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ.ΜΗΝ ΚΟΝΤΕΝΕΙΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΛΩΣΕΙΣ ΕΣΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΥΡΙΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑ ΣΕΡΝΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΝΟΚΕΦΑΛΗ ΜΕ ΠΙΑΣΑΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ, ΠΟΥ ΑΠΕΧΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΛΥΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΑΦΗΝΕΙ ΣΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ, ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΕΣ, ΟΜΑΔΟΥΛΕΣ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ, ΜΕ ΤΗΝ "ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ" - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ - ΠΟΥ ΕΠΕΔΕΙΞΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΑΛΛΑ ΑΣΥΔΟΣΙΑ. ΕΧΩ ΣΙΧΑΘΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
    ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλοι αυτοί που μιλούν για "κέντρα" κι "επίκεντρα" το μόνο που επιβεβαιώνουν είναι οι κομπλεξικές αντιλήψεις που έχουν για τους εαυτούς τους και τους χώρους που υπηρέτησαν.
    Κανείς δεν διεκδικεί μονοπώλια στην ευαισθησία και κανείς δεν διατυμπανίζει την φιλευσπλαχνία ως πολιτική στάση σ' ένα υπάρχον σάπιο σύστημα, εκτός βέβαια από κάποια ρουφιανόσκυλα που έχουν χρόνια εκπαιδευτεί σε τέτοιου είδους γαυγίσματα και πολιτικές κορώνες.
    Η ευαισθησία κι η φιλευσπλαχνία δεν μεταδίδεται, δεν διδάσκεται, δεν καταχτιέται γιατί αλλιώς γίνεται παρελθόν κι αποτελεί ψέμα. Βιώνεται όπως βιώνεται η ίδια η ζωή κι έτσι μόνο κερδίζει την υπόστασή της ως πραγματική και χρήζει όλους όσους την υπηρετούν σε αληθινούς μαχητές.

    ΥΓ. Εσύ κ. ανώνυμε που αρέσκεσαι σε λεονταρισμούς με βρισιές του τύπου "ουστ κοπρόσκυλα" πρόσεξε γιατί πολλά λιοντάρια καταλήγουν στο τσίρκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.