δήμαρχε, αυτό είναι το "έργο" σας για την Επανομή, ένα χρόνο τώρα.
Αλλάξαμε δήμαρχο, αλλάξαμε αντιδήμαρχο, αλλάξαμε νταβατζή, αλλάξαμε και τις κουρτίνες στο μπουρδέλο που λέει και το γνωμικό, αλλά τι είχες Γιάννη μ', τι είχα πάντα Επανομή μ'. Μωρ'ε καλά λέγανε: για να δουλέψει το "μαγαζί", τις πουτάνες πρέπει ν' αλλάξεις κι όχι τις κουρτίνες.
Ένας χρόνος Καλλικρατική φαγούρα στο Θερμαϊκό και "όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν" όπως έγραφε κάποτε ο Ρασούλης. Με τέσσερις πρώην δημάρχους στην ομάδα θάπρεπε σήμερα ο δήμος να "πετάει" και να διεκδικεί και τίτλο. Κι όμως αντί ν' αρχίσουν να φαίνονται σημάδια ανάκαμψης με τις μεταγραφές που έγιναν, πάλι ουραγοί θα τερματίσουμε (βλ. Θέρμη, Καλαμαριά, Προποντίδα κλπ μπροστά στον όμιλο).
Κι ερχόμαστε στο ερασιτεχνικό – τοπικό πρωτάθλημα. Έγραφα πριν 6 μήνες:
«...Κάνοντας μια σύντομη αναφορά στα τεκταινόμενα, από την επιβολή της υποχρεωτικής συνένωσης Δήμων και Κοινοτήτων με το σχέδιο Καποδίστριας  ο πρώην δήμος μας βρέθηκε να κολυμπά στα θολά νερά της υποβάθμισης και της απαξίωσης, κρίνοντας εκ του εξάμηνου αποτελέσματος...»
Το εξάμηνο, λοιπόν, έγινε χρόνος και ξαναπιάνω το προεκλογικό φυλλάδιο του σημερινού δημάρχου στα χέρια μου. Τι κύρος και τι αυτοπεποίθηση σου εμπνέει αυτό ο άνθρωπος όπως τον βλέπεις να ζητάει επιτακτικά τη ψήφο σου απ’ το εξώφυλλο της προεκλογικής βίβλου των υποσχέσεών του. Με το ζόρι να θέλει να σε σώσει. Γίνεται τώρα εσύ να μην τον ψηφίσεις; Τον ψήφισα λοιπόν, (λέμε τώρα) και έρχομαι μετά από ένα χρόνο να τον ρωτήσω, μεταφέροντάς του κι ένα απόφθεγμα που μούλεγε η γιαγιά μου :
«πιδούδι μ’, του τάξ(ι)μου θέλ(ει) κι δόσ(ι)μου» :
"το τάξιμο θέλει και δώσιμο"
- Πού είναι δήμαρχε το αποχετευτικό και το δίκτυο απορροής ομβρίων;
- Πού είναι δήμαρχε η κυκλοφοριακή μελέτη και η ασφαλτόστρωση;
- Πού είναι η ενδοδημοτική  συγκοινωνία; Κι εκείνο με τους δρόμους κυκλοφορίας αγροτικών μηχανημάτων τι τόθελες;
- Γιατί δεν άλλαξες τους αμιαντοσωλήνες ακόμα και μας ποτίζετε καρκίνο;
- Το 5ο νηπιαγωγείο και το 4ο δημοτικό (και το γυμνάσιο στο Μεσημέρι) γιατί τα έταζες αφού ήξερες ότι δεν είναι στο χέρι σου; Κι ήθελες να μας κάνεις και παιδικό σταθμό;
- Πού είναι η αξιοποίηση του υδροβιότοπου και τουCamping;
 Έγραφα τότε : «…Να μην αναφερθώ στα εξωπραγματικά : σύνδεση Επανομής και Μεσημερίου με δίκτυο φυσικού αερίου… Εμείς δε θέλουμε να μας κάνετε Δανία του Νότου – όπως έκανε την Ελλάδα ο Άλλος. Θέλουμε ίση μεταχείριση και να μην υποβαθμιστούν οι υπηρεσίες που παρείχε μέχρι πέρσι ο Γολιάθ της αυτοδιοίκησης ο Οικονομίδης. Έστω κι αυτές…»
Χάσαμε δύο καλοκαίρια εις το όνομα του αποχετευτικού κι αποχέτευση αμφιβάλλω αν θα δούμε στην Επανομή. Έχει περάσει ένας χρόνος που πήρες τη σκυτάλη της υποκρισίας απ' τον Οικονομίδη. Ενημέρωση για το θέμα; Ανύπαρκτη. Έχουμε να σε δούμε απ' τις 25 Μαίου 2011 σ' εκείνη την συγκέντρωση - παρωδία στο Δημ. Θέατρο. Α! ξέχασα. ήρθες και το καλοκαίρι στο παράνομο μπουζουξίδικο του Πολύδωρα, παρα θιν' αλός του Ποταμού. Αλλά οι σχέσεις με τους δημότες δε χτίζονται στην άμμο δήμαρχεεε. Να σε βλέπουμε κι από κοντά πού και πού. Να πατήσει κι η μερσεντές σου καμμιά λακούβα απ' αυτές που σ' εμάς έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής τα δυο τελευταία χρόνια.
Αυθαιρετώντας, σου μεταφέρω την αγωνία των επαγγελματιών αυτού του τόπου αλλά και όλων των κατοίκων πιστεύω. 
  • Η Επανομή "σβήνει" χρόνο με το χρόνο, δήμαρχε. 
  • Φθίνει εμπορικά, πολιτιστικά, τουριστικά, δήμαρχε. 
  • Πονάει στο παρατημένο οδικό δίκτυο και πνίγεται στα σκουπίδια, δήμαρχε.
  • Φωνάζει μέσα από παραμελημένες αθλητικές εγκαταστάσεις.
  • Αναστενάζει με τα υπέρογκα δημοτικά τέλη που πληρώνει χωρίς ανταποδοτικότητα.
Μπορώ να απαριθμώ συνέχεια παράπονα και προβλήματα αλλά κλείνω με τον παραποιημένο τίτλο : "τι είχα Γιάννη μ' (Αλεξανδρή); - οτι είχες πάντα (Επανομίτη)" (δυστυχώς)
Καλή χρονιά λοιπόν δήμαρχε. Αλλά καλή θα είναι μόνο για σένα. Γιατί για μας θα είναι κακή, στραβή κι ανάποδη. Και δε ξέρω πώς και για πόσο θα αντέχεις να είσαι ευτυχής ανάμεσα σε δυστυχισμένους.

Από τον Αιθερόπλωο
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.