Δυστυχώς για τους δημότες του Θερμαϊκού αποδεικνύεται, ολοένα και συχνότερα, η ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής ακόμα και σε ζητήματα που  δεν θα περίμενε κανείς.
Μας δημιούργησε άσχημη εντύπωση το αλαλούμ που επεκράτησε χθες το βράδυ στο ΚΑΠΠΑ, στην θεατρική παράσταση "ΤΟ ΓΑΛΑ". Μια πραγματικά πολύ δυνατή θεατρική παράσταση από το θέατρο "Μεταξουργείο" της Άννας Βαγενά.  
Μια παράσταση της οποίας τη διοργάνωση υπέγραφαν, σύμφωνα και με το δελτίο τύπου που απέστειλαν στα ΜΜΕ της περιοχής, ο Δήμος Θερμαϊκού, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης.


Και καταρχήν αφού συγχαρούμε την Αντιδημαρχία Παιδείας που "ξετρύπωσε" την δωρεάν παράσταση (που ως γνωστόν χρηματοδοτείται από πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας) θα πρέπει να καταλογίσουμε σ' αυτή τα δύο βασικότατα λάθη, που δημιούργησαν αλγεινές εντυπώσεις σε πολλούς συμπολίτες μας που έσπευσαν να παρακολουθήσουν το θεατρικό έργο.


Η δωρεάν είσοδος (ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία) είναι ένα ιδιαίτερο κίνητρο, αλλά η μαζική μετακίνηση των ΚΑΠΗ της περιοχής, ελαχιστοποίησε τις διαθέσιμες θέσεις για τον υπόλοιπο κόσμο. Και  δεδομένης της μιας και μοναδικής παράστασης, δημιούργησε κομφούζιο από τον συνωστισμό και οδήγησε σε αποχώρηση πλήθους εκνευρισμένων δημοτών.


Το δεύτερο άσχημο σημείο της διοργάνωσης ήταν η μη ενημέρωση (μέσω του επίσημου δελτίου τύπου) ότι το έργο ήταν ακατάλληλο για παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών. Με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένα ακόμη πανδαιμόνιο με γονείς που είχαν μαζί τους και μικρά παιδιά.




Αν και μας πείραξε που χάσαμε την παράσταση και την εκπληκτική ερμηνεία της μεγάλης Άννας Βαγενά, περισσότερο θλιβόμαστε που χάνει σε αξιοπιστία η Αντιδημαρχία Παιδείας (και συνακόλουθα η Διοίκηση του Δήμου), για ένα πολιτιστικό γεγονός που μόνο οφέλη θα έπρεπε να της προσέδιδε.Μάλιστα κάποιοι σχολίασαν πως η Διοίκηση κατάφερε να "χύσει και πάλι το γάλα" παραπέμποντας στη λαϊκή ρήση με την αγελάδα.


Προσέξτε κύριοι από δω και πέρα. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις δεν είναι ήσσονος σημασίας, ούτε "τρέχουν" με τον αυτόματο πιλότο.


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.