Δείχνει να βρίσκει το βηματισμό της και ν'αρχίζει να πατάει σταθερά στα πόδια της, η νεοεμφανιζόμενη Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού. Αυτό φανερώνουν τόσο η μεγάλη απήχηση που βρίσκει στους κατοίκους του Θερμαϊκού, ο αγώνας ενάντια στο χαράτσι που ξεκίνησε πριν από ένα μήνα σχεδόν αλλά κυρίως  η εξάπλωσή της σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. 


Στη χθεσινοβραδινή της συνέλευση που είχε μεγάλη συμμετοχή 


  • προχώρησε στη διεύρυνση της Συντονιστικής της Επιτροπής με προσθήκη και νέων αξιόλογων μελών
  • ψηφίστηκε ομόφωνα το πολιτικό στίγμα της Πρωτοβουλίας (το κείμενο θα αναρτηθεί στο μπλογκ που θα γίνει τις επόμενες μέρες αλλά και στη σελίδα της στο φέισμπουκ) που θα αποτελέσει και κάλεσμα για όλους όσους συμφωνούν να αρθρώσουν την Πρωτοβουλία
  • συγκρότησε δύο επιτροπές που θα εξετάσουν τη δυνατότητα και θα εξειδικεύσουν τεχνικές και οργανωτικές λεπτομέρειες σχετικά με α) Δίκτυο ανταλλαγής  αγαθών και υπηρεσιών χωρίς χρήματα, χρησιμοποιώντας μια τοπική ανταλλακτική μονάδα και β) Ίδρυση βιομονάδων κοινών καλλιεργειών, εθελοντικά από δημότες. 
  • αποφάσισε να παραστεί στο σημερινό απολογισμό της Δημοτικής αρχής, που θα γίνει στο Ξενία στις 7 μμ, καταθέτοντας προτάσεις και παρεμβαίνοντας ενεργά στα δημοτικά πράγματα.
Όλα δείχνουν πως κάτι καλό γίνεται στο Θερμαϊκό. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος και  είναι η  αναχαίτιση στην επίθεση φτωχοποίησης που επιχειρείται από την κεντρική εξουσία ενάντια στα λαϊκά στρώματα.


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.