Με μια μεταχρονολογημένη αλλά και πάντοτε ζώσα και δρώσα μικροπαραταξιακή αντιπαλότητα (με αφορμή τα ελλείμματα που κληροδότησαν στο νέο δήμο οι πρώην τρεις δήμοι) επιχειρήθηκε να υπερκαλυφθεί  μια διαδικασία (απολογισμός της Δημοτικής αρχής), που από τον ορισμό της είναι  η θεσμοθετημένη μέρα ελέγχου του Δήμου από τους δημότες.
Κατά την ταπεινή μας γνώμη, επιχειρήθηκε να γεμίσει από ανούσιες σε μεγάλο μέρος της αναφορές από τον εισηγητή Δήμαρχο (μέχρι και για τον αριθμό λουλουδιών που φυτεύτηκαν σε παρτέρια μας πληροφόρησε) μέσα στον απαραίτητο απολογισμό στοιχείων.
Οι παριστάμενοι δημότες δεν έδειξαν να αποπροσανατολίζονται (τόσο από  την  πλασματική εικόνα που δόθηκε, όσο και από τις γνωστές έριδες) και έθεσαν σημαντικά ζητήματα θίγοντας τόσο τις σημαντικές παραλείψεις αλλά κυρίως την παντελή απουσία ενός απαραίτητου σχεδίου δράσης, ικανού να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα του ζώντος δήμου (κοινωνίας - πολιτών) και όχι της παράθεσης μεταχρονολογημένων αριθμών.
Και μπορεί για κάποιους να έχει ενδιαφέρον η διαρκής  αντιπαράθεση αριθμών και στοιχείων αλλά το ζητούμενο επιβάλλεται να είναι η διασφάλιση και η προφύλαξη της κοινωνικής συνοχής, ιδιαίτερα στη σημερινή βάρβαρη επίθεση που δέχονται οι ελευθερίες και τα λαϊκά εισοδήματα, από τις υποτελείς ελληνικές κυβερνήσεις.
Στα πλαίσια αυτής της λογικής - πέραν των τοποθετήσεων πολιτών - ετέθη, από την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού, υπόψη των δημοτικών συμβούλων κείμενο, που υπογράφεται από τον Πρόεδρο του ΔΣ  με τίτλο "Μπαχαλάκηδες χτύπησαν το Δήμο μας" και, στο οποίο με προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς επιχειρείται να διασυρθεί και λοιδορηθεί η σημαντική και ελπιδοφόρα παρέμβαση των πολιτών στη Συνεδρίαση. Μια παρέμβαση που οδήγησε το ΔΣ σε ψήφισμα για το χαράτσι της ΔΕΗ, που μέχρι σήμερα ούτε στην σελίδα του Δήμου   δημοσιοποιήθηκε. Ζητήθηκε δε να πάρουν θέση για το απαράδεκτο αυτό κείμενο, που εμπεριέχει παρόμοιες διχαστικές απόψεις  με αυτές του Πάγκαλου, που χαρακτήρισε του αγανακτισμένους ηλίθιους και μαλάκες. Καταγγελτική ήταν και η στάση της κ. Μόραλη, που χαρακτήρισε το κείμενο όχι απλά προσβλητικό, αλλά επικίνδυνο, που εκφράζει την προθυμία ένταξης κάποιων σε  άρματα που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης αλλά και της συκοφάντησης των κινημάτων πολιτών. Προς τιμήν του, ο Δήμαρχος διαχώρισε τη θέση του.


Κατά τα άλλα υπήρξαν αναφορές από πολίτες για την άθλια πραγματικότητα της σχολικής στέγης, την αλγεινή και μόνιμη εικόνα του σκουπιδένιου δήμου, για την ανοχή σε ιδιωτικά συμφέροντα στα κοιμητήρια, για την διάνοιξη του παραλιακού δρόμου στα ΚΑΑΥ, την απόδοση στους δημότες του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας, την παραχώρηση κτιριακού χώρου σε κινήματα πολιτών για την ανάπτυξη πολύπλευρων δράσεων αλληλεγγύης στα πληττόμενα στρώματα δημοτών, την παραχώρηση ( ή ενοικίαση) δημοτικών εκτάσεων για καλλιέργεια σε δημότες προκειμένου να ενισχύσουν την διατροφή των οικογενειών τους, την μείωση δημοτικών τελών κ.α.


ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ και σταθείτε κοντά τους. Δεν είστε μόνιμα στη θέση σας. Συνδέστε την παραμονή σας στους σημερινούς θώκους με την απαραίτητη ευαισθησία προς την χειμαζόμενη κοινωνία του δήμου σας.


Δείτε βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα από τη χθεσινή διαδικασία:


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Από Τατιανό Μάγγο.
    Με λύπη μου παρατήρησα στο video ότι το μέρος της ομιλίας μου που φαίνεται, δεν αποδίδει αυτά που πραγματικά είπα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται εξ' ολοκλήρου λάθος εικόνα. Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησα με τα λόγια του δημάρχου και εξήγησα στη συνέχεια με πολύ αιχμηρό τρόπο την πραγματικότητα που είναι βέβαια διαφορετική απ' αυτή που φαίνεται στο μονταρισμένο video. Παρακαλώ οι έχοντες το αμοντάριστο υλικό να βάζουν τα δυνατά σημεία των ομιλιών κι όχι άλλα άσχετα πράγματα. Έτσι αδικούνται αυτοί που είπαν τελικά κάτι. Δεν ακούστηκε π.χ. η κριτική μου στα θέματα της ύδρευσης και της κοινωνικής πολιτικής, που δεν απαντήθηκαν εν τέλει, ούτε το ότι παραιτήθηκα επειδή ήταν δική μου επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΤΙΠΟΤΕ.
    ΕΤΣΙ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ. ΠΑΙΡΝΩ ΔΑΝΕΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΩΡΑΙΟΙ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.