του Γιάννη Τσακμάκα *

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν πρέπει να μπω στη διαδικασία να απαντήσω σε ένα παραταξιακό έντυπο, που ως μοναδικό σκοπό έχει την πολιτική επιβίωση κάποιων.


            Με αφήνει παγερά αδιάφορο η άποψη εντεταλμένων κονδυλοφόρων, οι οποίοι κάνουν ότι δεν ζουν στην Ελλάδα του Δ.Ν.Τ., του Μνημονίου, τη δυσκολότερη εποχή μετά τον εμφύλιο.


            Μπαίνω όμως στον πειρασμό να μοιραστώ μαζί σας κάποια πράγματα σχετικά με τις αρμοδιότητες μου ως προέδρου του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ., γιατί δεν ανέχομαι κάποιοι, εκμεταλλευόμενοι το χώρο που τους δίνει ένα πανάκριβο έντυπο (ο Δήμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να εκδώσει κάτι ανάλογο), να φορτώνουν εντελώς ανεύθυνα τους δημότες με παραμύθια.

            Σχεδόν επιγραμματικά λοπόν θα ήθελα να αναφέρω ότι, σχετικά με τον αθλητισμό, το μόνο ερμητικά κλειστό γήπεδο του Δήμου μας, είναι το κλειστό γήπεδο “ΑΙΝΕΙΑΣ” της Μηχανιώνας. Το εν λόγω γήπεδο, η προηγούμενη διοίκηση “βιάστηκε” να το εγκαινιάσει, ενώ αυτό ήταν ατελές και έμπαζε νερό από παντού σε κάθε βροχή. Ο ηλεκτρονικός πίνακας του γηπέδου ήταν παλιάς τεχνολογίας και όχι αυτός που όριζαν οι προδιαγραφές. Εμείς, σε αντίθεση με την προηγούμενη διοίκηση, η οποία εν αγνοία της (ή μήπως όχι;) συνελήφθη κοιμώμενη, με παρέμβαση μας στον εργολάβο τοποθετήσαμε τον κανονικό πίνακα, σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές, αποκαταστήσαμε τη στεγανότητα και παραλαμβάνουμε σε λίγο το “κανονικό” κλειστό γήπεδο και όχι κολυμβητήριο με χρονόμετρο “τσέπης”.

            Τα μοναδικά εγκαταλελειμμένα γήπεδα στο Δήμο μας, όπως αναφέρονται στο παραταξιακό έντυπο, είναι το γήπεδο της Κερασιάς, το οποίο το παραλάβαμε…βοσκοτόπι, το κλειστό γήπεδο Μηχανιώνας που το παραλάβαμε σε κακό χάλι (δεκάδες τρύπες περιμετρικά, εισροή ομβρίων υδάτων, κατεστραμμένο παρκέ, κ.α.) και το βοηθητικό γήπεδο Μηχανιώνας που το παραλάβαμε με γκρεμισμένο τοιχείο αντιστήριξης από…τσιμεντόλιθους, έργο της προηγούμενης διοίκησης που στοίχισε χιλιάδες ευρώ. Το βοηθητικό γήπεδο του Τουρμπαλί δεν είχε αυτόνομη ηλεκτροδότηση και υδροδότηση για να συντηρηθεί. Αυτά γίνονταν από παρακείμενο ιδιωτικό οικόπεδο και ο ιδιοκτήτης μας δήλωσε ότι η συμφωνία με την προηγούμενη διοίκηση ήταν  - άκουσον άκουσον – η αντιπαροχή νερού και ρεύματος με μία θέση εργασίας. Τέτοια ήταν τα έργα σας. Χιλιάδες ευρώ πάνω σε κινούμενη άμμο…

            Σήμερα, τη στιγμή που οι περισσότεροι Δήμοι της Ελλάδας ιδρύουν φορείς (βλ. Δίαυλος) για την αντιμετώπιση της αδυναμίας της κυβέρνησης να πραγματοποιήσει προγράμματα μαζικού αθλητισμού, εμείς έχουμε στήσει πρώτοι ανταποδοτικά προγράμματα, εδώ και δύο μήνες σε όλο το Δήμο, με 300 αθλούμενους (αριθμός που βαίνει ολοένα αυξανόμενος) και πληρωμένους στην ώρα τους γυμναστές.

            Η γιορτή του τσίπουρου της Κερασίας, ενώ είχε επανασχεδιαστεί και προγραμματιστεί με σκοπό την πραγματική σύνδεση της με το τσίπουρο, την παραγωγή του και τη μεγάλη παράδοση οινοποιείας της περιοχής, ανεβλήθη την τελευταία στιγμή λόγω των γνωστών επαναλαμβανόμενων καταλήψεων και απεργιών των εργαζομένων του Δήμου. Το να αναγορεύουμε  όμως σε πολιτιστικά γεγονότα τα “πανηγυράκια” αμφιβόλου αισθητικής που κατά τη ρωμαϊκή ρήση “άρτος και θεάματα” δεν έχουν αιτία και σκοπό, είναι τουλάχιστον υπερβολή.

            Εμείς, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει τα Μηχανιώτικα 2011 με κόστος 4000 €, τα Αργύρια 2011 με κόστος 5000 € και το 4ο International Thermaikos 2min Film Festival 2011 με κόστος 1000 €, αφήνουμε πίσω τις παλιές πρακτικές με πακτωλούς χρημάτων χωρίς αντίκρυσμα και σχεδιάζουμε με χαμηλό κόστος και μέγιστη αποτελεσματικότητα τη δημιουργική ‘εισβολή’ του πολιτισμού στα σχολεία (θεατρικές ομάδες, κιθαριστικά σύνολα, κινηματογράφος, σκίτσο, ζωγραφική, διαγωνισμός ανάγνωσης). Όλα τα παραπάνω είναι σίγουρο ότι δεν δίνουν ψήφους, αλλά μας δίνουν ελπίδα για το αύριο.

            Όσον αφορά τις εκλογές των Κ.Α.Π.Η., είναι δικαίωμα σας να μην τις θέλετε. Δεν μπορείτε όμως εσείς να αναφέρεστε σε αθρόα και πέρα από κάθε νομιμότητα εγγραφή μελών, αφού όπως εσείς παραδέχεστε, δεν είχαν δικαίωμα ψήφου όσοι ήταν εγγεγραμμένοι μέχρι τις 15/7/2011, ημερομηνία ίδρυσης του Ν.Π.Δ.Δ., απόφαση που πάρθηκε από εμάς για να αποφευχθούν τα λεγόμενα σας.

            Ήταν κακό που όσοι είχαν ξεχάσει την κάρτα μέλους, ψήφιζαν με την ταυτότητα τους, αφού διαπιστωνόταν η ιδιότητα του μέλους από την απόδειξη πληρωμής και τα βιβλία των μελών;

            Πόσα Κ.Α.Π.Η. θέλετε να ιδρύσουμε όταν από τα εγγεγραμμένα μέλη, τα “τακτοποιημένα” είναι περίπου το 25 % αυτών; Μπορείτε να αμφισβητείτε το αποτέλεσμα εκλογών για την ανάδειξη ΑΜΙΣΘΟΥ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟΥ (βλ. Άρθρο 103 του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ), το οποίο σας ανέδειξε δεύτερο, σε σύνολο δύο υποψηφίων με  ποσοστά 90 % και 10 %;

            Εμείς αποφασίσαμε τα δύο από τα τέσσερα μέλη των επιτροπών να εκλέγονται (το πέμπτο είναι εργαζόμενος) για να δώσουμε τη δυνατότητα στα μέλη των ΚΑΠΗ να εκφράσουν τη βούληση τους, αλλά και για να δώσουμε ρόλο και λόγο στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες.

            Το πρόβλημα της θέρμανσης των Κ.Α.Π.Η. ήταν υπαρκτό, τώρα όμως έχει αποκατασταθεί. Δεν ‘τιμάτε’ μόνο εσείς τους γέροντες, ούτε κάποιος τους εκδικείται όπως λέτε. Το πρόβλημα της προμήθειας πετρελαίου σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας είναι γνωστό και έχει εξαντληθεί, γι’αυτό δεν θέλω να σας κουράζω.

            Στους παιδικούς σταθμούς ‘καταφέραμε’ να ανοίξουμε, έστω και με καθυστέρηση, τον παιδικό σταθμό Μηχανιώνας, εξυπηρετώντας τελικά όλους τους ενδιαφερόμενους, ξεπερνώντας απίστευτα προβλήματα που είχαν να κάνουν κυρίως με την αδυναμία πρόσληψης του προσωπικού. Με αστραπιαίες κινήσεις εντάξαμε για πρώτη φορά τον Δημαράκειο στο Ε.Σ.Π.Α. με αποτέλεσμα 45 παιδιά να φιλοξενούνται ΔΩΡΕΑΝ, μια ανεκτίμητη υπηρεσία στους γονείς τους.

            Κύριοι της μείζονος αντιπολίτευσης, καλό για εσάς και για τον τόπο θα ήταν να αναλάβετε επιτέλους το μερίδιο ευθύνης που σας αναλογεί για τη σημερινή οικονομική κατάσταση. Σταματήστε να υποκρίνεστε ότι δεν γνωρίζετε τίποτα για την οικονομική ασφυξία στην οποία βρίσκεται ο Δήμος και η χώρα, γιατί ο κόσμος έχει χορτάσει από υποσχέσεις και από ψέματα και πλέον δεν μπορεί να ανέχεται την κοροϊδία.


* Δημοτικός Σύμβουλος Θερμαϊκού,  Πρόεδρος ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Mε αφορμή τα όσα γράφει ο λαλίστατος κ. Τσακμάκας αν και δεν είχε σκοπό να απαντήσει σε παραταξιακό έντυπο, ούτε βέβαια σε εντεταλμένους κονδυλοφόρους, παρ'όλα αυτά μπαίνει στο κόπο να γράψει ένα κατεβατό που θέλει μισή ώρα να το διαβάσεις. Θα μου πείτε, λίγος χρόνος μπρος στις 365 μέρες που πέρασαν από τη λήψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης. Νομίζω όμως ότι είναι αρκετός κ. Τσακμάκα για να κλείσετε τρύπες, να φτιάξετε έναν ηλεκτρονικό πίνακα και να διορθώσετε ένα τοιχείο. Σας ψήφισε ο κόσμος για να τον απαλλάξετε από την κινούμενη άμμο και όχι να την αναβαθμίσετε σε βούρκο. Οσο για τα ανταποδοτικά προγράμματα αθλητισμού σας εύχομαι να έχετε 600 αθλούμενους και να μη γίνει όπως το 24% στα δημοτικά τέλη για καλλίτερη δήθεν καθαριότητα. Τα σκουπίδια είναι παντού. Μπορεί βέβαια τα όσα λέτε για τον πολιτισμό να έχουν κάποια δόση αλήθειας (τα ίδια κοστολόγια είχαν πάνω-κάτω και επί Μαυρομάτη) αλλά στη Κερασιά μία γιορτή γινόταν όλο-όλο, έπρεπε να την είχατε κάνει πάση θυσία. Μήπως όμως η Κερασιά έδωσε κάτι παραπάνω από 60% στο Μαυρομάτη και γι' αυτό δεν έγινε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.