Απογοήτευση, θλίψη και οργή είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν σε πολλούς γονείς παιδιών που λαμβάνουν μέρος στα Νεανικά Πρωταθλήματα της ΕΣΣΝΘ-Χ. Αιτία οι άθλιες συνθήκες τέλεσης των φετινών αγώνων, που ταλαιπωρούν γονείς και σκακιστές. Χωρίς να προηγηθεί η αναζήτηση της αναγκαίας και απαραίτητης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την εξεύρεση του καλύτερου δυνατού χώρου για την τέλεση των αγώνων, το ΔΣ της ένωσης  αποφάσισε να διοργανώσει το τουρνουά στους χώρους του Γαλαξία και στον ημιυπόγειο χώρο της ΕΣΘ και ΕΣΚ.


Αφού είχε προηγηθεί το υψηλό παράβολο του 15ευρου, οι διοργανωτές στρίμωξαν τα παιδιά στον "παγωμένο" Γαλαξία και στο ανασφαλές (για οποιοδήποτε ατύχημα ή απρόβλεπτο γεγονός) ημιυπόγειο της Παπαντωνίου. Οι γονείς με θερμοκρασίες τριών και τεσσάρων βαθμών Κελσίου, είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν έξω από το χώρο, στο πεζοδρόμιο. Οι σκακίστριες στο Γαλαξία (χθες) έπαιζαν με σκουφιά, κασκόλ και μπουφάν.


Σήμερα δε (αφού δεν λειτούργησε καθόλου το καλοριφέρ - εξαιτίας βλάβης) μεταφέρθηκαν, όσες παίζανε στις κατηγορίες <8,10,12, και στιβάχτηκαν στο ημιυπόγειο, σε χώρο που προσπαθήθηκε να "αποκαλυφθεί".
Μερικοί γονείς δεν ανέχθηκαν την κοροϊδία, και πολύ περισσότερο την υποβάθμιση της διοργάνωσης από τη ομάδα παραγόντων που νομίζουν ότι έτσι βοηθούν την εξάπλωση του αθλήματος,  και πήραν τα παιδιά τους και  αποχώρησαν ζητώντας μάλιστα και την επιστροφή των παράβολων που είχαν πληρώσει.


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

6 comments:

  1. "Μερικοί γονείς δεν ανέχθηκαν την κοροϊδία, και πολύ περισσότερο την υποβάθμιση της διοργάνωσης από τη ομάδα παραγόντων που νομίζουν ότι έτσι βοηθούν την εξάπλωση του αθλήματος, και πήραν τα παιδιά τους και αποχώρησαν"
    ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΕΞΗΣ ΕΝΑΣ ΧΡ. ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ?

    "Αιτία οι άθλιες συνθήκες τέλεσης των φετινών αγώνων, που ταλαιπωρούν γονείς και σκακιστές."
    ΜΗΠΩΣ Ο κ.ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΗΣ ΠΙΟ ΑΘΛΙΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΧΩΡΟΥ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ? (ΚΑΠΠΑ - ΠΕΡΑΙΑ, ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΧΛΩΡΙΟ)

    "στιβάχτηκαν στο ημιυπόγειο, σε χώρο που προσπαθήθηκε να "αποκαλυφθεί".
    ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΦΑΝΦΑΡΑΣ?
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΜΠΟΥΡΔΑ.

    ΝΙΚ. ΜΠΑΛΛΑΣ
    (ΧΩΡΙΣ ΨΕΤΔΩΝΥΜΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εποχή των παραγόντων, που με την βοήθεια των τσάτσων και υποτακτικών διαφέντευαν το σκάκι στη Θεσσαλονίκη μάλλον είναι καιρός να κλείσει.
    Φυσικά οι παράγοντες (δύο ήταν και είναι!)δεν είναι διατεθειμένοι να το επιτρέψουν.
    Η απάντηση του Μπάλλα βρίσκεται σ' αυτό το μήκος κύματος (ή αυθόρμητη ή καθ' υπόδειξη)και δεν χρειάζεται καμμιά ιδιαίτερη απάντηση. Αν όμως θέλει να μάθει την άποψη των γονέων ας προτείνει στους παράγοντες, με τους οποίους διαχρονικά συνεργάζεται, να κυκλοφορήσουν ένα ερωτηματολόγιο ώστε να αποτυπωθεί η γνώμη των "αιμοδοτών".
    Και επειδή ο καθωσπρεπισμός και το σαβουάρ βιβρ πλέον δεν υφίσταται πλέον σε κανένα επίπεδο (καλώς) του αφιερώνω και ένα τραγουδάκι:
    http://www.youtube.com/watch?v=01lMmhouXuo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ‎200 παιδια * 15€ παραβολο = 3000 € για χωρους αθλιους και επικινδυνους περυσι με τα ιδια λεφτα η διοργανωση εγινε σε 5* ξενοδοχειο... και περυσι και φετος οι σκοπιμοτητες κυριαρχησαν περυσι καποοι εκαναν "επαφες" για αλλες διοργανωσεις και φετος μπαλωνουν τις τρυπες στα οικονομικα τους σε βαρος μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρ΄όλες τις φιλότιμες προσπάθειες ορισμένων γονέων-παραγόντων που τρέχουν όλη μέρα και αγωνίζονται να σώσουν την κατάσταση, είναι προφανές ότι η τωρινή Διοίκηση της ΕΣΣΘ-Χ όχι μόνο αδυνατεί να δώσει προοπτική στο σκάκι της πόλης, αλλά το βυθίζει ταχύτατα σε ανυποληψία και απαξίωση. Οι γονείς των πολύ καινούργιων παιδιών, που πρωτοήρθαν τώρα σε επαφή με αγώνες, είναι αγανακτισμένοι. Οι άνθρωποι που μονοπώλησαν τις "καρέκλες" τα τελευταία χρόνια, αναπαράγοντας και στη Θεσσαλονίκη το αρχηγικό μοντέλο της Αθήνας, καλό θα ήταν να αποσυρθούν, κρατώντας ίσως ένα συμβουλευτικό ρόλο για να αξιοποιηθεί η εμπειρία τους, και να δώσουν τη θέση τους σε νέους σκακιστές που έχουν τη διάθεση να τρέξουν και να προσφέρουν. Τη στιγμή που αδυνατούμε να διοργανώσουμε με αξιοπρεπείς όρους την κορυφαία νεανική διοργάνωση της χρονιάς, είναι γελοίο να θέλουμε να ενωθούμε με την Καβάλα και τη Θράκη, μόνο και μόνο διότι ορισμένοι δεν μπορούν να κουνήσουν τον Μακρόπουλο από την καρέκλα του και θέλουν να να τον υποκαταστήσουν με μία "υπερένωση"στη Βόρεια Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βασίλης Μπετσάκος. Είναι κρίμα να μαλώνουμε μεταξύ μας, άνθρωποι που αποδεδειγμένα τρέχουμε για να προσφέρουμε στο σκάκι και στα παιδιά μας. Τόσο ο Ιβάνοβιτς όσο και ο Μπάλλας προσπαθούν φιλότιμα για τη διάδοσή του. Όντως η διοργάνωση έχει πολλά προβλήματα που τα βιώνουμε όλοι. Ας μην το δραματοποιούμε όμως. Ας δούμε τι φταίει. Για μένα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: η σημερινή ηγεσία με το μοντέλο διοίκησης που αναπαράγει επί δεκαετίες αδυνατεί να συσπειρώσει και να ενώσει το χώρο. Πολλοί νέοι άνθρωποι και μάλιστα σκακιστές θα είχαν τη διάθεση να προσφέρουν, δεν είναι όμως διατεθειμένοι να δεχτούν το κουκούλωμα κανενός. Ας κάνουμε επιτέλους μια Ένωση χωρίς αρχηγούς. Δεν μπορούμε πια να ανεχτούμε τις ωριαίες διαλέξεις, τις φαντασιώσεις μεγαλείων και τους ανταγωνισμούς. Φτάνει πια με τους παραγοντισμούς! Τη μία δε μιλιούνται, την άλλη τακιμιάζουν! Για την καρέκλα... Φτάνει πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eίναι γεγονός ότι πάντα υπήρχαν προβλήματα και θα υπάρχουν. Τα προβλήματα όμως δε λύνονται με την επιβολή της ιδεολογίας των αντιεξουσιαστών. Η πολιτική και η προσπάθεια μύησης μικρών και μεγάλων στις ιδέες που αναπτύσσονται στο κατειλημμένο κτίριο -στέκι των αναρχικών της πόλης δεν είναι λύση. Αφήστε την ιδεολογία σας έξω από το σκάκι. Σε τελική ανάλυση 'οσοι θέλουν να κάνουν σκάκι με ορμητήριο και ιδέες που πηγάζουν από αυτήν την ιδεολογία θα το κάνουν μόνοι τους και όσοι θέλουν πολλοί ή λίγοι θα τους ακολουθήσουν. Δικαίωμα τους. Δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να ασπαστεί την ιδεολογία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.