Από ανάρτηση φίλου μπλόγγερ πληροφορηθήκαμε για την τρικυμία που έχει ξεσπάσει στη λειτουργία της ΔΗΠΠΑΚΥΘ («Δημοτικές, Πολιτιστικές, Περιβαλλοντικές, Αθλητικές, Κοινωνικές, Υπηρεσίες του Δήμου Θερμαϊκού»,  Νομικό πρόσωπο που αντικατέστησε 16 Νομικά). Για σταλινικές μεθόδους φέρεται να κατηγορείται ο Πρόεδρός της κ. Γιάννης Τσακμάκας, από τα μέλη της μειοψηφίας του ΔΣ, τον κ. Νίκο Παράσχου και την κ. Ειρήνη Παπαμιχαήλ. Και μάλιστα ζητούν την απομάκρυνσή του.
Ο λόγος που εξερράγησαν τα συγκεκριμένα μέλη του ΔΣ της ΔΗΠΠΑΚΥΘ και δημοτικοί σύμβουλοι στο Θερμαϊκό, είναι ότι μετά από την ομόφωνη υπερψήφιση της δημιουργίας αποκεντρωμένων υπηρεσιών στα κατά τόπους ΚΑΠΗ του Δήμου, στη σύνθεση των άμισθων επιτροπών τους (που εισηγητικό ιμάντα προς το ΔΣ αποτελούν, και που κατά ένα μέρος τους εκλέχτηκαν και κατ' άλλο  ορίστηκαν από το ΔΣ της ΔΗΠΠΑΚΥΘ) εμφιλοχώρησαν διαφωνίες σχετικά με το ποιά θα είναι τα διορισμένα μέλη τους.
Και επειδή δεν έγινε αποδεκτή από τον κ. Τσακμάκα ( και την πλειοψηφία - που έτσι κι αλλιώς είναι ελεγμένη από την Διοίκηση ) η εισήγηση για τρία άτομα, οδηγήθηκε η κατάσταση στην εκτόξευση των προαναφερόμενων καταγγελιών, που κατά την άποψή μας και υπερβολική είναι αλλά και ήσσονος ενδιαφέροντος, για τους δημότες.
Ο κ. Τσακμάκας, σε επικοινωνία που είχαμε, μας δήλωσε πως αντιπαρέρχεται " τους βαρείς χαρακτηρισμούς"  που του αποδίδονται και μας πληροφόρησε πως οι εν λόγω σύμβουλοι ήταν αυτοί που "αρνήθηκαν τη διαδικασία εκλογής για την ανάδειξη του  εκλεγμένου εκπροσώπου".
Από το άρθρο 103 του νόμου 3852 (Καλλικράτης) αντιγράφουμε:   ( για να καταδείξουμε την υπερβολή για το ζήτημα - σε αντίθεση με σημαντικά θέματα που συνήθως γίνονται γαργάρα από σύσσωμο το ΔΣ του Δήμου)  

6. Στην περιφέρεια του νέου δήμου είναι δυνατόν να λειτουργούν αποκεντρωμένες υπηρεσίες, υπό μορφή παραρτημάτων των ανωτέρω νομικών προσώπων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων. Στις υπηρεσίες αυτές, εφόσον οι παρεχόμενες λειτουργίες είναι κοινωνικού χαρακτήρα, όπως φροντίδα παιδιών, ηλικιωμένων, αθλητικές ή πολιτιστικές δραστηριότητες, συγκροτούνται, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του νομικού προσώπου, αντίστοιχες άμισθες επιτροπές, στις οποίες συμμετέχουν τουλάχιστον δύο (2) εκπρόσωποι των χρηστών των παρεχόμενων υπηρεσιών και ο προϊστάμενος, και εάν δεν υπάρχει, ο οριζόμενος από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του νομικού προσώπου υπάλληλος της αποκεντρωμένης υπηρεσίας, ως πρόεδρος. Οι επιτροπές αυτές εισηγούνται για την καλύτερη λειτουργία, διαπιστώνουν τυχόν προβλήματα που δημιουργούνται στη λειτουργία της υπηρεσίας και διατυπώνουν σχετικές προτάσεις στο διοικητικό συμβούλιο του νομικού προσώπου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των παρεχόμενων υπηρεσιών.


Επιπλέον να αναφέρουμε πως στη σύνθεση των εν λόγω επιτροπών των ΚΑΠΗ ομόφωνα καθορίστηκε να συμμετέχουν:


  • δύο μέλη του ΚΑΠΗ (ένα εκλεγμένο και ένα διορισμένο)
  • ένας δημότης που ορίζεται
  • ένα μέλος τοπικού συμβουλίου (εκλέγεται)
  • ως Πρόεδρος ένας εργαζόμενος της ΔΗΠΠΑΚΥΘ (ορίζεται).
Ακτιβιστής


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.