Του  Γιώργου Νικολαΐδη (gnborn2shoot)

Αυτή την ερώτηση-απάντηση έδωσε ο ψαράς που έφτασε με το μηχανάκι του φορτωμένο με ψάρια, χθες πρωί (19.12.11), για δουλειά του στο Δημαρχείο του Δ. Θερμαϊκού (Περαία). Βρήκε τις πόρτες του «κλειστές δια το κοινόν» λόγω…ΜΑΤ(;!) ο άνθρωπος.
Τον ρωτούν (συγκεντρωμένοι δημότες) αν τα ψάρια του είναι «πεσκέσι» για τον Άδωνη (Γεωργιάδη) που διαβουλευόταν με τον Δήμαρχο (Αλεξανδρή) την ώρα εκείνη και απαντάει: Φεύγω!


Βλέποντας τόση…στολή, κράνη και ασπίδες ξανά στον Δήμο του…Είχε να τα (τους) δει εδώ και 20 χρόνια, απ’ τις διαμαρτυρίες των κατοίκων για το περιβόητο…ραντάρ!
Αφήνουμε τον κ. Υφυπουργό που επισκέφθηκε τον κ. Δήμαρχο και τον σκοπό της επίσκεψής του (θέμα Σχολής Εμποροπλοιάρχων της Μηχανιώνας που η αναστολή της λειτουργίας της στα κτήριά της συνιστά πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή και στη Β. Ελλάδα) και πάμε στο…ΠΑΜΕ. Με τις διαμαρτυρίες του κόσμου που υπήρξαν αναμενόμενες (δικαιολογημένες είτε όχι) και μιας μερίδας του που ήσαν «δεδομένες».
Ένας Υφυπουργός, λοιπόν, που θέλει να συζητήσει και προφανώς να δώσει την καλύτερη δυνατή λύση σε θέμα της αρμοδιότητάς του και τριγύρω του απίθανα μέτρα προστασίας του!
Τα ερωτήματα έρχονται μόνα τους:
Μήπως πληροφορηθήκατε, κ. Υφυπουργέ, πως οι κάτοικοι του Δ. Θερμαϊκού είναι εναντίον του ΛΑ.Ο.Σ.;
Οσμιστήκατε…μπαρούτι στην επικείμενη επίσκεψή σας, νιώσατε ανασφάλεια και ενισχύσατε (καλού-κακού) την προσωπική σας φρουρά με δυο διμοιρίες των ΜΑΤ;
Μήπως, εν τέλει, θα «ενσωματώνετε» και τα ΜΑΤ στα υπηρεσιακά ραντεβού και επισκέψεις σας;
Η άποψή μας ταυτίζεται με εκείνην της πλειοψηφίας των πολιτών, που εκφράζουν οργή και αγανάκτηση, εκπεφρασμένη με παράπονα και βλαστήμιες. Και είναι οι ίδιοι που κάποτε σέβονταν και δώριζαν πεσκέσια σε επίσημους και «μεγαλόσχημους» που επισκέπτονταν τον τόπο τους. Σήμερα, οι πολιτικοί μας (όποιοι κι αν είναι, ό,τι κι αν πρεσβεύουν) εισπράττουν την εκ προοιμίου αμφισβήτηση με γιούχα-φωνές-κράξιμο και, βέβαια, δεν είναι το ίδιο.
Είναι η κατάντια του πολιτικού μας «συστήματος» και αυτών που το υπηρέτησαν, με «πρωταγωνιστές» (ηθικούς και όχι μόνο αυτουργούς) τους πολιτικούς.
Ωστόσο, και για να μην αδικήσουμε τους πολιτικούς «εφ’ όλης της ύλης» στο πρόσωπο του Άδωνη, συνιστούμε κάποιον σεβασμό στον οποιονδήποτε ομιλητή. Ομάδα συγκεντρωμένων και αδιαλείπτως φωνασκούντων δεν επέτρεψε στον Υφυπουργό να αρθρώσει πρόταση με ήχον ακουστό και δεν ήταν σωστό.
Κι έτσι, έχασε ο Άδωνης (αλλιώς είναι μαθημένος) τους ακροατές, μαζί τους και τα…ψάρια!

Δείτε στο σχετικό μας βίντεο τον κόσμο, τις διαμαρτυρίες, τον υφυπουργό και φυσικά τa ψάρια που δεν …έφτασαν ποτέ στα χέρια του, πατώντας ΕΔΩ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.