Το θεατρικό έργο «Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη από το Θέατρο «Μεταξουργείο» της Άννας Βαγενά, παρουσιάζουν ο Δήμος Θερμαϊκού, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 20:00, στο Θέατρο «ΚΑΠΠΑ 2000» της Δημοτικής Κοινότητας Περαίας. Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη για το κοινό.
 
Τηλ.: επικοινωνίας για κρατήσεις            23920 76006      
 
Η παράσταση, που την έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 150.000 θεατές σε ολόκληρη την Ελλάδα, ήταν υποψήφια για πέντε θεατρικά βραβεία κοινού του περιοδικού «Αθηνόραμα» και απέσπασε βραβείο καλύτερης παράστασης και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας.
 
Το θέαμα είναι ενταγμένο στη δράση «Ευριπίδεια 2011-2014» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013, μία δράση που αφορά στην ενεργοποίηση και την προβολή της θεατρικής δημιουργίας μέσω παραστάσεων, ημερίδων κτλ, σε ολόκληρη την γεωγραφική ενότητα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Το έργο
 
Το «Γάλα» είναι η ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, με δυο γιους, ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια, οι οποίοι προσπαθούν να προσαρμοσθούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα. Η απόγνωση της μάνας και ο ψυχικός σπαραγμός της για την ασθένεια του μικρού της γιου, παράλληλα με τον φόβο που προέρχεται από τον κοινωνικό ρατσισμό του περιβάλλοντός της, παρουσιάζονται με σπαρακτικό τρόπο. Η βία διαδέχεται και εναλλάσσεται με την τρυφερότητα, η ένταση με τη γαλήνη, η απελπισία με την ελπίδα, το όνειρο με τον εφιάλτη, η πραγματικότητα με την ψευδαίσθηση, και αντιστρόφως.
 
Οι συντελεστές
 
Σκηνοθεσία/Μουσική επιμέλεια: Άννα Βαγενά
Σκηνογραφία: Γιάννης Βάμβουρας
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Παίζουν: Άννα Βαγενά, Δημήτρης Πατσής, Βασίλης Παλαιολόγος, Ηλιάνα Αραβή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.