Θα δημιουργηθεί σε έκταση 20 στρεμμάτων ανάμεσα στις περιοχές της Περαίας, της Επανομής και της Μηχανιώνας και θα εξυπηρετεί την νοτιοανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης
Εγκρίθηκαν από τη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης οι περιβαλλοντικοί όροι για τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στηνΕπανομή του Δήμου Θερμαϊκού.

Θα δημιουργηθεί σε έκταση 20 στρεμμάτων ανάμεσα στις περιοχές της Περαίας, της Επανομής και της Μηχανιώνας και θα εξυπηρετεί την νοτιοανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης. Όπως ανέφερε στην εισήγησή της η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος του Τομέα Ορυκτού Πλούτου, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Ιωάννα Τζάκη, το έργο προβλέπεται από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων, μαζί με τον ΣΜΑ της Ευκαρπίας που θα εξυπηρετεί τη βορειοδυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης. 
Σημείωσε ακόμη ότι λειτουργεί εδώ και χρόνια ο ΣΜΑ του δήμου Θεσσαλονίκης ενώ πριν λίγο καιρό εγκρίθηκαν και οι περιβαλλοντικοί όροι για τον ΣΜΑ που θα γίνει στην Απολλωνία.
«Για τον ΣΜΑ της Επανομής δεν υπήρξε ένσταση από κανένα φορέα του δήμου, αντίθετα εκφράστηκε η βούληση όλων να επισπεύσουν τη διαδικασία της περιβαλλοντικής έγκρισης» πρόσθεσε. Σημειώνεται ότι στην αντίθετη πλευρά της πόλης οι κάτοικοι της περιοχής της Ευκαρπίας διαμαρτύρονται έντονα για τη κατασκευή του ομώνυμου ΣΜΑ, δίπλα στο Τιτάν.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.